Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Mantarlı Domates Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mantarlı Domates Dolması

Gönül Hırsızı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.11.2005
Mesajlar: 66
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc10576
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2006
2,251 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
6 olgun büyük boy domates,
300 gr taze mantar,
1 demet maydanoz,
3 baş arpacık soğan,
1 diş sarımsak,
1 limon,
100 gr jambon,
50 gr margarin,
2 çorba kaşığı rendelenmiş parmican peyniri,
2 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu,
1 bardak et suyu,
2 çorba kaşığı domates salçası,
5 çorba kaşığı zeytinyağı,
2 tutam karabiber,
yeteri kadar tuz

Yapılışı:
Domatesler iyice yıkanır. Keskin bir bıçakla tepeleri kesilir. Sonra kenarı keskin küçük bir kaşıkla domatesin çekirdekleri ve içinin etli kısmı çıkarılır (domatesin dışını zedelememeye ve yarmamaya dikkat edilmelidir). Boşaltılan her domatesin içi hafifçe tuzlanıp biberlenir ve biraz zeytinyağıyla ıslatılır. Mantarlar, saplarındaki topraklı bölüm kesilip bol suda yıkanır. Çok küçüklerinden 6 tanesi, zarları çıkarıldıktan sonra limonlu suya bırakılır. Diğer mantarların zarları limonlu suyun içinde çıkarılır ve küçük küçük doğranarak yine bu suda bekletilir. Maydanoz temizlenip yıkandıktan sonra, arpacık soğanları da soyulduktan sonra ince ince doğranır. Soğanlar 30 gr yağ ve 2 kaşık zeytinyağıyla ateşe konur. Soğanlar ölmeye başlayınca bütün halindeki 6 mantar ve doğranmış mantarlar süzülüp soğanın içine atılır. Tavanın içine bütün olarak bir diş sarımsak, tuz ve karabiber konularak bir süre kavrulur. Bir bardak et suyu ile iki çorba kaşığı tuzsuz salça katılır. Tavanın içine bütün olarak bir diş sarımsak, tuz ve karabiber konularak bir süre kavrulur. 1-2 dakika kaynattıktan sonra bir bardak et suyu ile iki çorba kaşığı tuzsuz salça katılır ve iyice pişmeye bırakılır. Mantarlar pişince çok küçük parçalar halinde doğranmış jambon, kıyılmış maydanozun yarısı, kurutulmuş ekmek tozu ve rendelenmiş parmican peyniri katılır. İyice karıştırdıktan sonra tava ateşten indirilir. Domatesler bu harçla doldurulur. Her domatesin tepesine bütün halindeki küçük mantarlardan biri şapka gibi oturtulur. Geri kalan maydanozlar da domateslerin üzerine serpildikten sonra ateşe dayanıklı bir cam tabağa yerleştirilir. Domateslerin üzerine kendi kapakları kapatılır, kalan margarinden fındık büyüklüğünde parçalar ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı konduktan sonra 180°C'ye ayarlanmış fırında 15-20 dakika kadar tutulur. Dolmalar pişince domates kapakları kaldırılır ve tabak sofraya götürülüp servis yapılır.


MANTARLI DOMATES DOLMASI

nurdil
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2007
Mesajlar: 20
Kısa URL: https://ml.md/lc16658
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2007
1,884 defa indirildi / yazdırıldı




25 Mantar
1 Demet Maydanoz
8 Domates
1 Bardak tulum peyniri
1 Bardak süt
2 Kaşık gravyer peyniri
2 Kaşık tereyağ
Tuz, biber
2 Kaşık un

İrice domateslerin tepesini kesip içini oyun. 1 bardak süt, 1 kaşık tereyağı, unu iyice karıştırın. Mantarları dilimleyip tereyağında kavurun. Üzerine maydanoz serpin. Tulum peyniri ve gravyer rendesini ezerek karıştırın.
Bunu hazırladığınız sos ve mantarlarla karıştırıp tuz ve biberini koyarak domateslere doldurun. Tepsiyi iyice yağladıktan sonra domatesleri yerleştirip kapaklarını kapatın. Orta sıcaklıktaki fırında yarım saat pişirin. Domatesler erimeden çıkarın.


