| 
 
 
 | 
Mantarlı Tavuk | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166399 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2022 
566 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk göğsü
 
300 gram mantar
 
 
Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayıp, tavada kavurun. Tavuklar kavrulurken, mantarları iyice yıkayıp temizlemelisiniz. Sonrasında tavaya mantarları da ilave edip pişirmeye devam edin. İsteğe göre baharatlarla süsleyebilirsiniz. Mantarlı tavuk hazır.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Tavuk | 
  | 
Uçan Süpürge 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.05.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83543 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2012 
2,094 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet tavuk göğsü
 
250 gr. mantar
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı margarin
 
2 adet biber
 
1 tatlı kaşığı köri
 
1 çorba kaşığı krema
 
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavuk etlerini doğrayın. Piyazlık doğranmış soğanları margarinde kavurun. Tavukları ve mantarları ekleyin. Üç-dört dakika daha kavurup biberleri, köriyi ve tuzu ekleyin. Tencereyi ocaktan alın. Hafifçe ılınınca kremayı katın. Rendelenmiş kaşar peynirini de yemeğin üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Kaşarlar eriyince servis yapın.
  
 | 
Mantarlı Tavuk | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69067 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2011 
2,238 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 kg'lık 1 tavuk (temizlenip, 6 parçaya bölünmüş)
 
3 çorba kaşığı rafine yağ
 
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
 
1 diş sarımsak (dövülmüş)
 
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
 
500 gr mantar (silinip, dilimlenmiş)
 
1+1/2 su bardağı tavuk suyu
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
1 defne yaprağı
 
2 çorba kaşığı mısır nişastası (6 çorba kaşığı suda eritilmiş)
 
 
Büyük bir tavada rafine yağı orta ateşte ısıtınız. Yağ kızınca soğan, sarımsak ve tavuk parçalarını tavaya koyup, sık sık çevirerek 8-10 dakika, tavuk parçalarının har yanları iyice kahverengileşene kadar kızartınız. Tavayı ataşten alıp, delikli kepçeyle tavuk parçaları, soğan ve sarımsağı bir tabağa çıkararak, tavada kalan bütün yağı dökünüz. Tavayı harlı ateşe oturtup, tereyağı koyunuz. Yağ kızınca mantarları ekleyip, sürekli karıştırarak 3 dakika pişirdikten sonra, tavayı ateşten alarak bir kenara bırakınız. Büyük bir tencerede tavuk suyu, kekik, tuz, biber ve defne yaprağını orta ateşte ısıtınız. Mısır nişastasını ekleyip, sürekli karıştırarak, karışım koyulaşmaya başlayıncaya kadar pişiriniz. Tabaktaki pişmiş tavuk parçaları, soğan, sarımsaklarla, tavadaki mantarlar ve pişme suyunu ekleyip, iyice karıştırınız. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak tavuk parçalarını 20-25 dakika, yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
 
Tencereyi ateşten alıp, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.
  
 | 
Mantarlı Tavuk | 
  | 
Ünye'li 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2011 
Mesajlar: 44 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64290 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011 
2,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 adet tavuk göğsü
 
200 gr. mantar
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Yarım çay kaşığı köri
 
1 çorba kaşığı soya sosu
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Tavuk etlerini jülyen doğrayın. Üzerine köri, soya sosu, karabiber ve pul biber ekleyin. Yarım saat bekletin. Mantarları, domatesleri ve biberleri dilimleyin. Yağı bir tavada kızdırın. Tavuklara tavaya alın. Üzerine mantar, domates ve biberleri ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Tavuklar ve sebzeler suyunu bırakıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
  
 | 
MANTARLI TAVUK | 
  | 
nurdil 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2007 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16660 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2007 
2,675 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4	Orta boy domates
 
2   Bardak su
 
4	Tavuğun butu	
 
2   Çorba kaşığı domates rendesi
 
1	Diş sarımsak	
 
1   Çay kaşığı karabiber
 
1	Büyük soğan,	
 
1   Çay kaşığı kırmızı biber,
 
2	Çorba kaşığı tereyağı,	
 
15-20 Mantar
 
1	Su bardağı un,	
 
1   Yumurta
 
1	Çay kaşığı şeker,	
 
1   Avuç ufalanmış ekmek.
 
1	Yeşil biber,	
 
Tuz, biber
 
 
Tavuk butlarını yumurtayla birlikte ufalanmış ekmeğe buladıktan sonra bunları ya fırına sürün, ya da tavada her iki tarafları kızarıncaya kadar kızartın. Öte yandan soğanı ve sarmısağı ufak, ufak doğrayıp buna yine ufak ufak kestiğiniz yeşil sivri biberi de katarak erimiş tereyağın içinde kavurun. Sonra unu iri iri doğradığınız domatesleri, iki bardak suyu, bir çay kaşığı şekeri, kırmızı ve karabiberi, doğradığınız mantarları da koyarak hepsini birlikte beş dakika yavaş yavaş kaynatın ve hazırladığınız bu mantarlı sosu sıcak tavukların üzerine dökün.
  
 | 
Mantarlı Tavuk | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2649 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006 
2,919 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tavuk baget
 
Kırmızı biber
 
Tuz
 
Domates
 
Biber
 
Mantar
 
 
Bagetleri kekik, kırmızı biber, tuz ile karıştırdıktan sonra tepsiye diziyoruz. Tavukların üzerine domates halkaları, biber ve mantarları dağıtıp fırına veriyoruz.
 
 
 ML® Mantarlı Tavuk için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |