| 
 
 
 | 
Mantarlı Kremalı Tavuk | 
  | 
kristal avize 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2014 
Mesajlar: 39 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135051 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2018 
927 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. tavuk fileto
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
4 adet büyük mantar
 
150 ml. s
 
120 ml. krema
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavuk filetoları hafifçe tuz ve biber serpip ahşap tokmak ile dövün. Soğan ve sarımsak ince kıyın. Mantarlar temizleyin ve dilimler halinde kesin. Yüksek ateşte bir teflon tavada zeytinyağını ısıtın. Her tarafını 3 dakika olacak şekilde tavuk filetolarını kızartın.Bir tabağa aktarın. 2-3 dakika aynı tavada önce soğanı, ardından sarımsak ve mantarları ekliyip onlarıda pişirin. Tavaya tavuk filetolarını da ekliyip suyu döküp kaynamaya bırakın. Sonra, krema ilavesi ile de 1 dk. kadar kaynatın. Tuz, biber serpip tadını ayarlayın. Kısık ateşte 5 dk. daha pişirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Kremalı Tavuk | 
  | 
pazartesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 01.12.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103365 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2014 
1,661 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kemiksiz dövülmüş tavuk göğsü
 
1 adet soğan
 
150 gram mantar
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı çiğ krema
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavuk etlerini yağsız tavada iki yüzünü de 4 dakika kızartarak pişirin. Tavadan alın aynı tavaya yarım ay şeklinde doğranış soğanları, dilimlenmiş mantarları ve tereyağını koyup 5 dakika pişirin. Üzerine kızarttığınız tavuk etini koyup pişirmeye devam edin. Baharatları ve en son kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Kremalı Tavuk | 
  | 
Fevzii 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2013 
Mesajlar: 67 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91683 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2013 
1,750 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram tavuk göğsü
 
3 dal taze soğan
 
100 gram mantar
 
1 çay bardağı çiğ krema
 
1 havuç
 
1 kabak
 
1 kırmızıbiber
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 sivri biber
 
Karabiber, kekik, fesleğen
 
2 patates
 
2 çorba kaşığı soya sosu
 
 
Tavuk etini dövüp inceltin, iri ve uzun doğrayın. Izgarada pişirin, üzerine çiğ krema döküp bir kapak kapatın. Mantarları ve sebzeleri doğrayın, tavada zeytinyağı ve tereyağıyla 15 dakika kavurun. Soğanı da sebzelerle kavurun. Bu karışımı ocaktan indirince rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin, baharatı serpip soya sosunu gezdirin. Tavuk ve kızarmış patatesle servis tabağına aktarın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |