| 
 
 
 | 
Mantarlı Patates | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2640 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006 
3,371 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr dilimlenmiş hazır mantar
 
1 kg patates
 
200 gr kaşar peyniri
 
2 ad kuru soğan
 
3 ad yeşil biber
 
2 ad kırmızı biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
Kekik
 
 
İlk olarak patatesleri haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyarak püre haline getirin ve püreyi daha önceden sıvı yağla altı yağlanmış mini fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Başka bir tavada biber, mantar, soğan ve baharat karışımını damak zevkinize göre karıştırın. Hazırlanan karışımı patateslerin üzerine eşit şekilde yayın. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayın ve fırına verin. Kaşarlar kızarıncaya kadar fırında bekletin.
  
 | 
Mantarlı Patates | 
  | 
sevim abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.11.2011 
Mesajlar: 66 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70081 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2011 
2,541 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kase konserve mantar
 
5 adet patates
 
100 gr kaşar peyniri
 
1 adet soğan
 
3 adet sivri biber
 
2 adet kırmızı biber
 
50 gr tereyağ
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
1'er çay kaşığı karabiber kekik pulbiber
 
 
Patatesleri haşladıktan sonra rendeleyin üzerine tereyağını kırmızı pul biber, tuz, karabiberi ettikten sonra karıştırın. Soğanı yemeklik doğrayın tavaya ekleyin. Mantarı, yeşil soğanı, kırmızı biberi ince olarak doğrayın.Tavaya sıvıyağı eklyin ve tüm sebzeleri soteleyin. Fırın kabını yağlayın üzerine patates püresini eklleyin üzerinedemantarlı karışımı ilave edin en üst kısmınada rendelenmiş kaşar peyniri eklyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
  
 | 
Mantarlı Patates | 
  | 
şahver 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2011 
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75902 
Gönderme Tarihi: 21.May.2012 
2,566 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr mantar
 
1 orta boy soğan
 
3-4 adet çarliston biber
 
1 adet kırmızı biber
 
2-3 diş sarımsak
 
Bir miktar tuz
 
Bir miktar karabiber
 
Bir miktar kekik
 
3-4 adet büyük boy patates
 
2 adet orta boy domates
 
Arzuya göre maydanoz
 
 
Ortadan ikiye bölüp, ince ince doğradığımız biberleri ve yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz, daha sonra temizleyip, boyuna dilimlediğimiz mantarları da içerisine atıp kavurmaya devam ediyoruz. Mantarlar suyunu çekmeye başladıktan bir müddet sonra içerisine küp küp doğradığımız domatesleri, tuz ve baharatları ilave ediyoruz ve bir müddet pişiriyoruz. Diğer bir tarafta küp küp doğradığımız patateslerimizi az yağda kızartıyoruz. patateslerimizi kızarttıktan sonra servis tabağımıza alıp üzerine sotelediğimiz sebzelerimizi döküyoruz. üzerini ince ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
  
 | 
Mantarlı Patates | 
  | 
reaksiyon 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134527 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2018 
895 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo mantar
 
4 adet orta boy patates
 
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Patatesleri küp küp doğrayıp bol yağda kızartın.
 
Borcama yayın.
 
Mantarları 1 çorba kaşığı sıvı yağda sote edip üzerine baharatları ilave edin.
 
Patateslerin üzerine yayın.
 
En üstüne rende kaşarı serpin.
 
180 derece fırında üstü kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Patates | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170505 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2023 
362 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Eski Kaşar 100 Gram
 
Ayçiçek Yağı 1 Fincan
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Kekik 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
 
Tereyağı 50 Gram
 
Kültür Mantarı 250 Gram
 
Kırmızı Biber 2 Adet
 
Sivri Biber 4 Adet
 
Patates 5 Adet
 
Soğan 1 Adet
 
 
Patatesleri haşlayıp rendeleyin.
 
Kırmızı biber tuz ve karabiber le tereyağını ekleyip karıştırın.
 
Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya katın.mantarı, yeşil soğanı ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.tavaya sıvı yağı dökün ve sebzeleri sote yapın.
 
Fırın kabını yağlayıp içine patates püresini katın.
 
Sonra mantarlı karışımı ekleyip üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
 
Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |