| 
 
 
 | 
Mantarlı Karnıyarık | 
  | 
FAHRİYE SARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2013 
Mesajlar: 53 Şehir: Kahramanmaraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89392 
Gönderme Tarihi: 20.May.2013 
1,842 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 patlıcan
 
300 gram kıyma
 
100 gram mantar
 
1 soğan
 
3 diş sarımsak
 
2 domates
 
2 sivri biber
 
Tuz, karabiber, yenibahar
 
2 çorba kaşığı tereyağı ve maydanoz
 
50 gram kaşar peyniri
 
 
Patlıcanları iyice yıkayın, üzerlerini hafifçe yağlayın ve fırında 15 dakika kızartın. Kıymayı, dilimlenmiş mantarı, soğan ve yağı bir tavada kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, sarımsak, kıyılmış sivri biber ekleyin. Baharatı ve maydanozu ekleyip ocaktan alın. Kızaran patlıcanları ikiye bölüp içlerini açın, bu harcı paylaştırın. Tencereye dizip üzerine bir miktar su koyup 15 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş peyniri serpin ve sıcak sıcak ikram edin.
  
 | 
MANTARLI KARNIYARIK | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98782 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2014 
1,494 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patlıcan
 
2'şer adet domates ve biber
 
300 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
100 gr. mantar
 
1 tutam maydanoz
 
3 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Patlıcanları soyup kızartın. Kıyma, mantar ve soğanı yağda kavurun. Domates, sarımsak ve sivri biber ekleyip biraz daha kavurun. Baharatı ve maydanozu ekleyin. Patlıcanların içine harcı paylaştırın. Tencereye dizip üzerine bir miktar su koyup 15 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |