Kısa URL: https://ml.md/lc70866
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2011
2,804 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket tagliatelle makarna
Yarım kilo mantar
1 paket krema
Bir miktar tuz
Bir miktar karabiber
Kaşar rendesi
Makarnanızı haşlayın. Deri bir tavada mantarlarınızı fazla büyük olmayacak şekilde doğrayın ve çok az zeytinyağında pişirin. Mantarları süzdüğünüz makarnayla karıştırın ve kremanızı ilave edin. Makarna kremayı çektikten sonra kaşarı ve karabiberi de ekleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc136955
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2018
949 defa indirildi / yazdırıldı
Anadolujet Magazin
10 gr soğan
4 gr sarımsak
30 gr Shiitake mantarı
90 gr fettucini makarna
2 yemek kaşığı krema
10 gr Kars gravyeri
1 tutam taze fesleğen
Deniz tuzu
Tane karabiber
Zeytinyağı
Orta büyüklükte bir tencerede kaynama noktasına gelen suya tuz ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Bu suda 4 dakika kadar haşladığınız makarnayı kenara alıp soğuk suya tutun. Daha sonra orta boy bir tavada bir tatlı kaşığı zeytinyağını ısıtıp üzerine mantarları ekleyin. Bir süre yüksek ateşte pişirdikten sonra üzerine önceden ince ince doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave edip mantar suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Bu işlemin ardından 2 yemek kaşığı krema ilave edin. Makarnayı sosun içinde birkaç dakika çevirdikten sonra üzerine bir tutam taze fesleğen, deniz tuzu ve tane karabiber ekerek lezzetlendirin. Son olarak makarnanın üzerine rendelenmiş Kars gravyeri döküp servise hazır hâle getirin.