ML® Püreli Domates Dolması için tıklayın


Mantarlı Domates Dolması

sardunya
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2007
Mesajlar: 36
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19360
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2007
2,047 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet orta boy, düzgün domates
15-18 adet mantar
1 su bardağı süt
250 gr lor peyniri
8-10 dal maydanoz
3 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Domateslerin içi oyulur. Suyunun akması için baş aşağı çevrilir. Bu arada un ve yağ kavrulur. Üzerine soğuk süt yavaş yavaş katılır. İnce kıyılmış mantar, lor peyniri, tuz, maydanoz ve karabiber eklenir. 3-4 dakika sonra ateşten alınır. Domateslerin içine doldurulur. Tencereye dizilir, 1 çay bardağı su gezdirilir, kapağı kapatılır. Orta ateşte 20 dakika pişirilir.


Mantarlı Domates Dolması

gurme
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.12.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc32489
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2008
2,387 defa indirildi / yazdırıldı




4 iri, sert domates
4 tatlı kaşığı taze fesleğen (kıyılmış; ya da 1 1/2 tatlı kaşığı kuru fesleğen)
4 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı
300 g mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra, çok ince kıyılmış)
2 arpacık soğanı (çok ince doğranmış)
2 diş sarımsak (çok ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı kekik
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
25 cl. (1 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu
1 1/2 çorba kaşığı Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi
1/4 tatlı kaşığı tuz

Her domatesin üstünden 2 cm kalınlıkta kapak kesip, kapakları bir kenara bırakın. Domateslerin içlerini kenarlarından ve dipten 0,5 cm bırakarak boşaltıp, boşalttığınız içleri doğrayarak, küçük bir kâseye koyun. Kıyılmış taze fesleğinin 2 tatlı kaşığını (ya da kuru fesleğenin 1 /2 tatlı kaşığını) ekleyip, karıştırdıktan sonra, bir kenara bırakın. Boşalttığınız domateslerin içinde çekirdek kaldıysa bir tatlı kaşığıyla temizleyip, domatesleri de bir kenara bırakın.
Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın. Zeytinyağının 3 tatlı kaşığını kalın dipli birtencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, zeytinyağını ısıtın. Isınınca mantarlar, arpacık soğanları, sarımsaklar, kalantazefesleğenler(ya da kalan kuru fesleğen), kekik ve karabiberi koyup, karıştırdıktan sonra, tencerenin üstünü örterek, karışımı 2 dakika pişirin. Sonra tencerenin üstünü açıp, karışımı ara sıra karıştırarak, bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 8 dakika) pişirmeyi sürdürün. Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın.
Tavuk (ya da sebze) suyunu bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, tavuk suyunu 10 cl (1/2 su bardağından biraz az) kalıncaya kadar çektirin. Sonra kâsedeki domatesli karışımı ekleyip, kaba püre kıvamı alıncaya kadar (3 - 4 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, karışımı bir süzgeçten, bir tahta kaşığın tersiyle bastırarak, mantarlı karışımın bulunduğu tencereye geçirin. Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesinin 1 çorba kaşığını ekleyip, karıştırın.
İçi boşaltılmış domateslerin içlerine tuzu serpip, her birini tenceredeki karışımla doldurarak, domates dolmalarını yan yana bir fırın tepsisine yerleştirin. Üstlerine kapaklarını kapatıp, kalan zeytinyağını kapakların üstüne gezdirerek, tepsiyi fırına verin ve domates dolmalarını yumuşayıncaya kadar (15 - 20 dakika) pişirin. Tepsiyi fırından alıp, dolmaların kapaklarını kaldırarak, kalan Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini, içlerindeki harçların üstüne serpiştirin. Her dolmayı bir düz tabağa koyup, üstlerine kapaklarını yeniden kapatarak, servis yapın.


Mantarlı Domates Dolması

fotocan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.05.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc142593
Gönderme Tarihi: 09.May.2019
516 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet mantar
6 adet orta boy domates
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 yemek kaşığı mısır
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Domateslerin sap kısmını kapak gibi keserek çıkarın. Her birinin içini çay kaşığı ile boşaltıp tuz serpin.
Domatesin içinden çıkan çekirdekli sulu kısımlarını atmayın. Mantarları ince kıyın, rendelenmiş kaşar, mısır, dereotu ve karabiberle karıştırın. Bu karışımı domateslerin içine doldurun. Fırın kabına koyun. Kaba, domateslerin sakladığınız çekirdek kısımlarını da koyun. Fırında 15 dakika pişirin.







Mantarlı Domates Dolması Tarifleri Ayva Dolması Tarifleri



(5 adet Mantarlı Domates Dolması 97,935 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort