| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantarlı Tavuk Kebabı | 
 
  | 
dilim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2017 
Mesajlar: 26 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129763 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2017 
1,105 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.sagliklitavuk.org
 
 
8 adet derisiz ve kemiksiz tavuk kalça
 
7 adet büyük mantar
 
1 kg yoğurt
 
4-5 diş sarımsak
 
10 adet dilimli kare ekmek
 
Tereyağı
 
Sote için zeytinyağı
 
5-6 adet yeşil soğan
 
2 adet orta boy havuç
 
Soya sosu
 
Tuz
 
Kırmızıbiber
 
 
Küçük kuşbaşı doğradığınız tavukları zeytinyağında soteleyin.
 
Tavukların renk değiştirmesinin ardından kuşbaşı şeklinde doğradığınız mantarları da içine atıp bir yandan onları soteleyin, diğer yandan başka bir geniş tencerede küçük küçük doğradığınız ekmek parçacıklarını erittiğiniz tereyağı ile birlikte kızartın.
 
Tavuk ve mantarların sotelenmesine yakın irice doğradığınız yeşil soğanı ve jülyen usulü doğradığınız havuçları da içine atıp sotelemeye devam edin. ( soğan ve havucu fazla pişirmiyoruz)
 
Soya sosunu ve tuzu ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra ateşin altını kapatın. Servis kabınıza önce kızarttığınız ekmekleri, üstüne sarmısaklı yoğurdu, onun üstüne sotelenmiş karışımı ve en üste de tereyağındaki kırmızı biberinizi döküp tabaklara servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantarlı Tavuk Kebabı Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |