| 
 
 
 | 
MANTARLI TAVUK BUDU | 
  | 
Foçalı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53045 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2010 
2,700 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
10 adet tavuk budu
 
1 adet havuç
 
2 adet çarliston biber
 
1 adet soğan
 
250 gr taze mantar
 
1/2 çorba kaşığı margarin
 
1 adet iri domates
 
bir miktar tuz
 
 
Hazırlanışı:
 
Temizlenip yıkanmış tavuk butları süzülmeye bırakılır. Kurulandıktan sonra içersine 1 çay kaşığı karabiber atılmış kızgın yağda iyice pembeleşene kadar kızartılır. Diğer taraftan 1/2 kaşık margarinde salata soğanı şeklinde doğranmış soğanlar, ortadan ikiye bölünmüş mantarlar 5 dakika kadar kavrulur, küçük doğranmış havuç, küçük doğranmış çarliston biber, kabukları soyulup doğranmış domatesler ilâve edilerek karıştırılır, tuzuda eklenerek kızartılmış olan tavuk butlarının üzerine konur, buharı çıktıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir, ateş söndürüldükten sonra 15 dakika daha kapağı kapalı olarak dinlenmesi sağlanır.
 
 
 
 
Fotoğraf "çerçeve" tarafından gönderildi. 10.04.2018
  
 | 
Mantarlı Tavuk Budu | 
  | 
mothercub 
Yamak 
 
  
Kayıt: 28.01.2007 
Mesajlar: 6 Şehir: dubai/BIRLESIK ARAP EMIRLIKLERI | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11559 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2007 
2,365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk budu 
 
400 gram  taze kultur mantarı
 
3 adet orta boy patates
 
2 kasık tereyağı 
 
1 cay bardagı ılık su 
 
1 tatlı kasıgı  tuz
 
1 tatlı kasıgı karabıber
 
 
Patatesler, mantarlar ıyıce yıkanır. Tavukların derısı temızlenır.
 
Kabugu soyulan patatesler elma dılımlerı seklınde dılımlenır. Mantarlar boyundan ıkıye bolunur.
 
Agzı kapaklı teflon bır tencereye tereyağı koyulur. Tereyağı hafıf erıdıkten sonra tencerenın bır kenarına mantarlar bır kenarına patatesler ve bır kenarına da tavuk butları yerlestırılır agzı kapatılır.
 
Eğer  tencerenız çok hava kacırıyorsa 1 cay bardagı su eklenerek oyle atese konur.
 
Tuz ve karabıber eklenır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |