| 
 
| 
 
 
 | 
 
MANTILI ÇORBA | 
 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2653 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006 
2,564 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 su bardağı un	
 
yarım paket margarin
 
150 gr yağsız kıyma	
 
1 su bardağı nohut
 
1 baş soğan 
 
1 su bardağı aşurelik buğday
 
1 çorba kaşığı kurü nane 
 
10 bardak su
 
1 yumurta sarısı
 
tuz, karabiber, kırmızıbiber
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Aşurelik buğdayı suda ıslatın. Nohutu, diğer bir kapta tuzlu suya yatırın. 
 
Tencerede yağı erittikten sonra 10 bardak su koyup kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra süzdüğünüz buğdayı içine katın. Nohutu bir başka kapta, 20 dakika kadar haşlayıp süzün ve onu da buğdaylara ekleyin. Onlar pişerken bir yumurta sarısı, biraz tuz, biraz suyla, hamur tutun. Nemli bez altında dinlendirip, kıymaya ince çentilmiş soğan, tuz, karabiber katıp yoğurduktan sonra hamuru açıp kare kare bölün. Içlerine nohut büyüklüğünde kıyma koyup, dört ucunu yukardan büzün, Nohut ve buğday yumuşayınca mantıyı da tencereye atarak 20 dakika kadar kaynatın. Naneli, kırmızıbiberli kızgın yağı da ekleyerek servis yapabilirsiniz.
  
 | 
 
Mantılı Çorba | 
 
  | 
bi'tanem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2011 
Mesajlar: 27 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71031 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2011 
2,053 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr. mantı
 
4 su bardağı et suyu
 
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
 
5 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1/2 çorba kaşığı nane 
 
Tuz
 
 
Mantıyı tuzlu suda 5-10 dakika haşlayıp süzün. Üzerine et suyunu ilave edin. Yarım su bardağı nohudu ve tuzu ekleyin. 10 dakika kaynatın. Tavada tereyağını eritin. Salça, dövülmüş sarımsak ve naneyle birlikte birkaç dakika boyunca karıştırın, mantı çorbasına ilave edin. Limon suyunu da çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
MANTILI ÇORBA Tarifleri Çorba Tarifleri
 | 
 
 
 
 |