|
Marmelatlı düğme bisküvi |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc5918
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2006
2,909 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
250 gr. yumuşak margarin
2 adet yumurta
150 gr. pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 fincan su
1 çay bardağı tuzsuz yeşil fıstık
YAPILIŞI
Fıstık ve marmelat hariç tüm malzemelerle bir hamur yapın. Hamuru rulo haline getirip, fıstığa bulayın. 1 cm. eninde kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Ortalarına fındık kadar marmelat koyup, 180°C ısıtılmış fırında pişirin.
|
MARMELATLI DÜĞME BİSKÜVİSİ |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc37400
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2009
3,386 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
250 gr. un
140 gr. tereyağı
70 gr. pudra şekeri
70 gr. toz şeker
100 gr. elma marmelatı
2 adet yumurta
Hazırlanışı:
Unu hamur tahtasına eleyin. Donmuş haldeki yağı koyarak, unla birlikte kıyın. İki yumurta sarısı ve pudra şekerini ilâve edin. Yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölerek avuç arasında muntazam yuvarlayın. Ortasını parmağınızla çukurlaştirın. Ürerine yumurta akı sürün, toz şeker serpin. Tepsilere dizin. Ortadaki boşluklara elma marmelatı doldurun. Fırında hafif pembe bir renk alıncaya kadar pişirin.
Not: Bisküvilerin bir kaç gün içinde kuruyup bayatlamasını istemiyorsanız, bunları fırında çok tutmamalısınız. Üzerleri hafif kızarmağa başlayınca bisküvileri fırından çıkarın ve fırın telinin üzerine alıp soğutun. Soğuduktan sonra da ağzı kapalı kavanoz veya teneke kutuların içinde muhafaza edin.
ML® Marmelatlı Bisküvi için tıklayın
|
MARMELATLI DÜĞME BİSKÜVİSİ |
|
takdim
Aşçı
Kayıt: 02.04.2011
Mesajlar: 17 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc63080
Gönderme Tarihi: 11.May.2011
3,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
240 gram un
50 gram toz şeker
140 gram tereyağı
100 gram marmelât
75 gram pudra şekeri
2 yumarta
1 limon kabuğu rendesi
biraz vanilya.
Unu hamur tahtasına eleyerek, ortasını havuz gibi açınız. Yağı içine bıçakla kıyınız. 75 gram pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, vanilya ve iki yumurta sarısını da ilâve ediniz. Sonra, bunların hepsini birlikte güzelce hallolana kadar yoğurunuz. Yoğurduğunuz hamurdan iki fındık büyüklüğünde alarak, avucunuzun ortasında yuvarlayınız. Yağladığınız tepsiye birer parmak ara ile diziniz. Yuvarlak bir çubukla, üst kısımlarını, ortalama hamurun yarısına kadar çukurlaştırınız. Ortalarına marmelât koyarak, orta hararetli fırında pembe bir renk alıncaya kadar pişiriniz.
|
MARMELÂTLI DÜĞME BİSKÜVİSİ |
|
abbas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2012
Mesajlar: 105 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc71474
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2012
2,076 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un (8 çorba kaşığı)
2 adet yumurta
1 küçük paket margarin
Limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Vanilya
2 çorba kaşığı marmelât
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Ortasını açıp, yağı koyup, bıçakla incecik kıyınız.
Tekrar ortasını açıp, yumurtayı, etrafına da pudraşekeri ve vanilyayı koyup, yoğurarak hamur yapınız.
Hamuru orta büyüklükteki bir düğme kadar parçalara ayırınız.
Parçaları düzgün yuvarlaklar haline getiriniz.
Yağlanmış tepsiye aralıklı koyup, ortalarını iyice bastırarak çukurlaş-tırınız.
Çukur yapılan hamurları yumurta akına, sonra da tozşekere batırıp. tekrar tepsiye diziniz.
Ortadan daha az sıcaklıktaki fırında hafif pembe renkte ve kuruyuncaya kadar pişiriniz.
Fırından alıp, soğuyunca çukur yerlere marmelât doldurunuz.
Marmelâtların üzerine de arzu ederseniz kıyılmış fıstık serpip, servis yapınız.
|
Marmelatlı Düğme Bisküvisi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95587
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2014
2,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
250 g un
140 g margarin
70 g pudra şekeri
5 g limon kabuğu rendesi
50 g marmelat
50 g toz şeker
2 adet yumurta
½ bardak un (açma payı)
5 g vanilya
20 g yeşil fıstık
Elenmiş unun içinde donmuş margarini bıçakla ,yağ parçaları kaybolana kadar kıyınız.
Bu karışımın içine pudra şeker, 2 yumurta sarısı, vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edip yoğurunuz.
Hamuru 5-10 dakika dinlendiriniz.
Dinlenen hamuru 1-1.5 ceviz büyüklüğünde parçalara bölerek avuçlarınızın arasında düzgün yuvarlaklar yapınız.
Küçük parmak çapında ucu yuvarlak bir çubukla, bisküvilere bastırarak, yarılarına kadar çukurlaştırınız.
Çukur taraflarını biraz çırpılmış yumurta akına batırdıktan sonra toz şekere bulayıp tepsiye aralıklı olarak yerleştiriniz.
Marmelatı krema torbası yardımıyla bisküvi hamurlarının çukurlarına aldığı kadar koyunuz.
Önceden ısıtılmış 150 C deki fırında 10-12 dakika pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Fırından çıkardıktan sonra marmelatların üzerine yeşil fıstık koyunuz.
|
Düğme Bisküvisi |
|
pembe kuş
Aşçı
Kayıt: 20.11.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc114241
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2016
1,618 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr un
140 gr margarin
2 yumurta
100 gr pudra şekeri
100 gr toz şeker
50 gr çekilmiş badem
1 çay bardağı marmelat
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Ada sıcaklığındaki margarin, 2 yumurta sarısı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve un yoğurularak kulak memesi kıvamına getirilir. Nemli bez altında 5 dk. dinlendirilir. Cevizden biraz daha küçük büyüklüğünde parçalara bölünür, yuvarlanır ve hafif yassılaştırılır. Daha sonra ortasına çukur açılır, çukur taraf önce yumurta akına sonra toz şekere batırılır. Öukur kısmına marmelat konur yağlanmış tepsiye sıraslanır. 175-180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
|
|