|
Mantarlı Dil Balığı |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4437
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2006
2,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
8 adet dil filetosu
200 gr. mantar
2 yumurta
1/2 limon
sarımsak
biberiye
zeytinyağı
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Balik filetolarini yikayip kurutun. Mantarlari iyice temizledikten sonra ince ince dilimleyin ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Bir tencerede baliklari, bir dis sarımsak, bir bag biberiye, tuz ve karabiber ekleyip kisik ateste 15 dakika pisirin. Baliklari çikarin ve mantarlarin yanina ekleyin. Sicak tutun. Öte yanda baligin pistigi sosu süzüp, yüksek ateste kaynatin. Kivami biraz koyulasmali. Atesi kisip yumurtalarin sarisini, dört kasik zeytinyağı ve birkaç damla limon suyunu ekleyin ve süratle karistirarak pisirin.
Yumurtalar karisima dagildiginda ocaktan alin. Filetolari, mantarlarla beraber bir tabaga yerlestirin ve sosu üzerine dökerek servis edin.
|
MANTARLI DİL BALIĞI FİLETOSU |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11686
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2007
2,560 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
2 dil balığı,
1 baş soğan,
100 gram kültür mantarı,
1/5 litre çiğ krema,
20 gram tereyağı,
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı:
Nemli ve temiz bir çuval parçasıyle ovarak mantarların üzerlerindeki zarları gidermeli. Mantarların saplarıyla başlıklarını birbirlerinden ayırmalı. Dil balıklarının her birinden dörder fileto çıkarmalı. Kayık biçimindeki bir pyrex tencereyi hafifçe yağa buladıkcan sonra bunun üstüne rendelenmiş soğanla mantarları yaymalı. Bunların üstüne tuzlanmış ve biberlenmiş dil balığı filetolarını yerleştirmeli. Kabın ağzını alt tarafı yağa bulanmış bir alüminyum kâğıdıyle örtüp iyice kapatmalı.
Kabı orta ısılı bir fırına koyup onbeş dakika kadar orada bıraktıktan sonra çıkarmalı.
Kaptaki sulu salçayı bir kuşaneye süzmeli Bunu kaynatmalı ve çıprılmakta olan çiğ kremayı katmalı. Salça hafifçe koyulaşınca bunu sıcak bir yerde tutulan pyrex kaptaki dil balığı filetolarının üzerlerine gezdirerek dökmeli. Bunun üstüne de kıyılmış maydanozu serpip servis yapmalı.
|
Mantarlı Dil Balığı |
|
aybike
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2007
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc27765
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2008
2,529 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
40 gr. un
Maydanoz
100 gr. mantar
40 gr. tereyağı
3 çay fincanı su
4 adet dil balığı
1 çay fincanı krema
1 çorba kaşık elma sirkesi
Tuz
Yapılışı:
Balık filetolarını tek tek rulo yapıp her birini kürdanla tutturun. Kaynayan sirkeli suya atıp, beş dakika haşlayın. Mantar ilavesi ile beş dakika daha kaynatın. Daha sonra bir süzgeçle balık ve mantarları servis tabağına alın. Ayrı bir kapta tereyağı eritip, un ile hafif ateşte 2-3 dk. kadar birbirine yedirin, balık suyunu ilave edip devamlı karıştırarak pişirin. Son olarak mantarı ve kremayı katıp, sıcak olarak balığın üzerine dökün.
|
Mantarlı Dil Balığı |
|
Itrı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2011
Mesajlar: 41 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc74323
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
2,125 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet dil balığı
20 gram tereyağı
50 gram mantar
1 adet salatalık
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet domates
2 adet biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 Tuz
Ön hazırlık olarak balığı bol suyla yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin. Balığın üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Daha sonra yağladığınız balığı 10 dakika ızgarada pişirin. Mantarları tereyağında bıraktığı suyu çekene dek sote edin. Ve dil balığının üzerine koyun. Balığın yanında ikram edeceğiniz salata için öncelikle domatesin kabuğunu soyun ve kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Salatalık ve biberleri de kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Hepsini bir kap içinde karıştırdıktan sonra üzerine limon suyu döküp, köri ve tuz serptikten sonra balığın yanında servis yapabilirsiniz.
|
|