|
Mantarlı Tost |
|
keşanlı sabri
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc27567
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2008
2,547 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım paket mantar
Çeyrek bardak yağ ya da margarin
2 diş sarımsak, dövülmüş
Yarım çay kaşığı tuz
Biber ve hindistancevizi
1 çay kaşığı limon suyu
Çeyrek bardak krema
4 dilim kızarmış ekmek
2 yemek kaşığı maydanoz, kıyılmış
Yapılışı:
Mantarları geniş bir tavada hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartın. Sarımsak, tuz, biber, krem şanti, limon suyu ve kremayı karıştırın ve krema kalınlaşıncaya dek pişirin. Ekmeği yağlanmamış kızartma kağıdının üzerine yerleştirin. Mantarları ve kremayı ekmeğin üzerine sürün. Maydanozla süsleyin. 210 derece ısıda 5-8 dk. arası krema ve mantarlar dolgun gözükünceye kadar pişirin. Bekletmeden servis yapın.
|
Mantarlı Tost |
|
sar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68377
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011
2,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tost ekmeği
1-2 adet mantar
1 diş sarımsak
1/2 çay bardağı krema
İlk önce tavada mantarlar pişirilir. Daha sonra üstüne dövülmüş sarımsak eklenerek bir miktar daha pişirildikten sonra sonunda krema eklenerek bir müddet daha pişirilir. Hazırladığımız malzemeyi kızartılmış tost ekmeklerinin üzerine sürülür ve servis edilir.
|
Mantarlı Tost |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145749
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2019
649 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı galeta unu
6 dilim tost ekmeği
6 dilim jambon
10 adet mantar
25 gram margarin
150 gram peynir (kaşar, dil, çedar veya beyaz)
Kızartmak için sıvı yağ
Mantarları temizleyin ve bir kaşık zeytinyağı ile soteleyin.
Bu karışıma jambonları, peynirleri, tuzu, karabiberi ve tereyağını ekleyerek blender'dan geçirin.
İçine iki yumurtanın akını ilave edin ve karıştırın.
Bu karışımı tost ekmeklerinin üzerine dağıtın.
Üç dilim tost ekmeğinin üzerine diğer üç dilim ekmeği mantarlı kısımları üst üste gelecek şekilde kapatın.
Hazırladığınız üç adet tostu ortalarından ikiye bölerek toplam altı adet üçgen tost elde edin.
Bu tostları önce yumurta sarısına, ardından galeta ununa bulayın.
Sıvı yağda iki tarafını da kızartın.
|
|