|
Marmelatlı Kurabiye |
|
şeff
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc78119
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2012
1,531 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
3 Çorba Kaşığı haşhaş
1 Su Bardağı pudra şekeri
4 Bardak un
1 Su Bardağı REÇEL
Sana yagını eritelim ve hemen ateşten almayıp 1 dakika daha hafifçe renk değiştirene dek tutalım. Soğuttuktan sonra içine, 1 su bardağı pudra şekeri ekleyerek, karıştıralım. Ardından 4 buçuk su bardağı unu ve 2-3 çorba kaşığı haşhaşı ilave edip, iyice karıştıralım. Hamurun çok iyi özleşmesi için iyice yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim ve yassılaştıralım.Ortalarını parmağımızla çukurlaştırıp, tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında pişirelim. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakalım. Ortalarına marmelat veya reçel dolduralım ve servis yapalım.
|
Marmelatlı Kurabiye |
|
bekçi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2013
Mesajlar: 60 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85466
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2013
1,505 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
2 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Paket vanilya
2 Çay Bardağı pudra şekeri
2 Adet yumurta akı
200 gr un
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta sarısı
250 gr sana hamur işini, sıvı yağı, pudra şekerini, yumurta sarısını ve vanilyayı koyup iyice karıştırın. Kabartma tozunu una ekleyip, unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.Hamurun üzerini nemli bezle örterek buzdolabına koyup 1 saat kadar bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.Kopardığınız parçaları avucunuzda yuvarlayarak ortasını bastırın. Yumurta beyazına batırıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin.önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında rengi dönene kadar pişirin.Fırından çıkıp iyice soğuduktan sonra ortalarına marmelat koyup servis yapın.
|
Marmelatlı Kurabiye |
|
Hasibe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2007
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc76179
Gönderme Tarihi: 29.May.2012
1,470 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta sarısı içine, akı üstüne
1 Paket Sana Hamurişi
Marmelat, fındık ve yumurtanın beyazı hariç bütün malzemeleri karıştırıp hamuru yapıyoruz. Hamuru yuvarlayıp yumurtanın akına bulayıp sonrada fındık veya hindistancevizine batırıp ortasını oyuyoruz. Sonra da içine marmelat vs.koyup pişiriyoruz.
|
Marmelatlı Kurabiyem |
|
ziroş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.12.2012
Mesajlar: 75 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc85200
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2013
1,383 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
4,5 Su Bardağı un
1 Su Bardağı pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta
Marmelat dışındaki bütün malzemelerimizi karıştırıyoruz.Hamurumuzu merdane veya oklava yardımı ile yarım santim kalınlığında açıyoruz.Çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlakların ortasına küçük bir şişe kapağı ya da pasta kalıpları ile delik açın.Pişirdikten sonra kurabiyelerin ortasına marmelat veya reçel koyup servis yapabiliriz.
|
Marmelatlı Kurabiye |
|
hayatımın tarifi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2012
Mesajlar: 60 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc79031
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2012
1,374 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
1 Su Bardağı pudra şekeri
1 Paket vanilya
1 Çay Kaşığı kabartma tozu
3 Su Bardağı un
2 Adet yumurta
KARIŞTIRMA KABINA UNU ALIN.ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ,KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYEREK KARIŞTIRIN. ÜZERİNE YUMURTA VE YAĞIDA EKLEYEREK HAMURU YOĞURUN.HAZIRLADIĞINIZ HAMURDAN SU BARDAĞI YARDIMI İLE TABAN İÇİN VE ÜZERİ İÇİN YUVARLAK KESİN. ÜZERİ İÇİN KESTİĞİNİZ HAMURLARIN ORTASINDAN KURABİYE KALIBI YARDIMI İLE ŞEKİLLER ÇIKARIN.ŞEKİLLİ HAMURLARI TABANLARIN ÜZERİNE YERLEŞTİRDİKTEN SONRA YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA KURABİYELERİ PİŞİRİN. PİŞEN KURABİYELERİN ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ İLE KAPLADIKTAN SONRA ŞEKİLLİ KISIMLAR MARMELATLA DOLDURULUR.
|
Marmelatlı Kurabiye |
|
menü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2009
Mesajlar: 49
|
Kısa URL: https://ml.md/lc83110
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2012
1,349 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
4 Su Bardağı un
250 gr sana hamur işi
1 Su Bardağı pudra şekeri
0,1 Çay Bardağı sıvıyağ
0,5 Su Bardağı marmelat veya reçel
2 Yemek Kaşığı haşhaş
Margarini eritelim ve hemen ateşten almayıp 1 dk daha hafifçe renk değiştirene dek tutalım.soğuduktan sonra içine, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 su bardağı pudra şekeri ekleyerek, karıştıralım. ardından un, haşhaşı ilave edip iyice karıştıralım. hamurun çok iyi özleşmesi için iyice yoğuralım.hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim ve yassılaştıralım. ortalarını parmağımızla çukurlaştırıp, tepsiye dizelim. önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında altı hafif kızarınca çıkaralım. soğumaya bırakalım soğuduktan sonra ortalarına marmelat veya reçel dolduralım ve servis yapalım
|
|