|
Mantı Çorbası (Gümüşhane) |
|
nurhayat bayram
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc31045
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2008
3,270 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gümüşhane Valiliği
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
1 kase süzme yoğur
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı su
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Hamur malzemesiyle hamur yoğrulur. Dinlendirdikten sonra 2 parçaya ayrılır. Her parça küçük tepsi kadar açılır. Sonra erişte gibi kesilir. Serin bir yere serilerek kurutulur. Çorba yapılacağı zaman tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır. Ateşten alınır. Soğuyunca çırpılmış yoğurt katılır, tekrar ateşe konur. İki taşım kaynatılır. Servis yapılacağı zaman yakılmış tereyağlı kuru nane gezdirilir.
|
|