Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sucuklu Yumurta Tarifleri > Mantarlı Yumurta (11 adet - 179,048 defa bakıldı)

Mantarlı Yumurta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Çılbır Tarifleri
Fırında Yumurta Tarifleri
Haşlanmış Yumurta Tarifleri
Ispanaklı Yumurta Tarifleri
Kıymalı Yumurta Tarifleri
Menemen Tarifleri
Omlet Tarifleri
Pastırmalı Yumurta Tarifleri
Peynirli Yumurta Tarifleri
Poşe Tarifleri
Rafadan Yumurta Tarifleri
Sahanda Yumurta Tarifleri
Soğanlı Yumurta Tarifleri
Sucuklu Yumurta Tarifleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mantarlı Yumurta

TUBA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
Kısa URL: https://ml.md/lc10548
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006
3,249 defa indirildi / yazdırıldı




6 yumurta
150 gr mantar
50 gr un
80 gr tereyağı
500 gr süt
2 baş pırasa
yarım baş soğan
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı mısırözü yağı
1 tutam cevz-i bevva
1 tutam karabiber
yeteri kadar tuz
3 çorba kaşığı mısırözü yağı

Pırasa güzelce ayıklanıp, iyice yıkandıktan sonra ince dilimler halinde doğranır, soğan ince ince kıyılır ve içine mısırözü yağı ve 30 gr tereyağı konulmuş kapta ateşe oturtuhuySoğan ve pırasa ölmeye başlayınca, iyice temizlenip zarı çıkarılmış ve dilim dilim doğranmış mantarlar katılır. İyice karıştırıldıktan sonra 1/2 bardak et suyu dökülür. Tuz, karabiber ve cevz-i bevva serpildikten sonra orta ateşte 20 dakika kadar pişirilir. Mantarlar pişerken diğer tarafta yumurtalar katı oluncaya kadar haşlanır. Kabuklan soyulup soğutulduktan sonra dilim dilim doğranır. Bir tutam tuz, süt, kalan tereyağı ve unla beşamel sos hazırlanır. Mantarlar iyice karıştırılıp bir kenarda soğutulur. Beşamel sosun yarısı servis tabağına boşaltılır, üzerine dilimlenmiş yumurtalar dizilir. Geri kalan sos da konulduktan sonra kıyılmış maydanoz serpilir. Servis tabağı, servis vaktine kadar, içinde kaynar su bulunan bir kabın içinde tutulur.


Mantarlı Yumurta

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13391
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2007
2,563 defa indirildi / yazdırıldı




6 tane yumurta
6 dilim tost ekmeği
300 gram mantar
75 gram tereyağı
1 demet maydanoz
1 limon
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber

Mantarların saplarının topraklı bölümlerini kopartın, zarlarını soyun, dilim dilim kesin ve içine bir limon sıkılmış soğuk suya atın.
Beri yanda bir tencereye tereyağının yarısıyla iki kaşık zeytinyağını ve sarımsakları koyarak ateşe oturtun. Mantarları sudan çıkartın, süzün, tuzlayıp biberleyin ve kızan yağın içine atın. Tencerenin kapağını örtün ve orta ısılı bir ateşte pişirin (Pişme sırasında mantarlar kendi sularını saldıkları için ayrıca su istemezler).
Mantarlar pişince ateşten indirmeden önce içindeki sarımsakları çıkartın, yıkanmış ve ince ince doğranmış maydanozları içine katın. Bir - iki defa karıştırdıktan sonra tencereyi indirin. Beri yanda tost ekmeğini isteğe göre yuvarlak veya üçgen biçiminde dilimlere doğrayın. Etraflarındaki kabukları kesip çıkartın. Sonra bu dilimleri kalan tereyağı zeytinyağı karışımında kızartın (Kızaranları soğumamaları için kapalı ve sıcak bir yerde tutun)
Yumurtaların hazırlanmasına gelince: Her şeyden önce yumurtaların çok taze olması gerekir. Bir tencereye bol su, bir çorba kaşığı tuzla bir çorba kaşığı sirke koyup ateşe oturtun. Su kaynamaya başlayınca ateşi biraz kısın, yumurtaları teker teker içine kırın. Yumurtaları iki partide üçer üçer kırıp haşlarsanız birbirlerine yapışmaz ve daha düzenli olurlar. Yumurtaları üçer dakika haşlamak kâfidir. Yumurtaların aklarını bir kevgirle sarılarını üstüne doğru iterek her yanlarının aklarla sarılmasını ve tencerenin kenarlarına yapışmamasını sağlayın. Böylece yumurtaların sarıları tam pişmez ve biraz sıvı kalır. Üç dakika sonunda yumurtaları kevgirle teker teker kaynar sudan çıkartıp soğuk suya koyun. Daha sonra da sularının iyice süzülmesi için bunları bir süzgece alın. Kenarlarındaki fazla beyazlan bıçakla keserek yumurtalara düzgün bir biçim verin. Yumurtaları yeniden ılık suya koyun ve tabağınızı hazırlayıncaya kadar suda bırakın.
Kızarmış ekmek dilimlerini servis tabağına dizin, sonra sudaki haşlanmış yumurtaları çıkartın, sularını süzün ve ekmeklerin üzerine birer tane koyun. Yumurtaların üzerine de çok sıcak olmak üzere (soğumuşsa ısıtın) mantarları kaşıkla dağıtır ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.


Mantarlı Yumurta

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70895
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2011
2,428 defa indirildi / yazdırıldı




8 yumurta
200 gr mantar (silinip, ince doğranmış)
150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Tereyağı orta boy bir sahanda, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca mantarları ekleyip 3-4 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz. Tuz ve biberi ekleyip, birkaç kez karıştırdıktan sonra, yumurtaları kırınız.
Yumurtaları 3-4 dakika pişirdikten sonra, sahanı ateşten alarak servis ediniz.


MANTARLI YUMURTA

bilge79
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.08.2008
Mesajlar: 40
Şehir: Kahramanmaraş
Kısa URL: https://ml.md/lc26724
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2008
2,342 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
100 gr. mantar,
5 adet haşlanmış yumurta,
1 adet domates,
2 adet taze soğan,
1 çorba kaşığı margarin,
tuz,
kırmızı biber.

Hazırlanışı:
Mantarı ayıklayın ve küçük parçalar halinde kesin. Bir tavanın içinde margarini eritin. Buna rendelenmiş domatesi ve küçük kesilmiş soğanı ilave edin. Sonra mantarları da içine atın, tuz ve karabiber ilave ederek tavanın kapağını kapatın. 25 dakika pişirin. Yumurtaları ortadan ikiye böldükten sonra, sarılarını boşaltın. Boş kalan kısımlara mantarları doldurun sıcak olarak servis yapın.


Mantarlı Yumurta

serin
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 16.11.2008
Mesajlar: 14
Kısa URL: https://ml.md/lc33476
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2009
2,277 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram mantar
6 adet yumurta
6 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber

Mantarlar yıknaıp limonlu suda bekletilir. Daha sonra sotelik doğranıp tereyağı ile beraber tavaya alınıp suyunu çekene kadar kavrulur.
Yumurtalar bir kaba kırılıp; tuz, karabiber ve sütle beraber çırpılır.. Karışım tavaya mantarların üzerine dökülür ve sallanarak pişmesi takip edilir. Omletin altı tavadan kurtulunca ters yüz edilip diğer yüzünün de pişmesi sağlanır.


Mantarlı Yumurta

selim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Mordoğan
Kısa URL: https://ml.md/lc52578
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2010
2,166 defa indirildi / yazdırıldı




Bir tencereye 3 - 4 iri soğanı halka halka doğrayıp bir kaşık tereyağı ile kuvvetli ateşte çevirerek öldürünüz. Sonra yıkayıp temizlediğiniz 20 - 25 kadar taze mantarı doğrayıp tuz ve biber ekerek tencereye ilâve ediniz. Bunu da orta ateşte bir tahta kaşıkla çevirerek 1 - 2 kaşık sirke de ilâve edip iyice pişiriniz. Sonra yumurta sahanına döşeyip yuvalar açınız. Yuvalara yumurtaları kırarak pişirip servis yapınız.

Not: Bunda yemek esnasında sirke gezdirmek gerekir. Bir de taze mantar yerine kutu mantarı kullanılabilir.


Mantarlı Yumurta

anfora
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc31269
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2024
1,979 defa indirildi / yazdırıldı




4 yumurta
10 mantar
1 soğan
1 tatlı kaşığı sirke
Katıyağ
Karabiber
Tuz

Kızdırılmış yağda piyazlık doğranmış soğanları pembeleştirip, üzerine doğranmış mantarları ve tuzunu koyup kavurun. Sirkeyi de ilave edip biraz pişirin. Bunların üzerinde oyuklar açıp dağıtmadan yumurtaları kırın. Yumurtaların akı beyazlayıncaya kadar pişirin.



Mantarlı Yumurta

oluk
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2017
Mesajlar: 38
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc127328
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2017
938 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

2 kültür mantarı
2 bıldırcın yumurtası
3 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Zeytinyağını tavada ısıtıp mantarları bütün olarak tavaya alın. Isıttıktan sora tavadan alın. İçlerine yumurta kırıp tuz serpin. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirşin. Yumurtalar pişince fırından alın. İnce kıyılmış maydanoz yaprakları ve karabiber ile süsleyerek servis yapın.



Mantarlı Yumurta

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc152310
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2020
308 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım paket kültür mantarı
1 adet küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Taze kekik

Soğanı minik minik yemeklik doğrayın. Mantarları yıkayıp toprağını atın ve kurulayın. Kuruladığınız mantarları bozuk para kalınlığında doğrayın.
Tereyağı ve zeytinyağı karışımını tavaya alın, soğanları ve tuzu ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun.
Mantarları ilave edip 2-3 dakika kadar soteleyin. Mantarların rengi dönmeye başlayıp yumuşayınca yumurtaları kırın ve iyice karıştırım pişirin.
Tuz, karabiber ve taze kekik ile servis yapın.


Mantarlı Yumurta

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179570
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2024
79 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram mantar (ince dilimlenmiş)
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı, ince doğranmış)
Tuz ve karabiber (arzuya göre)
1/4 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
İnce doğranmış taze maydanoz veya yeşil soğan (süslemek için)

Tavayı orta ateşte ısıtın ve tereyağı veya zeytinyağını ekleyin.
Soğanları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin (yaklaşık 2-3 dakika).
Sarımsakları ekleyip 30 saniye daha soteleyin.
Dilimlenmiş mantarları ekleyin, tuz ve karabiber serpip mantarlar suyunu salıp çekene kadar (yaklaşık 5-7 dakika) soteleyin.
Yumurtaları bir kaba kırın, bir çimdik tuz ekleyip çırpın.
Çırpılmış yumurtaları mantarların üzerine dökün ve karıştırarak pişirin. Yumurtalar hafifçe katılaşana kadar (tercihe göre daha yumuşak veya tam pişmiş) pişirin.
Rendelenmiş kaşar peyniri ve kırmızı pul biberi ekleyin. Peynir eriyene kadar karıştırın.
Üzerine ince doğranmış maydanoz veya yeşil soğan serpiştirerek servis yapın.



Mantarlı Yumurta

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178678
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2024
78 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 adet soğan
5-6 adet mantar
4 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
2 adet soğan
2 adet yumurta
Kaşar peyniri (üzeri için rendelenmiş isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber

Soğanı piyazlık doğrayalım.
Mantarların kabuğunu soyup çok kısa sürede sudan geçirelim(yoksa çok sulanıyorlar)
Tavaya soğanı alalım iyice piştikten sonra mantarları ekleyelim. Bu aşama da tuz ilavesi yapmayalım mantarlar suyunu bırakmasın.
Mantarlar da iyice pişince salçayı ekleyelim ve salçayı da kavuralım.
Tuz ve karabiber eklemesi yapalım.
Yumurtayı bir kaseye kırıp tuzunu ekleyelim ve köpük köpük olana kadar çırpalım.
Yumurtayı mantarların üzerine dökelim.
Kaşık yardımıyla yumurtanın yüzeyinde ufak delikler açarak içinin de pişmesini sağlayalım ama şeklini bozmamaya özen gösterelim.
İyice pişince üzerine rendelenmiş kaşar ilavesi yapalım. Servis tabağına yine şeklini bozmadan alalım.







Mantarlı Yumurta Tarifleri Sucuklu Yumurta Tarifleri



(11 adet Mantarlı Yumurta 179,048 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort