| 
 
| 
 
 
 | 
 
MANTARLI BÖBREK | 
 
  | 
nurdil 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2007 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16663 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2007 
2,587 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 Kuzu böbreği
 
10 Dilim sucuk
 
1 Su bardağı mantar
 
10 Yağda kızartılmış ekmek dilimi
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım demet maydanoz,
 
20 Ufak soğan
 
Tuz
 
Biber.
 
 
Böbrekler temizlendikten sonra ikiye kesilir. Unlanır ve tereyağda pişirilir. Pişirilen böbreklerin kesilmiş tarafları yukarı gelecek şekilde ekmeklerin üzerine konur. Böbreklerin üzerine dilim sucuklar dizilir. Kıyılmış soğanlarla sulandırılmış salça kaynatılır. Buna mantarlar da eklenir. Böylece hazırlanan sosu sucukların üzerine dökülür. Kıyılmış maydanoz serpilir.
 
 
 ML® Mantarlı Ciğer Yahnisi için tıklayın
 
  
 | 
 
Mantarlı Kuzu Böbrek | 
 
  | 
lekelimelek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5053 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
2,441 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
4 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip doğranmış)
 
4 Dilim Ekmek (2 sın kalınlığında kesilip kabukları alınmış)
 
1 Yumurta
 
125 gr (1/2 su bardağı) Süt
 
60 gr (4 çorba kaşığı) Margarin
 
4 Dilim Salam (zarı soyulup doğranmış)
 
250 gr Mantar (temizlenip ince doğranınış)
 
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
 
1 Kahve Kaşığı Tuz
 
1 Kahve Kaşığı Karabiber
 
4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz. Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara bırakınız. Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tavaya salamları koyarak 5 dakika kızartınız. Böbrekleri ekleyip sık sık karıştırarak, 5 dakika, böbrekler pembeleşinceye kadar pişiriniz. Mantarları da koyup devamlı karıştırarak 3 dakika daha pişirdikten sonra, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyiniz. Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız. Kalan margarini rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte eritiniz. Köpüklenmesi dinince, ekmek dilimlerini birer kere çevirerek 4 dakika, ekmekler nar gibi kızarana kadar kızartınız. Kızartılmış ekmekleri kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağlarını süzdürünüz. Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz. Ustlerine yumurtaları yerleştirerek hemen servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantarlı Kuzu Böbrek Tarifleri Sakatatlar
 | 
 
 
 
 |