|
Mantarlı Pizza |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166810
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2022
172 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr Kültür Mantarı
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 yumurta
½ çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı ılık süt
½ çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Kekik
Taze fesleğen yaprakları
Kuru mayayı ılık suda yumuşatın. Unu bir kaba alın ve yumuşamış maya, sıvı yağ, yumurta ve sütü ilave edin. Hamuru katı bir kıvam yakalayana kadar su ilave ederek yoğurun. Üzeri kapalı olarak 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra hamuru fırın tepsisine ince bir şekilde açın ve üzerine ince ince dilimlediğiniz kültür mantarlarını dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız pizzayı taze fesleğen yaprakları ve damak zevkinize göre kekik serperek süsleyin.
|
Mantarlı Pizza |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124011
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2017
1,025 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo Un
6 kaşık margarin
2 paket Kuru maya
15 gr Tuz
Yeteri kadar ılık su
4 tatlı kaşığ Salca
2 küçük kas domates sos
15 adet mantar
25 dilim sucuk
İsteğe göre mısır
4 diş sarımsak
2 tutam karabiber
Tuz
2 büyük parça kaşar peyniri
15 adet siyah zeytin
Yarım kilo un, bir paket kuru maya, 15 gr. tuz ve hamuruna 6 yemek kaşığı yağ ve ılık su ile yoğurulur.
Yoğurulan hamur mayalanır ve yarım santim açılır.
Pizza salçası için iki kaşık salça iki diş sarımsak domates sosu karabiber tuz ve biraz da su karıştırılıp fırça yada kaşık ile açılan hamurun üzerine sürülür.
Sucuklar ince ince doğrayıp kavurduğumuz mantarlar çekirdeği çıkarılmış zeytinler isterseniz mısır ve en üstede kaşar rendesi konulur ardından hamurun dışta kalan kısımları orta kalınlıkta şeritler halinde kesilir.
Malzemelerin dibine kadar ardından sağdaki şeridi sola soldaki şeridi sağa getirerek örülür üzerine hafif yağ sürüp 220 dereceli fırında kızarana dek pişirilir.
|
Mantarlı Pizza |
|
hamarat teyze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2016
Mesajlar: 40 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc120330
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2016
1,369 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 su bardağı az ılık su
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı salça
250 gram rendelenmiş kaşar
6/7 adet mantar
1 adet doğranmış kırmızı biber
1 adet doğranmış yeşil biber
Mayayı ve şekeri 1 su bardağından az ılık suda güzelce eritin.
2 su bardağı unu hamur kabınıza döküp ortasını havuz şeklinde açın ve tuz ekleyin.
Hazırladığınız maya ve şeker karışımını da ekleyip yoğurma işlemine geçin.
Yoğurma sonrası hamurunuzu 30dk bekletmeye alın.
Fırın tepsinizin iç kısmını yağımızla hafif yağlayın.
Hamura elinizle veya merdane ile açarak tepsiye yerleştirin, kenarlarına bir miktar peynir doldurulacağınız için hamurun tepsi kenar duvarına taşması lazım. Ardından, rendelenmiş kaşar peynirini tepsi kenarlarına yayın ve taşan hamuru içe doğru kenarlık yapın. Zaten bu pizzanın tek farkı kenarların da kaşar olması.
Kenarlar hazır olduğunda salçanızı suyun içinde eritip kenar kısımlara değdirmeden hamurun üzerine yayın.
Son olarak önce kalan kaşar peyniri, mantar ve biberleri üzerine serpiştirin.
220 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
|
Mantarlı Pizza |
|
basiret
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.01.2012
Mesajlar: 21 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71772
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2012
2,348 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 ekmeklik hamur
Yarım kilo mantar
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 limon
Biraz tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Mantarlar dilimler halinde doğranarak limonlu suya konur. Pizza hamuru elle açılıp, yağlanmış tepsiye yayılır. Üstüne mantar dilimleri düzenli bir şekilde yayılır. Peynir, tuz ve karabiberi serpilir, gezdirerek zeytinyağı dökülür ve 180°C''de kızdırılmış fırına sürülür. 30-35 dakika fırında pişirilir. Pizzanın üstü ve kenarları nar gibi kızarınca, fırından çıkarılıp sıcak sıcak servis yapılır.
|
Mantarlı Pizza |
|
eylül35
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc25819
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2008
2,565 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur Malzemesi:
1 kilo un
Az maya
Aldığı kadar su
Tuz
İçinin Malzemesi:
500 gram mantar
Yarım bardak salça
200 gram kaşar peyniri
Yarım bardak ay çiçek yağı
Tuz
Arzuya göre baharat
Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun ve 45 dakika mayalansın. Küçük küçük birer pizzahk bölün veya bir fırın tepsisine bölün ve altını yağlayıp hamuru yaym. Diğer tarafta salçayı yağda kavurun. Tuzunu, baharatını da koyun ve az su katın. Koyuca bir sos yapın ve hamurun üstüne sürün. Mantarları da yağda az çevirin ve tuzunu da katıp salçanın üstüne serin ve kaşar peynirini rendeleyip üstüne yayın. Fırına verdikten 20 dakika sonra hazırdır.
