Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Jambon Tarifleri > Mantarlı Et Sote (8 adet - 1,762,010 defa bakıldı)

Mantarlı Et Sote


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mantarlı Et Sote

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179534
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2024
58 defa indirildi / yazdırıldı




450 gr Dana Antrekot
12 adet orta Boy Mantar
1 adet Dolmalık Biber
Yarım Su bardağı Krema
1 tatlı kaşığı Biberiye
Tuz

Yağın 1 tatlı kaşığını teflon tavaya alıp kızdırın. Etlerin iki tarafını da pişirin.
Bu arada mantarları, havucu ve biberi ince dilimleyin. Onları da başka bir tavada 1 tatlı kaşığı yağla hafifçe soteleyin.
Üzerine kremayı ilave edip, 5 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce, biberiye ve tuzla tatlandırın. Kızaran etlerin üzerine yayıp, sıcak servis yapın.


Mantarlı Et Sote

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164664
Gönderme Tarihi: 05.May.2022
330 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. dana kuşbaşı
1 paket kültür mantarı
2 orta boy soğan
1 kaşık salça
Acı biber (Kırmızı Meksika biberi olursa 1 adet yeterli)
Sıvı yağ
Tuz

Yarım kg. dana kuşbaşı eti, üzerine çıkacak kadar su ekleyip yaklaşık 20 - 25 dakika haşlıyorum. Daha sonra tencereye (ben granit tencere kullanıyorum ve çok memnunum) 2 orta boy soğanı doğrayıp, yarım fincan sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyorum. Daha sonra 1 tepeleme kaşık domates salçası, bir kaç bölünmüş acı biber ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekliyorum. Bu arada 1 paket mantarı fazla kararmalarına izin vermeden hızlıca doğruyorum. Doğranmış mantarları da soğanlı karışımımızla buluşturuyorum. Etimiz zaten biraz pişmişti, mantarlar da kolayca pişen bir sebze olduğundan, yemeğimize üstünü aşmayacak kadar haşladığımız etimizin suyundan koyuyorum. Kısık ateşte suyunu çekip yağı ile kalana kadar pişiriyorum. Çatalınızı etin üzerine sapladığınızda dağılıyorsa mükemmel şekilde pişmiş demektir. Çok fazla su çekmişse elimizdeki haşlama suyundan sıcak olmak kaydıyla ilave edebiliriz. Piştikten sonra karabiberini ekleyip sunuma geçebiliriz.



Mantarlı Et Sote

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157558
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2021
296 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.milliyet.com.tr

400 gram dana eti
1 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gram mantar
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

Mantarları ıslak bir bezle silerek temizleyin. Saplarını da çıkarın ve ince ince doğrayın.
Etleri de jülyen biçimde ince ince kesin. Soğanları da incecik doğrayın.
Bir tavann içerisine zeytinyağı ve soğanları alın.
Soğanlar güzelce sotelendikten sonra kısık ateşe alın ve etleri ilave edin.
Etleri karıştırarak pişirmeye başlayın. Ardından üzerine rendelenmiş domatesi ilave edin ve tavanın kapağını kapatın.
Etler suyu çektiğinde içerisine mantarları ve rendelenmiş sarımsakları ilave edin.
Yüksek ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Gerekirse zeytinyağı ilave edin.
Mantarlarda piştiğinde içerisine tuz ve baharatlarını ilave edin. Güzelce karıştırın.
Ardından sıcak sıcak servis edin.



Mantarlı Et Sote

şerife abla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2016
Mesajlar: 28
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc120604
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2016
1,710 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

500 gr. dana eti
500 gr. mantar
2 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet havuç
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
2 su bardağı su
½ çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Dana etini uzun ve ince şekilde kesin. Soğanı, havucu ve domatesi soyun. Soğanı, biberi, havucu ve domatesi kibrit şeklinde doğrayın. Mantarları yıkayın ve küp küp dörder parça doğrayın. Tencereye et koyun ve suyunu çekene kadar kavurun. Yağı, soğanı ve biberi bir süre sonra ekleyerek kavurun. Mantar ilavesinin ardından salçayı koyun ve karıştırarak kavrulma işlemine devam edin. Domatesi, tuzu ve baharatları koyun ve bir süre kavurduktan sonra su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın, suyunu çekene kadar orta ısılı ateşte pişirin. Hazırladığınız mantarlı et soteyi erişte makarnası eşliğinde servis edin.



Mantarlı Et Sote

selva17
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.09.2007
Mesajlar: 73
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc77372
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2012
3,184 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram dana eti
200 gram mantar
1 soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Kekik, tuz, karabiber,

Küçük parçalar halinde doğranmış etleri 5 dakika kadar pişirerek suyunu çıkarın. Üzerine ince doğranmış mantarları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından soğanı doğrayıp üzerine ekleyin, 10 dakika kadar pişirin. Suyunu çekince üzerine 1 bardak su ekleyin ve 10 dakika daha kavurun. Son olarak baharatları katıp servis yapın.


Mantarlı Et Sote

gök boncuk
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2011
Mesajlar: 28
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc63528
Gönderme Tarihi: 27.May.2011
5,335 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

400 gr. dana kuşbaşı
200 gr. mantar
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Kekik
Tuz
Karabiber

Etleri, suyunu salıncaya kadar beş dakika kavurun. Üzerine ince doğranmış mantarları ekleyip kavurun. Doğranmış soğanları da ekleyip 10 dakika daha kavurun. Suyu çekince üzerine bir su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın. Baharatlarını ilave ettikten sonra ise servis yapabilirsiniz.


Mantarlı Et Sote

Havva Aytekin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2008
Mesajlar: 47
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc22890
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2008
6,231 defa indirildi / yazdırıldı




ADESE RESTAURANT Etlik/Ankara

Malzemeler
500 gr kuzu kuşbaşı
250 gr kültür mantarı
100 gr margarin,
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 adet orta boy kuru soğan,
2 adet yeşilbiber
1 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
karabiber
tuz.

Hazırlanışı
Etler sotelik doğranır. Derin bir tavaya etler ve yağ konur. Orta ateşte etler suyunu bırakıp çekene dek pişirilir. Suyunu çeken etlere ince şekilde doğranmış kuru soğan ve sarımsak eklenir. Daha önceden temizlenmiş mantarlar kararmaması için limonlu suda haşlanır. Haşlanan mantarlar da doğranıp etlerle beraber sotelenir. Yeşilbiber ve domatesler de ince şekilde doğranarak soteye eklenir. Etler yu-k muşayana kadar pişirilir. Tuz ve karabiber de I eklenir. Sıcak olarak ve yanında pirinç pilavı İ ve kızarmış patatesle ile servis yapılır.


Mantarlı Et Sote

zekiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2006
Mesajlar: 35
Kısa URL: https://ml.md/lc6236
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2006
16,307 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr Kuşbaşı Et,
300 gr Mantar
2 adet Domates
1 adet Soğan
2 adet Sivri Biber
Margarin
Tuz
Karabiber
Kekik
Nane
Pul biber

Soğanları ince ince doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun, içine kuş başı etleri atın. Suyunu çekene kadar kavurun. Kavurduğumuz etin üzerine rendelenmiş domates veya 1 kaşık salçayı dökün. Mantarları ortadan ikiye bölün. Kavrulan etlerin üzerine atın. 1 su bardağı su, tuz ve diğer baharatları ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.






Mantarlı Et Sote Tarifleri Jambon Tarifleri



(8 adet Mantarlı Et Sote 1,762,010 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort