Kısa URL: https://ml.md/lc109665
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2015
2,070 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet soğan
200 gram mantar
4 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
10 adet milföy hamuru
2 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Soğanları piyazlık doğrayın, tavada tereyağıyla sote etmeye başlayın. Üzerine doğranmış mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçine maydanoz da bırakıp iç harcı hazırlayın. Bu karışımı milföy hamurlarının üzerine koyun, zarf gibi katlayıp tepsiye dizin. 200 derecede 30 dakika pişirip çıkartın.
Kısa URL: https://ml.md/lc49282
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2010
2,646 defa indirildi / yazdırıldı
Gerekli malzemeler:
Milföy Hamuru (14 adet)
Yumurta (1 adet)
Harcı için:
Mantar (300 gram)
Maydanoz (1 demet)
Taze soğan (yarım demet)
Tuz (1 kahve kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Sıvı yağ (4 çorba kaşığı)
Yumurta (2 adet)
300 gram mantarı ince ince kesin. 1 demet maydanozu ve yarım demet taze soğanı da ince ince kesin.
Ayrı bir yerde bir tencereye yaklaşık 4 çorba kaşığı sıvı yağ koyun. Yağ ısındıktan sonra sulanmamasına dikkat ederek çok yüksek ateşte mantarları 3-4 dakika kavurun. Taze soğanları da tencereye atıp 3-4 dakika daha kavurun. Önceden kestiğiniz maydanozları da tencereye ilave edip, kavurmaya devam edin. Tencereye 1 kahve kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber dökün. 2 adet yumurta kırın ve yumurtalar pişinceye kadar karıştırın. Piştikten sonra tencereyi ocaktan alın ve içindeki kanşımı bir tabağa aktarın.
Bir tezgaha 7 adet milföyü üst üste koyarak yerleştirin. Milföy hamurlarını hafifçe unlayarak merdane yardımıyla açın. Açmış olduğunuz milföy hamurunu önceden pişirme kağıdı koyduğunuz tepsiye yerleştirin. Geri kalan 7 adet milföy hamuru için de aynı işlemi uygulayın.
Tepsideki 7 adet milföyden oluşan hamurun kenarlarını fırça yardımı iie yağlayın. Hamurun ortasına önceden hazırlamış olduğunuz harcı yayarak yerleştirin. Açmış olduğunuz ikinci parça hamuru tepsinin üzerine örtün ve kenarlarının alt kattaki hamur kenarları ile yapışmasını sağlayın. Tepsinin dışına taşan fazlalık kısmı hamur rulosu ile kesin.
Ayrı bir kaba 1 adet yumurta kırın ve çırpın. Çırptığınız yumurtayı tepsideki hamurun üzerine sürün. Bir çatal yardımıyla hamura delikler açın. Tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış olan fınna verip 35 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda mantarlı böreği servise hazır hale getirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc9627
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
3,384 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
10 adet milföy hamuru
300 gr mantar
3 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kasigi tereyağı
4 yemek kasigi kasar peynir rendesi
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Mantarlari ince kiyin. