| 
 
 
 | 
Mantarlı Kanepe | 
  | 
Ramazan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2006 
Mesajlar: 82
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8618 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2006 
2,570 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. mantarı temizleyip dörde bölün. 4 dal yeşil soğanı temizleyin, açık yeşil ve beyaz kısımlarını ince halka doğrayın. 30 gr. dolmalık fıstığı yağsız tavada altın sarısı oluncaya kadar kavurup soğumaya bırakın. Aynı tavada 40 ml. zeytinyağını kızdırın. Mantarları kuvvetli ateşte 3 dakika kavurun, ayrı bir tabağa alın. Soğanları ve 1 diş dövülmüş sarmısağı tavaya ekleyin 2 dakika daha kavurun. Mantarları tekrar ekleyip kuvvetli ateşte suyu tamamıyla yok oluncaya kadar kavurun. Tuz, karabiber serpin. 6 dal nane yapraklarını ince şerit doğrayıp mantarlarla karıştırın. 6 dilim çavdar ekmeğini kızartın. Ekmeklere mantarlı karışımı paylaştırın, fıstık ile süsleyin.
  
 | 
MANTARLI KANAPE | 
  | 
ÜLKÜ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10943 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007 
2,438 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
4 dilim francala 
 
125 gr. mantar 
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı margarin 
 
1 çorba kaşığı ketçap 
 
Birkaç  adet salata yaprağı
 
 
Yapılışı:
 
Tencereye margarini koyun. Rendelenmiş soğanı kızgın margarine atarak pembeleşinceye kadar kavurun. Ketçapı, mantarı ve 1 bardak su ilave edin. Mantarlar pişip suyunu çekince ateşten indirin. Francala dilimlerinin iki yüzünü de kızartın. Salata yapraklarını dilimlerin üzerlerine dizin. Her ekmeğin üzerine birer kaşık mantar yerleştirin. Servis yapın.
  
 | 
MANTARLI KANEPE | 
  | 
GülenAy 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: isvec | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11820 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2007 
2,326 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
10 adet Mantar 
 
10 adet Tost Ekmeği 
 
2 çorba kaşığı Kaşar Rendesi 
 
2 çorba kaşığı Un 
 
3 çorba kaşığı Tereyağ 
 
1,5 su bardağı Süt 
 
Yarım Limon Suyu 
 
1 Tutam Tuz 
 
 
Yapılışı:
 
Mantarları yağda kavurup unu ekleyin.Üzerine sütü ilave dip beşamel sosu hazırlayın. Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip çıkartın. Üzerlerine mantarlı harçtan koyup rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Ekmekleri kaşar peynirleri eriyinceye kadar fırında pişirin
  
 | 
Mantarlı Kanepe | 
  | 
fatmahatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112683 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2015 
1,690 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet soğan
 
10 adet mantar
 
Yarım elma
 
1 su bardağı krema
 
6-7 dal maydanoz
 
10 dilim Kızarmış ekmek dilimleri
 
1 çay kasığı Tuz
 
1 çorba kaşığı yağ
 
 
İnce kıyılmış soğan yağda kavrulur. Üzerine ince dilimlenmiş mantar ve aynı şekilde doğranmış elma katılır. Harlı ateşte mantarlar suyunu bırakıp, çekene kadar pişirilir. Üzerine krema, tuz ve kıyılmış maydanoz atılır, ateşten alınır. Kızarmış ekmek dilimlerine sürülür, servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |