| 
 
 
 | 
Mantarlı Milföy | 
  | 
şahbaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.02.2015 
Mesajlar: 71 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106685 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2015 
1,702 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg un
 
350 gr böreklik yağ
 
1 yemek kaşığı sirke
 
1 limon suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
İç Malzemesi:
 
20 mantar
 
2 domates
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
1 yumurta sarısı
 
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
 
 
Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin. Hamuru açıp dörde katlayın ve üzerine nemli bir bez örterek 1 saat dinlendirin. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın. Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritip domatesleri soteleyin. Toz şeker, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun.
 
Mantarları ekleyip 15-20 dakika kadar pişirin. Milföy hamurundan 10ar santim genişliğinde kareler kesin. Fırn tepsisine yerleştirip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Orta ısılı fırında kabarıp üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca ortasından ikiye kesin. Hazırladığınız mantarlı karışımı pişen milföylerin arasına paylaştırıp kapatın.
 
Arzu ederseniz domates sosu ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Milföyler | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159025 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2021 
280 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
8 adet milföy
 
250 gram mantar
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Yarım çay bardağı krema
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Üzerine:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Mantarların zarını soyun ve incecik doğrayın. Kıyılmış soğanla birlikte bir tavaya alın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, kısık ateşte 5 dakika soteleyin. Ocaktan alın ve krema ilave edin. Milföylerin ortasına mantarlı harçtan koyun. Kenardaki açık kısımlara yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında börekler kabarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp, kaşar peyniri serpin. Tekrar sıcak fırında kaşar eriyene kadar tutun ve çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |