| 
 
 
 | 
Mantarlı Erişte | 
  | 
meridyen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.01.2010 
Mesajlar: 44 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46217 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2010 
2,960 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket erişte
 
2 lt. su (8 bardak)
 
Tuz
 
MANTARLI SOS İÇİN:
 
200 gr. mantar
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet kuru soğan
 
3 adet domates
 
1 çorba kaşığı taze kekik
 
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
 
Tuz
 
 
Erişteyi, tuz ilave ettiğiniz 2 litre kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün.
 
Mantarları yıkayıp kâğıt havlu ile kuruladıktan sonra ince doğrayın.
 
Mantarlı sosu hazırlamak için:
 
Tereyağını eritip doğranmış soğanları pembeleştirin. Mantarları soğana ilave edin.
 
2 dakika çevirip, doğranmış domatesleri ekleyin.
 
Sosu 10 dakika kaynatın. Doğranmış kekik, taze çekilmiş karabiber ve tuz ile lezzetlendirin. Erişteleri ilave ederek sos ile karıştırın.
 
 
 ML® Mantarlı Makarna için tıklayın
 
  
 | 
Mantarlı Erişte | 
  | 
iştah 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.11.2007 
Mesajlar: 21 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19303 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2007 
2,404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik malzeme:
 
300 g mantar, 
 
1 limonun suyu,
 
1.5 yemek kaşığı tereyağı, 
 
1 diş sarımsak, 
 
200 g krema, 
 
200 ml etsuyu (komprime), 
 
1 tatlı kaşığı nişasta, 
 
50 g şerit halinde doğranmış jambon, 
 
yarım bağ maydanoz, 
 
karabiber, 
 
200'er g beyaz ve yeşil erişte, 
 
yarım bağ fesleğen, 
 
50 g rendelenmiş parmesan peyniri.
 
 
Mantarları ayıklayarak dilimleyin, üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu damlatın. Mantarları 1 yemek kaşığı tereyağında hafif öldürün, çıkarın ve sıcak bir yerde bekletin. Ezilmiş sarmısağı da kalan tereyağında öldürün. Kremayı ve etsuyu ilave edin, nişasta ile koyultun. Mantarları, jambonu, maydanozu, karabiber ve limon suyunu katın. Erişteleri haşlayın, sos, fesleğen ve parmesan peyniri ile servis yapın.
  
 | 
Mantarlı Erişte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101865 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2014 
1,902 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket Erişte
 
8 bardak Su
 
1 tutam Tuz
 
Sos için:
 
200 gram Mantar
 
3 çorba kaşığı margarin
 
2 adet Kuru Soğan
 
3 adet Domates
 
1 çorba kaşığı Taze Kekik
 
1/2 çay bardağı Çekilmiş Karabiber
 
1 tutam Tuz
 
 
Erişteyi, tuz ilave ettiğiniz 8 bardak kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün.
 
Mantarları yıkayıp kağıt havlu ile kuruladıktan sonra ince doğrayın.
 
Mantarlı sosu hazırlamak için; margarini eritip doğranmış soğanları pembeleştirin. Mantarları soğana ilave edin. 2 dakika çevirip, doğranmış domatesleri ekleyin.
 
Sosu 10 dakika kaynatın. Doğranmış kekik, taze çekilmiş karabiber ve tuz ile lezzetlendirin. Erişteleri ilave ederek sos ile karıştırın.
 
Mantar ve soğanlı erişteyi yeşilliklerle süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Erişte | 
  | 
Ankara Kalesi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.05.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142514 
Gönderme Tarihi: 06.May.2019 
645 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket yumurtalı erişte
 
5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
100 gram mantar
 
3 yemek kaşığı soya sosu
 
3 adet taze soğan
 
2 adet sivri biber
 
 
Erişteyi 7 dakika haşlayıp süzün.
 
Taze soğanı ve sivri biberleri kalın kalın doğrayın. Mantarları temizleyip dörde bölün.
 
Bir tencerede veya derin bir tavada zeytinyağını ısıtın ve içine sivri biber, soğan, domates, mantar ve soya sosunu katın, 5 dakika yüksek ateşte kavurun. Erişteyi ekleyip 3 dakika daha kavurun. Tuz ile tatlandırın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |