|
Mantarlı Tart |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167388
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2022
243 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tart hamuru için:
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşı tuz
100 gram margarin (oda sıcaklığında)
Harcı için;
400 gr Kestane Mantarı
1 dal pırasa
1 adet kabak
½ çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve karabiber
Tüm hamur malzemelerini derin bir kapta bir araya getirin ve tart hamurunu yoğurun. Hamuru yağlanmış tart kalıbına kenarlarında yükseklik bırakacak şekilde yayın. Hamur kabarmaması için çatal yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Hamur pişerken tart harcının malzemelerini hazırlayabilirsiniz. Halka halka doğradığınız çarliston biberleri sıvı yağda hafif kavurun. Halka doğranmış yeşil kabak, pırasa ve çok ince olmayacak şekilde doğranmış kestane mantarlarını da ilave edin ve malzemeler suyunu çekene kadar 15 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra tüm malzemeyi tart hamurunun üzerine yayın. Mantarlı tartı 10 dakika daha fırınlayın, daha sonra servis yapın.
|
Mantarlı Tart |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169655
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2023
238 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
100 g margarin
2 yemek kaşığı su
Üst malzeme:
500 g mantar
2 adet kuru soğan
2 adet yeşilbiber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
0,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
0,5 demet ince doğranmış maydanoz
0,5 demet ince doğranmış dereotu
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (23x28 cm)
Un, hamur kabartma tozu, tuz, yumurta, margarin ve suyu yoğurarak hamur haline getirin. Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mantarları yıkayın ve doğrayın.
Soğan ve biberleri doğrayıp sıvı yağ ile orta ateşte 5 dakika kavurun. Mantarları ve tuzu ekleyip suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Ocaktan alıp pul biber ve karabiber ekleyin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.
Beklettiğiniz hanuru elinizle bastırarak kalıba yayın. Üzerine üst malzemeyi yayın ve fırında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Kaşar rendesini maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Tartın pişmesine 10 dakika kala fırının kapağını açın ve tepsiyi dışa doğru çekin. Üzerine kaşarlı karışımı serpin ve pişirmeye devam edin.
Fırından çıkartıp dilimleyerek sıcak servis yapın.
|
|