| 
 
 
 | 
Mantarlı Tavuk Ciğeri | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2650 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006 
3,058 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 Gr tavuk ciğeri
 
200 Gr taze mantar
 
1 Çorba kaşığı domates salçası
 
1 Adet kuru soğan
 
2 Çorba kaşığı tereyağı (damak zevkinize göre miktarını ayarlayınız)
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ciğerleri yıkayın, havlu kağıt üzerine alıp kurulayın.
 
Tuz ve biber serpip iyice karıştırın.
 
Bir tavada tereyağını eritin.
 
Doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Mantarları yıkayın ve büyük parçalara ayırın.
 
Soğana ilave edin.
 
Orta ateşte pişirin.
 
Başka bir tavada kalan tereyağını eritin, ciğerleri tavaya alın.
 
Yüksek ateşte pişirin.
 
Piştikten sonra mantar-soğan karışımı ve salçayı ilave edin.
 
Bir kaç dakika suyunu çekene kadar pişirin.
 
Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® Mantarlı Tavuk için tıklayın
 
 
  
 | 
Mantarlı Tavuk Ciğeri | 
  | 
sümbül abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.09.2009 
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40918 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2009 
2,820 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. tavuk ciğeri
 
250 gr. mantar
 
1,5 çorba kaşığı domates salçası
 
1 büyük soğan
 
katıyağ
 
karabiber
 
tuz
 
 
Ciğerleri yıkayıp, kurulayın ve karabiber ve tuzunu serperek karıştırın. Kızgın yağda, doğranmış soğanları pembeleştirin ve doğranmış mantarları ilave edip suyunu çektirin. Ayrı bir kızgın yağda, ciğerleri pişirin ve üzerine pişen mantarlarla salçayı ilave edin. Bir kaç dakika çevirerek pişirin.
  
 | 
Mantarlı Tavuk Ciğeri | 
  | 
sinbat 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.03.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22630 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2008 
2,712 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. tavuk ciğeri ve yüreği
 
1/2 kg. kültür mantarı
 
1/2 demet maydanoz
 
2 adet sivri biber
 
3 adet domates 2 adet soğan
 
1 çay kaşığı karabiber,
 
kimyon,
 
kırmızı biber
 
Tuz
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Mantarları küçük küçük doğrayıp, haşlayın ve suyunu süzün. Ayn bir tencerede soğanı doğrayıp, sıvı yağda kavurun. Ciğerleri de doğrayıp, soğanla birlikte kavurun. Diğer malzemeleri doğrayıp ilâve edin. 1.5 çay bardağı su koyup, kısık ateşte pişirin.
 
 
Not: Aynı yemeği kuzu ciğeriyle de yapabilirsiniz.
 
 
 ML® Mantarlı Ciğer Yahnisi için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 12.02.2025
  
 | 
 
 
 
 
 
 |