| 
 
 
 | 
Mantarlı Omlet | 
  | 
oKlAvA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2639 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006 
4,115 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ tatlı kaşığı yağ
 
2 çorba kaşığı dilimlenmiş mantar
 
1 çorba kaşığı ayranı alınmış tereyağı
 
Tuz
 
2-3 adet yumurta
 
 
Yarım kaşık yağla mantarı 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Yumurtayı küçük bir kaba kırıp tuzu ekleyin, bir çatalla hafif çırpıp beyazını birbirine karıştırın. Omlet tavasına tereyağı koyun ve kızdırın, mantarı ve yumurtaları ekleyin. Çatalla yumurtayı karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca tavayı öne doğru eğin. Çatalla tavanın sapının önünden omleti öne doğru kıvırın, Ön kısmını da kıvrılmış kısma doğru kıvırıp alt üst çevirip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Omlet | 
  | 
ortanca 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58476 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2010 
3,519 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 yumurta
 
100 gram kültür mantarı
 
1 kaşık tereyağ
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
5 yumurtayı porselen bir kaseye kırınız. Kıyılmış maydanoz, ince ince doğranmış mantarı, tuzu, karabiberi, atınız.
 
Çatalla iyice çırpınız. Orta büyüklükteki bir tavaya fındık kadar yağ koyunuz. Tavanın her tarafının yağlanmasını temin ediniz.
 
Yağ kızınca yarım su bardağı yumurta karışımından dökünüz. Tavanın her tarafına yayınız. Orta yumuşaklıkta pişince tavada katlayıp servis tabağına ters çeviriniz.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Omlet | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96772 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2014 
2,886 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mantar sote hazırlayınız. Domates suyu ve krema ilave ediniz.
 
Yumurtanın ak ve sarılarını köpük köpük oluncaya kadar çırpınız.
 
İçine tuzunu ve karabiberini ilave ediniz.
 
Omlet tavasında yağı eritiniz.
 
Yumurtaların tavaya yapışmaması için yağın sıcak olması gerekir. Tavada eriyen yağın ısınmasını bekleyiniz.
 
Dumanlanmamasına dikkat ediniz.
 
Çırpılmış olan yumurtaları tavaya dökünüz.
 
Devamlı tahta spatula ile karıştırarak kenardakilerle ortadakilerin yerini değiştiriniz.
 
Tavayı sallayarak her tarafının eşit pişmesini, tavaya yapışmamasını ve güzel renk almasını sağlayınız.
 
Mantarlı karışımı, hazırlanan omleti, katlayacağınız sırada içine uzunlamasına koyup katlayınız.
 
Üzerini muntazam kesilmiş mantar dilimleri ile süsleyip, sıcak olarak servis yapınız.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Omlet | 
  | 
efecan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Münih | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142066 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2019 
737 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7-8 adet dilimlenmiş mantar
 
1/4 paket tereyağı
 
1 tutam tuz
 
5 adet yumurta
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 adet konserve mısır
 
Süslemek için
 
2 adet yeşil biber
 
2 adet kırmızı biber
 
 
Mantarları tereyağıyla orta ateşte kavurun. Yumurtaları başka bir kaba kırıp tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin, bir çatalla çırpın. Tavaya tereyağı koyun ve kızdırın, yumurtaların yarısını ekleyin. Pişmeye başladıkça yapışmasını önlemek için tavayı öne arkaya sallayın.
 
Mantarları ortasına koyup kalan yumurtayı da ekleyin. 2 yüzü de pişen omlete rendelenmiş kaşarı ve mısırı ekleyin. Spatula yardımıyla omleti ikiye katlayın, biraz daha pişirip servis tabağına alın. Süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Omlet | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155007 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2020 
443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
6 adet kültür mantarı
 
1/2 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı krema
 
3 dal frenk soğanı(üzeri için)
 
 
Mantarları temizleyin ve iri iri doğrayın.
 
Tereyağını, ısınan tavada eritin ve mantarları soteleyin. Sotelenen mantarları bir kaba alın.
 
Yumurta ve diğer malzemeleri çırparak karıştırın.
 
Mantarları sotelediğiniz tavayı temizlemeden, yumurtalı karışımı tavaya dökün ve tavanın altını kısın. Kapağını kapatıp, üst kısmı fokurdayana kadar pişirin.
 
Sotelenen mantarları ve ince ince dilimlenmiş frenk soğanlarını da ilave ederek omleti ikiye katlayın. Bu hali ile dikkatlice tabağa alın ve üzerine frenk soğanını da ilave ederek sunun.
 
 
Not: Tavanın kapağını kapamak, daha puf ve kabarık bir omlet pişirmenize yardımcı olur. Dilerseniz ağzını kapatıp 200 derecelik fırında 10 dakika da pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Omlet | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163457 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2022 
371 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı süt ya da su
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 su bardağı mantar
 
 
Mantarları jülyen bir şekilde doğrayın, güzelce kavurun.
 
Omletinizi pişireceğiniz tavayı ocağın üzerinde ısıtmaya başlayın.
 
Tavanızın üzerinden hafif dumanlar çıkacak kadar ısıtmaya devam edin. Bu aşamada içine tereyağını koyabilirsiniz.
 
Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın çırpın. üzerine süt/su, tuz, karabiber ve mantarları katıp karıştırın
 
Tereyağının erimesinden sonra, çırptığınız yumurtalı karışımı tavanın içine yavaşça dökün. Bu aşamada dikkatli olmasınız. Çünkü omlet 15 saniyede pişecektir.
 
Biraz tavanızı sallayarak omletin pişmesine yardımcı olun, tamamen pişince servis edin.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Omlet | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170342 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2023 
359 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet kültür mantarı
 
2 adet yumurta
 
1 dal maydanoz
 
1 çay kaşığı kadar pul biber ve karabiber
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
Yarım çay bardağı süt
 
 
Bir kasede yumurta süt ve baharatları iyice çırpın.
 
Bir tavaya tereyağını koyun.
 
Tereyağı eridikten sonra mantarları kesip içine ekleyin.
 
Mantarların üzerine maydanozu kesip ilave edin.
 
2 dakika sonra da yumurta karışımını dökün.
 
5 dakika sonra omleti çevirin.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Omlet | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183132 
Gönderme Tarihi: 21.May.2025 
83 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1/2 su bardağı doğranmış kültür mantarı
 
1 yemek kaşığı süt (omletin kabarması için, opsiyonel)
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
 
1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan (isteğe bağlı)
 
1 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir (isteğe bağlı)
 
Tuz ve karabiber
 
 
Yumurtaları bir kasede süt, tuz ve karabiberle birlikte çırpın.
 
Tavaya yağı alın, ısıtınca doğranmış mantarları ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun. Soğan ekleyecekseniz bu aşamada ilave edin.
 
Çırpılmış yumurtayı tavaya dökün, mantarlarla karıştırmadan üzerine yayın.
 
Peynir eklemek isterseniz, yumurta henüz tam pişmeden üstüne serpiştirin.
 
Kenarları pişip üstü hafif kremsi kalınca ikiye katlayın. Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Omlet | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184533 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2025 
55 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram kültür mantarı
 
4 adet yumurta
 
Rendelenmiş kaşar
 
Tuz
 
Karabiber
 
Çörekotu
 
Zeytinyağı
 
 
Mantarları yıkamıyoruz sadede bıçakla kabuğunu soyup doğruyoruz.
 
Yapışmaz tavaya az zeytinyağ döküp mantarları biraz yüksek ateşte suyunu verip bırakıp, az kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp, üstüne karabiber tuz serpip mantarların üstüne döküyoruz sonra rendelenmiş kaşar ve çörekotunu serpip altını kısıp kapağını kapatıp, pişmeye bırakıyoruz
 
Az pişince kontrollü bir şekilde spatule ile ters düz yapıp yiyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |