| 
 
 
 | 
Mantarlı Lazanya | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157891 
Gönderme Tarihi: 24.May.2021 
293 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 yaprak lazanya
 
1 su bardağı rendelenmiş mozarella ve parmesan karışımı (yoksa kaşar peyniri)
 
Beşamel sos için:
 
1 litre süt
 
100 gram un
 
100 gram tereyağı
 
1 arpacık soğan
 
3 adet karanfil
 
1 adet defne yaprağı
 
1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
 
1 çay kaşığı tuz
 
Mantar harç için:
 
500 gram kültür mantarı
 
500 gram istiridye mantarı
 
2 adet orta boy soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1 yemek kaşığı trüf yağı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
2 tatlı kaşığı öğütülmüş top karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Yağlar bir tavada birleştirilir, mantarlar sotelenir, karabiber ve tuz ilave edilir.
 
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağı sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
 
Kavrulan una soğuk sütü ekleyin, arpacık soğanı rendesi, muskat cevizi rendesi, ezilmiş karanfil ve defne yaprağı ve tuz eklenir, Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin sonra ocaktan alın.
 
Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve ıspanaklı iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin.
 
Sırasıyla; harç, beşamel sos ve  bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
 
Kalan beşamel sos ve rendelenmiş mozerella, parmesan peyniri (kaşar peyniri) ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
 
Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra servis edin.
  
 | 
Mantarlı Lazanya | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156708 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2021 
440 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet mantar
 
1 kâse kıyma
 
8 adet lazanya
 
1 adet soğan
 
2 adet domates rendesi
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Baharat
 
Tuz
 
1 su bardağına yakın sıcak su
 
Beşamel sosu için:
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
1,5 yemek kaşığı un
 
1,5 su bardağı süt
 
Çok az tuz
 
Üzeri İçin:
 
2 su bardağı kaşar rendesi
 
 
Beşamel sos için, tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyup eritin. Üzerine unu ilave edip biraz kavurun. Sonra azar azar sütü ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
 
Tuzu, karabiberi de ilave ederek muhallebi kıvamına geldiğinde birkaç dakika kaynadığında ocağın altını kapatın.
 
İç harcı için, soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından ince ince doğradığınız mantarları ilave ederek pişirin.
 
Daha sonra domates rendesini, salçayı, istediğiniz baharatları, tuzu ve suyu ilave edip karıştırın. Kıymalı harcı birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
 
Lazanyayı pişireceğimiz uzun kabın tabanına lazanyayı döşeyin. Üzerine önce biraz beşamel sostan koyun. Sonrasında kıymalı harçtan biraz döküp eşit şekilde dağıtın. Kıymalı harcın üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.
 
Bir lazanya bir kıymalı harç ve arada beşamel sos olacak şekilde üst üste dizerek lazanyalar bitene kadar bu işleme devam edin. İsteyenler aralarına kaşar rendesi de ekleyebilir. Ardından beşamel sosu lazanyanın üzerine yayın. Beşamel sosun üzerine kaşar peyniri rendesi gezdirin.
 
Üzerini folya ile kapatın.
 
Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 15 dakika pişirin.
 
Süre sonunda folyoyo çıkarıp tekrar fırına verelim.
 
Üzeri kızarınca lazanyayı fırından çıkarabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Lazanya | 
  | 
lezzet penceresi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64703 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011 
2,540 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet lazanya yaprağı
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
6-7 adet mantar
 
1 adet soğan
 
2 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
4 dal maydanoz
 
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin. Soğanı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Doğranmış domates ve sivri biberi ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış maydanoz ilave edin. Lazanyaları süzün. Didikleyip tavaya ilave edin. Birkaç dakika birlikte pişirin. Kaşar peyniri serperek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |