| 
 
 
 | 
Mantarlı Patlıcan | 
  | 
fevkiye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2014 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97542 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2014 
2,707 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patlıcan
 
100 gr. mantar
 
1 adet kırmızıbiber
 
2 adet çarliston biber
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
5-6 dal maydanoz
 
3 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
Tuz
 
 
Patlıcanları alacalı soyup kızartın. Tavadaki yağı boşaltıp dolmalık fıstıkları rengi dönene kadar kavurun. Doğranmış mantarı, soğanı ve biberleri zeytinyağında yarı yarıya yumuşayana dek soteleyin. Ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi de ilave edip ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve dolmalık fıstığı ekleyip karıştırın. Patlıcanların ortalarını karnıyarık yapar gibi açın ve sebzeli harcı içlerine paylaştırın. Yarım su bardağı kadar su ekleyerek 15 dakika pişirin.
  
 | 
Mantarlı Patlıcan | 
  | 
canik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100576 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2014 
1,648 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patlıcan
 
100 gr. mantar
 
1 limon
 
2 soğan
 
3 domates
 
3 diş sarımsak
 
3 dolamalık biber
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı sirke
 
 
Patlıcanları soyup iri iri doğrayın, tuzlu suda bekletip kızartın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Üzerine doğanmış biber ve mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Küp şeklinde doğranmış domates, limon suyu, sirke ve ezilmiş sarımsakları ekleyip ocaktan alın. Patlıcanların içine harcı paylaştırın. Su ilave ederek 15 dakika pişirin.
  
 | 
Mantarlı Patlıcan | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106842 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2015 
1,693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr çörek mantarı
 
1 kg. kemer patlıcanı
 
1 kg. patates
 
300 gr. kıyma
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 adet kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Kırmızı pul biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
100 gr margarin
 
 
Patlıcanlar alacalı soyulup halka şeklinde doğranır ve acısının çıkması için 15 dakika kadar tuzlu suda bekletilir.Patateslerin kabukları soyulur ve halka şeklinde dilimlenir. Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar yıkanıp kurulanır. Kızgın sana margarinde patlıcanlar/patatesler kızartılır ve kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağları süzülür.
 
Bir tavaya margarin alınıp ısıtılır, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenip kavrulur. Kıyma da tavaya alınır ve kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Çörek mantarları ,tuz ve baharatlarla tatlandırılıp ocak kapatılır. Patlıcanlar/patatesler bir fırın kabına dizilir. Üzerine kavrulan kıyma yayılır; domates-biber dilimleri yerleştirilir. Domates salçası 1/2 su bardağı sıcak suda eritilip yemeğin üzerine gezdirilir ve 180 derece fırında pişirilir.
  
 | 
Mantarlı Patlıcan | 
  | 
sofa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2019 
Mesajlar: 26 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143056 
Gönderme Tarihi: 28.May.2019 
533 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet kemer patlıcan
 
20 adet mantar
 
2 adet orta boy domates
 
5 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
 
Sos için:
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Patlıcanları alaca soyun. Tuzlu suda acısı çıkması için 15-20 dakika bekletin. Daha sonra tuzlu sudan çıkarıp yıkayın ve bir kağıt havlunun üzerinde suyunu emdirin. Patlıcanların ortalarını karnıyarık yapacakmış gibi yarın ve kızgın yağda her tarafını kızartın.
 
Yıkayıp boylamasına doğradığımız mantarları, ufak bir tavada zeytinyağı ile birlikte diriliğini kaybedene kadar soteleyin. İçine dövülmüş sarımsakları ve doğranmış domatesleri ilave edin. Yaklaşık 2-3 dakika sonra ateşten alın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Daha sonra hazırladığınız bu mantarlı karışımı patlıcanların içine yerleştirin.
 
Beşamel sosu için un ve yağı beraberce ufak bir sos tenceresine koyun ve kavurmaya başlayın. Unun rengi sararmaya başlayınca yavaş yavaş süt ilave edin ve sürekli karıştırmaya devam edin. Bir taşım kaynadıktan sonra sosun altını söndürün. İçine tuz ve karabiber katarak lezzetlendirin. 
 
Hazırladığınız beşamel sosu patlıcanların üzerine bir kaşık yardımıyla iyice yayın. Patlıcanların hepsini bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine kaşar rendesi serperek fırında 175 derecede 10 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |