| 
 
 
 | 
Marine Çiğ Somon | 
  | 
tarif dükkanı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141134 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2019 
8,356 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet el büyüklüğünde somon filetosu
 
1 tatlı kaşığı toz zencefil (veya bir jeton kalınlığında ve çapında dilimlenmiş taze zencefil)
 
2 diş sarımsak
 
3 adet taze yeşil soğanın beyaz kısmı
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı soya sosu
 
1 su bardağı sake (pirinç rakısı) veya beyaz şarap
 
 
Somon filetolarının derilerini çıkarın ve ince 1 santimetrelik dilimler halinde dikine olarak kesin. Zencefili rendeleyin. Soğan ve sarımsakları soyarak ince ince kıyın. Bir kaseye, zencefili, sakeyi, sarımsakları, soğanları, şekeri, tuzu ve soya sosunu koyun. Şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın. Derin ve büyük bir kabın dibine somon dilimlerini tek bir sıra halinde dizin. Üzerine marine sosunu dökerek, kabı alüminyum folyoyla örtün. Buzdolabında 1 gece dinlenmeye bırakın. Daha sonra, marine edilmiş somonları bir servis tabağına dizin, zencefil turşusu ve salatalık dilimleri ile süsleyerek buz gibi soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çiğ Somon | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161968 
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2021 
543 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Suşi sevenler bilirler; somon çiğ olarak tüketilebilen balıklardandır. Dahası Norveçlilerin ‘gravlax’ isimli balık mezesi de çiğ somonun en iyi örneklerindendir. Bunun için balıklarınızı tuz, şeker ve hardala bulayıp marine olması için 20 dakika kadar bekletmeniz yeterli. Ayrıca somonla tartar da yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |