| 
 
 
 | 
Mantı Makarna | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106532 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2015 
1,910 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket mantı makarna
 
250 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
2 su bardağı yoğurt
 
2-3 diş sarımsak
 
1 tutam tuz, karabiber
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 tutam nane, kırmızı pul biber
 
 
Soğan rendenin ince tarafı ile rendelenir. Kıyma içerisine rendelenmiş soğan, margarin tuz ve karabiber ilave edilerek iyice yoğrulur. Kıymalı harçtan minik parçalar alınarak makarnanın geniş tarafından kapalı ağzına doğru itilerek doldurulur. Hazırlanan mantı makarnalar normal makarnayı pişirir gibi tuzlu kaynar su içerisinde haşlanır. Kevgir ile süzüldükten sonra sarımsaklı yoğurt hazırlanarak üzerine dökülür. Arzu edilirse kızdırılmış sıvı yağ içerisinde nane ve pul biber hafifçe çevrilerek mantının üzerinde gezdirilebilir.
 
 
 
  
 | 
Makarnadan Mantı | 
  | 
şevkat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126983 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2017 
1,252 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sultanmarketing.kz
 
 
200 g Sultan mantı makarna
 
250 g kıyma
 
1 yumurta
 
1 soğan
 
1 diş sarımsak
 
Dereotu
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıymayı ince kesilmiş soğan ve sarımsakla karıştırın. Kıymaya yumurta, tuz, biber ekleyin ve iyice yogurun.
 
Sultan makarnasını bir birden kıymayla doldurun ve onlari düz kaplara yerlestirin.
 
Kıymayla doldurulan makarnaları tuzlu kaynamış suda 15 dakika pişirin.
 
Hazır olan makarnayı kaymakla birlikte servis yapın. Tadına göre dereotu ve maydanozla süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Mantı Makarna | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144499 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019 
869 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket mantı makarna
 
250 gram kıyma
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 su bardağı yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
1 baş soğan
 
5 su bardağı su
 
Yeteri kadar tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Soğanı rendeleyin. Kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini kıymalı harç ile doldurun.
 
Tencereye beş su bardağı suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantı makarnaları kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp geniş bir servis tabağına alın.
 
Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sıvı yağı tavada kızdırıp içine pul biber ekleyerek kavurun. Mantı makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber gezdirin. Sıcak olarak servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Mantı Makarna | 
  | 
makara 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2020 
Mesajlar: 24 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151803 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2020 
467 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket midye makarna 
 
400 gram kıyma
 
1 büyük kuru soğan (rendelenmiş fazla suyu alınmış )
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Pul biber
 
Tuz
 
Suyu için: 
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
 
Tuz ya da et bulyon
 
 
Mantı makarna yapımına iç malzemesiyle başlayın.
 
Öncelikle kıyama, soğan, tuz ve baharatları bir kabın içerisinde karıştırın.
 
Daha sonra tek tek makarnanın içini bu karışımla doldurun.
 
Tereyağını eritip, salçayı kavurmaya başlayın.
 
Üzerine mantı makarnaları koyup bir iki dakika kavurun.
 
Sonra kaynamış sıcak suyu makarnanın üzerine döküp hafif sulu pişirin.
 
Yoğurt ve istediğiniz baharatlarla servis edebilirsiniz. İster sade suda haşlayıp mantı gibi süzebilirsiniz, isterseniz de salçalı suda pişirip hafif sulu yoğurtla yiyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mantı Makarna | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177436 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2024 
287 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket mantı makarna
 
250-300 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
2-3 diş sarımsak
 
1 yumurta
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
Yoğurt
 
Sos için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Nane
 
Pul biber
 
 
Rendelediğiniz soğan, sarımsak, yumurta ve kıyma ye baharatlarla birlikte harmanlayarak bir iç harç hazırlayınız.
 
Makarnanın içerisini kıyma ile doldurduktan sonra mantı haşlar gibi kaynar suda haşlayınız.
 
Haşlanan mantıları servis tabağına alınız.
 
Üzerine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt hazırladıktan sonra servis tabağına aldığınız mantıların üzerine ekleyiniz.
 
İsteğe bağlı olarak tereyağında pul biberli sos ya da salça sos yaparak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |