| 
 
 
 | 
Patatesli Mantarli Biftek | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125526 
Gönderme Tarihi: 23.May.2017 
1,073 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. biftek
 
500 gram mantar
 
6- 7 küçük patates
 
3 iri domates
 
1 kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
100 gram yağ
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
½ çay bardağı su
 
 
Mantarlar yıkanır ayıklanır, ince doğranır. İki kaşık yağda sotelenir.
 
Domatesler blendırda çekilir veya ince rendelenir. Salça, tuz, karabiber ilave edilir karıştırılır.
 
 Hazırlanan domatesli sosun bir kısmı bifteklerin içine bir kaşıkla sürülür. Mantar eşit miktarda bölünerek bifteklerin içine konur ve biftekler sarılır.
 
Düdüklü tencereye sarmalar bozulmayacak şekilde sıralanır. Patatesler ve soğan soyulur. Onlarda yerleştirilir. (Patatesler çok küçükse bütün olarak ,veya ikiye bölünerek, Soğan ise doğranmadan bütün olarak konur)
 
Kalan domates sosu, yağ, su yemeğin üzerine gezdirilir. Pul biber, kekik ilave edilir, kapağı kapatılır. 10 dakika pişirilir.
 
Soğutup buharını boşalttığınız düdüklü tencereyi açıp etler bir fırın kabına aktarılır. Fırında 10 dakika kızartılır ve servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Patatesli Biftek | 
  | 
kavalye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2012 
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82763 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2012 
3,504 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram mantar
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
1 adet mantar
 
2 adet patates
 
1 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
100 gram kaşar peyniri
 
700 gram biftek
 
Kekik
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Öncelikle temizlenmiş mantarları ve doğranmış soğanı etlerin içine yerleştirip sarın. Kürdan batırırsanız açılmamasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanmış eti bir tencerenin içinde her tarafı kızarıncaya kadar yağsız pişirin. Daha sonra üzerine sıcak su döküp 1 saat kısık ateşte pişmeye bırakın. Et pişince alıp suyunu süzün. Bir tavada tereyağını ve unu kavurup üzerine et suyunu dökün, karıştırın ve sos yapın. Servis tabağına etleri alıp üzerine bolca sostan dökün ve yanında püre yapıp ikram edin. Püre için: Patatesleri haşlayıp ezin, içine peynir, tereyağı ve sütü ekleyip çırpın. Sıcak olarak tabağa aktarın.
  
 | 
Mantarlı Patatesli Biftek | 
  | 
maya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2007 
Mesajlar: 48 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24211 
Gönderme Tarihi: 31.May.2008 
3,911 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 dilim biftek
 
2 çorba kaşığı margarin
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1/2 kg. mantar
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
5 adet patates
 
1 su bardağı süt
 
1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Soğanları ince ince kıyıp, bir kaşık margarin ve zeytinyağıyla ateşte yumuşatırken, temizlenerek yıkanıp doğranmış mantarları üzerine ekleyin. İki-üç dakika kavurun. Bir bardak suyla sulandırılmış salçayı ilave edip, tuz ve karabiberini de serptikten sonra orta ateşte pişirin.
 
Patatesleri kaynatıp, kabuklarını soyarak rendeleyin. Süt, tuz ve 1 çorba kaşığı tereyağı ilavesiyle püre yapın. Rendelenmiş kaşar serperek, karıştırın ve sıcak muhafaza edin.
 
Etleri iyice yassıltın.
 
Kalan bir kaşık yağla, her iki yüzünü de ikişer dakika kızartın. Üstüne tuz ve karabiber serperek, tencerenin kapağını kapatın. Hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
Pişen etleri dağıtım tabağına dizip, üzerine mantarlı sos, kenarına da püre koyarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |