|
Mantarlı Frittata |
|
pekmez
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc145001
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2019
416 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
10 adet mantar
1 tutam maydanoz
4 adet yumurta
Tuz
Karabiber
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Mantarları haşlayıp dilimleyin.
Soğanları piyazlık doğrayın.
Patatesleri ve biberi de küp küp doğrayın.
Sıvı yağı tavada kızdırın.
Patatesleri ve soğanı tavaya alıp kavurmaya başlayın.
1 dakika kadar kavurduktan sonra biberleri de ilave edip kavurmaya devam edin.
Son olarak mantarları da ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
Bu esnada maydanozları ince ince kıyın.
Tuz ve biberle birlikte yumurtalarla birleştirin ve güzelce çırpın.
Sebzeler pişince çırpılmış yumurtayı tavaya ekleyin ve kalınlığı eşit olacak şekilde yayın.
Kapağını kapatıp yumurtalar kabarana kadar pişirin.
Eğer fırına girebilen bir tavanız varsa frittata için bu tavayı kullanabilirsiniz. Bu durumda fırını ızgara ayarına getirip 200 derecede önceden ısıtın. Yumurtaları tavaya aktardıktan sonra tavayı fırına verip 4-5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Frittatayı dilimleyerek servis edin.
|
Mantarlı Frittata |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157833
Gönderme Tarihi: 22.May.2021
263 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
6 adet yumurta
2-3 çorba kaşığı kaymak
5 adet büyük boy kestane mantarı
6 dilim sucuk
1 adet küçük boy soğan
Yarım acı kırmızı biber
4-5 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Yumurta ve kaymağı çırpın. Küp doğranmış kestane mantarı, sucuk, soğan, kırmızı biber, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Döküm tavaya alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dakika pişirin.
|
Mantarlı Frittata |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158738
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2021
332 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
6 adet yumurta
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 su bardağı doğranmış mantar
1 adet kabak
1 adet kırmızıbiber
Yarım su bardağı rendelenmiş peynir
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı fesleğen
Geniş bir tavada, küp doğranmış soğanları zeytinyağında, şeffaf taşana kadar kavurun. Üzerine doğranmış sebzeleri ve mantarları koyarak, yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Ayrı bir kasede, yumurtaları baharatlar ve peynirle beraber iyice çırpın. Sebzeleri düzgün bir şekilde tavaya yayıp yumurtayı sebzelerin üzerine dökün.
Bir süre sonra diğer tarafını çevirerek iki yüzünü de eşit şekilde kızartın. Dilimleyerek servis yapın.
|
|