| 
 
 
 | 
MANTARLI EKMEK KIZARTMASI | 
  | 
bebek yüz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88457 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013 
1,572 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://ihe.com.tr
 
 
200 gr. mantar
 
2-3 adet ançüez filetosu
 
1-2 diş sarmısak
 
1/2 limon suyu
 
2-3 adet domates
 
1 kaşık margarin
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
6 dilim bayat ekmek içi
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Mantarları yıkayıp, ince dilimlere kesiniz. Üzerine limon suyunu sıkıp, bir tarafa bırakınız. Ançüez filetolarını çatalla ezerek, zeytinyağını karıştırınız. Sarmısakları ezip, ançüeze katınız. Karışımı küçük bir kaba koyup, hafifçe kavurunuz.
 
Mantarları, domates rendesini de katıp, tuz, biber koyup, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurunuz. Ekmekleri yağda kızartınız veya üzerlerine biraz yağ sürüp, fırın tepsisine diziniz. Mantar karışımını üzerlerine koyup, yayınız.
 
Sıcak olarak servis yapınız.
  
 | 
Mantarlı Ekmek Kızartması | 
  | 
nurdil 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2007 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16657 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2007 
1,857 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Su bardağı mantar
 
1 Diş sarımsak
 
2 Limon
 
3 Domates
 
2 Ançüez
 
1 Demet Maydanoz
 
1 Bardak zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Mantarı temizleyip limonlu suya koyun. 2 ançüez filetosunu çatalla ezerek zeytinyağında kavurun. Sarmısak katıp kavurmaya devam edin. Sonra mantarları dilip, süzülmüş domates suyu, tuz ve karabiberle balığa katın. Arada bir karıştırarak mantar suyunu çekinceye kadar pişirin.
 
Yağda kızartılmış ekmek dilimlerini servis tabağına koyup, soslu mantarı dilimlerin üzerine yayın. Daha sonra her ekmek dilimini kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |