| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantarlı Piliç Sote | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95352 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2014 
2,337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1 kg kemiksiz piliç eti
 
200 g ince doğranmış soğan
 
150 g julienne yeşil biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı tuz
 
200 g tereyağı
 
350 g soyulmuş doğranmış domates
 
200 g julienne mantar
 
1 demet maydanoz
 
1 su bardağı su
 
 
Tencerenin içine yağın yarısı koyularak ateşte kızdırılır.
 
Doğranmış piliçler eklenerek sote yapılır, tuzu ve biberi eklenip ateşten alınır.
 
Diğer tencerede yağın diğer yarısı kızdırılır.
 
Soğan eklenerek renk değişmeye başlayınca yeşil biber, mantar, karabiber, kekik, domates eklenir.
 
1 bardak su ilavesiyle kaynamaya bırakılır.
 
5 dakika ağır ateşte kaynatılır.
 
Karışım sote yapılmış etlerin üzerine dökülür. Biraz karıştırılır.
 
Pilavla birlikte servise alınır.
  
 | 
 
MANTARLI PİLİÇ SOTE | 
 
  | 
Kurt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16153 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2007 
2,359 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 Piliç
 
4 Çorba kaşığı tereyağı
 
1 Fincan un
 
1 Kepçe etsuyu
 
10 Mantar
 
1 Kaşık domates salçası 
 
5-6 Sap maydanoz 
 
3-4 Diş sarımsak
 
Yeteri kadar tuz, biber
 
 
Pilici doğradıktan sonra biraz tereyağı ile tencerede kuvvetli ateşte çeviriniz, etler pembeleşince unlayıp çevire çevire hafif kızartınız. Sonra orta ateşe alınız. Bir kepçe etsuyuyla ıslatınız. İçine tuz, biber ekiniz ince kıyılmış maydanoz, sarımsak ve mantar koyup hafif hafif kaynatınız, pişince indiriniz, tabağa koyunuz, salçasının üzerine gezdiriniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
MANTARLI PİLİÇ SOTE Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |