Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Antalya Yemekleri > Margarina Bulli (Kıbrıs) (2 adet - 47,246 defa bakıldı)

Margarina Bulli (Kıbrıs)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Margarina Bulli (Kıbrıs)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc106182
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2015
2,251 defa indirildi / yazdırıldı




KKTC'de İmgesel Yemekler
Doğu Akdeniz Üniversitesi


2 adet tavuk butu
1 paket makarna
1 adet hellim
Karabiber
Kuru nane
Sıvı yağ
Tuz
Su

Öncelikle tencerede bulunan yeteri miktardaki suyun içine, haslanması için tavuk konulur ve kaynamaya bırakılır. Diğer taraftan çubuk makarnalar isteğe göre ikiye veya dörde bölünür. Bir taraftan da hellim peyniri rendelenir.
Yarım saat sonra kaynamış olan tavuk, tencereden çıkartılır. Tavuğun haslandığı suyun içine makarnalar atılır. (F:12) Bu arada su kaynar olmalıdır. Hellim peyniri tuzlu olduğu için, isteğe göre az miktarda tuz katılabilir. On dakika içinde makarnalar hazır olmaktadır. Servis tabağına önce hellim peyniri, sonra haslanmış makarnalar, ardından üstüne tekrar hellim peyniri konulur. Makarnanın güzelliği, hellim peynirinin kat kat serpistirilmesinden gelmektedir. Haslanmış olan tavuk da makarnanın üzerine ilave edildikten sonra, artık en son makarnanın üstüne kuru nane serpistirilir ve magarina bulli bu sekliyle servis hazır hale gelir.

Not: “Magarina” makarna anlamına gelmektedir. “Bulli” ise, Kıbrıs ağzında tavuk için kullanılan bir kelimedir. Dolayısıyla magarina bulli, “tavuklu makarna” anlamına gelmektedir.
Magarina bulli yemeğinin özelliği, makarnaların tavuk suyunda pisirilmesidir. Önceleri evde hazırlanan el makarnasıyla yapılan bu yemek, daha sonraları hazır makarna ile yapılarak daha pratik bir özellik kazanmıstır. Magarina bulli yemeğinde kullanılan tavuk eti, genellikle tavuğun kemiksiz kısmından seçilmektedir. Yemekte kullanılan tavuk etini, hasladıktan sonra teflon tavada kızartıp makarnanın üstüne koyarak servis edenler de bulunmaktadır. Ayrıca haslanan tavuk etinin didiklenmesinin ardından, makarnanın içine karıstırılarak da servis edilebilmektedir.
Kıbrıs’a özgü olan bu yemek özellikle bayramlarda tercih edilmektedir. Bayramlarda magarina bullinin yanında küçük küçük sarılan kıymalı dolmalar, humus yapılarak yoğurtla birlikte ikram edilir. Dolma ve magarina bulli bayramların milli yemeğidir. Özel günlerin dısında da sevilen ve kolay yapılan bir yemek olduğu için sıklıkla pisirilmektedir.




Makarna Bulli (Kıbrıs)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc118263
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2016
1,983 defa indirildi / yazdırıldı




Canan Candan

1 paket makarna
4 adet tavuk but
250 gram hellim peyniri
Kuru nane
Tuz
Su

Tavuk butlarımızı yıkıyoruz. Bir tencereye su ve bir tutam tuz koyup tavuklarımızı haşlıyoruz. Haşladığımız tavukları sudan çıkartıp makarnamızı tencerede kalan tavuk suyumuza atıyoruz ve pişiriyoruz. Makarnamız piştikten sonra rendelediğimiz hellim peynirimizi ve kuru nanemizi içine atıp güzelce karıştırıyoruz. Servis yaparken tavuk butlarımızı tabağımızdaki makarnamızın üzerinde servis ediyoruz.







Margarina Bulli (Kıbrıs) Tarifleri Antalya Yemekleri



(2 adet Margarina Bulli (Kıbrıs) 47,246 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort