| 
 
 
 | 
Mantarlı Hindi Sote | 
  | 
Ayşe'm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2010 
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54302 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010 
4,595 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
350 gr. kuşbaşı hindi eti
 
2 orta boy soğan
 
2 orta boy domates
 
2-3 sivri biber
 
350 gr. mantar
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1/2 demet dereotu
 
tuz
 
karabiber
 
 
Tavaya sıvı yağı alıp, hindi etlerini ekleyerek suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Küp doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene dek kavurmaya devam edelim. İnce uzun dilimlenmiş mantarları katıp, suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Küçük doğranmış sivri biberleri, tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi ilave edip ağır ateşte, etler ve sebzeler yumuşayana dek kavurarak ateşten alalım. Üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapalım.
  
 | 
Mantarlı Hindi Sote | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124783 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2017 
3,287 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kuşbaşı hindi eti
 
400 gr. Bal mantarı
 
2 adet Domates
 
1 adet Soğan
 
2 adet kırmızı biber
 
100 gr sıvı yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
1 tatlı kaşığı salça
 
 
Soğanlar ince ince doğranıp, pembeleşinceye kadar sana margarinde kavrulur. Doğranmış kırmızı biberler eklenir. Biraz karıştırdıktan sonra kuşbaşı hindi etleri tencereye alınır. Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Kavrulan hindi etin üzerine küp doğranmış domates ve istenilen miktarda salça eklenir.Bal mantarlar yıkanıp büyüklüklerine göre ortadan ikiye ya da dörde bölünür. Tencereye alınıp, biraz daha kavrulur. Suyu ve tuzu ayarlanıp etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Hindi Sote | 
  | 
Sermin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2005 
Mesajlar: 44 Şehir: Çeşme/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5695 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2006 
2,635 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
300 gr kusbasi hindi eti
 
1 adet soğan
 
1/2 kg mantar
 
250 ml krema
 
1 yemek kasigi un
 
Bir miktar maydanoz
 
Tuz karabiber ve yag
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Hindi etleri tuz ve biber ile karistirilarak sotelenir.Tavadan alinir ve kup
 
kup kesilmis soğanlar ve mantarlar tavaya eklenerek 10 dakika
 
sotelenir.Tuz ve karabiberle tatlandirilir. Kremanin icine un ve maydanoz
 
eklenerek karistirilir ve tavaya eklenir.Son olarakta etler tavaya eklenir ve
 
10 dakika kadar daha pisirilir.
  
 | 
Mantarlı Hindi Sote | 
  | 
yorgun adam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2011 
Mesajlar: 61
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65097 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011 
2,577 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet soğan
 
3 adet sivri biber
 
1 adet domates
 
1 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1/2 kilo kuşbaşı hindi eti
 
400 gr. mantar
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Soğanı yarım ay şeklinde, sivri biberleri halka halka, domatesi ise küp küp doğrayın. Mantarları da dilimleyin. Sarmısağı doğrayın. Tencereye margarini koyup erittikten sonra hindi etini katın, kendi suyuyla beş dakika kavurun. Soğan, sarımsak ve sivri biberleri ilave edip, beş dakika daha kavurun. Domatesleri ve temizlenmiş mantarları da ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, 15 dakika pişirin. Servis yaparken doğranmış maydanozu serpin.
 
 
 
 
Fotoğraf "balet" tarafından gönderildi. 26.03.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 |