|
Mantarlı pizza |
|
Beste
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17378
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2007
2,563 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı toz maya
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
Harcı İçin;
1 paket mantar
4 çorba kaşığı ketçap
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı rende kaşar
Ilık suya şekerli toz maya eklenir, karıştırılır, 10 dakika bekletilir, daha sonra üzerine sıvıyağ, tuz, alabildiğince un, eklenir yoğrulur, hamur 1 saat dinlendirilir. Süre sonunda hamur 2 parçaya bölünür, her parça merdaneyle açılır, tepsiye yerleştirilir, yüzeyine ketçap ve sıvıyağ karışımının yarısı sürülür, kaşarın yarısı serpilir, ince kıyılmış mantarlar yerleştirilir, diğer hamura da kalan malzemeyle aynı işlemler yapılır. Tepsiler önceden ısıtılmış 190 derece fırında pizza hamuru pembeleşene kadar pişirilir.
|
MANTARLI PİZZA |
|
nurdil
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2007
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16664
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2007
2,461 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Bardak un
2 Diş sarımsak
1 Kaşık maya
2 Su bardağı taze mantar
3,5 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Çay kaşığı tatlı kırmızı biber, tuz
1 Çay kaşığı sadeyağ
8 Dilim salam
2 Ufak soğan
1 Çay bardağı rende kaşar peyniri.
Unu bir kaba koyduktan sonra öte yanda mayayı bir miktar ılık suyun içinde karıştırın. Sonra bunu bir çay kaşığı tuz ve bir buçuk kaşık zeytinyağı ile birlikte una ilâve ederek hamur yoğurun ve sonra da bu hamurun üzerini kapatarak ılık bir yerde yarım saat dinlenmeye bırakın. Bu sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurun ve 24 santim çapındaki bir tepsiye kaydırarak koyun. Öte yanda soğanı ufak ufak doğrayın ve dövdüğünüz sarımsaklarla birlikte kalan zeytinyağın içinde öldürün. Halka halka kestiğiniz mantarları da bu yağın içinde beş dakika pişirin. Tuzunu, kara ve kırmızı biberini koyun. Sonra da bunu dilim dilim kestiğiniz salamlarla birlikte hamurun üzerine yaydırarak koyun. Rendenin iri tarafıyla rendelediğiniz peyniri de üzerine döküp tepsiyi önceden ısıtılmış fırına sürerek yarım saat pişirin.
|
Mantarlı Pizza |
|
bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10629
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2006
2,501 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
4 kişilik pizza hamuru,
1/2 kg mantar,
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri,
1 limon,
yeteri kadar tuz,
karabiber,
zeytinyağı.
Yapılışı:
Mantarlar saplarının uç kısmı kesilip, zarları soyularak ayıklanır. Dilimler halinde doğranarak limonlu suya konur. 1/2 kg un, 1 kaşık tuz, 20 gr maya ve 1 su bardağı ılık suyla pizza hamuru hazırlanır. Pizza hamuru elle, 0,5 cm kalınlığında açılıp, yağlanmış tepsiye yayılır. Üstüne mantar dilimleri düzenli bir şekilde yayılır. Peynir, tuz ve karabiberi serpilir, gezdirerek zeytinyağı dökülür ve 180°C'deki, kızdırılmış fırına sürülür. 30-35 dakika fırında pişirilir. Pizza-nın üstü ve kenarları nar gibi kızarınca, fırından çıkarılıp sıcak sıcak servis yapılır.
|
Mantarlı Pizza |
|
EnginAr
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Bayrampaşa |
Kısa URL: https://ml.md/lc7136
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2006
2,611 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 ölçü pizza hamuru
400 gr. mantar
1 adet kuru soğan
150 gr. kaşar rendesi
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
kırmızı pul biber
Kuru soğanı rendeleyip sıvıyağda pembeleştirin. Soğanlar yumuşayınca ince dilimler kalinde kestiğiniz mantarları ilave edip, mantarlaru suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tuz ve biber ekleyip ocaktan alın. Yağladığınız tepsiye pizza hamurunu yayıp üzerine bu mantarlı sosu yayın. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıttığınız fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
ML® Domatesli Pizza için tıklayın
|
Mantarlı Pizza |
|
Jale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 47 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3681
Gönderme Tarihi: 12.May.2006
2,837 defa indirildi / yazdırıldı
|
HAMUR MALZEMESI
2 Su Bardagi Un
1 Tatli Kasigi Kuru Maya
30 gr Margarin
1 Su Bardagi Süt
1 ÇorbaKasigi Siviyag
100 gr Rendelenmis Kasar Peyniri
1/2 Kg Mantar
1 Adet Limon
Yeteri Kadar Tuz, Karabiber
Zeytinyagi
Mantarlar güzelce yikandiktan sonra dilimler halinde dogranarak kararmamalari için limonlu suya konur. Pizza hamuru elle 0.5 cm kalinliginda açilip, yaglanmis bir tepsiye yayilir. Üstüne mantar dilimleri düzenli bir sekilde yerlestirilir.
Peynir, tuz ve karabiberi serpilir. Gezdirerek zeytinyağı dökülür ve önceden 180 derece kizdirilmis firina sürülür. Yaklasik 30-35 dakika firinda pisirilir. Pizzanin üstü ve kenarlari nar gibi kizarinca firindan çikarilir ve bekletmeden servis yapilir.
ML® Napoli Pizzası için tıklayın
ML® Napoli Pizzası (görsel)
|
|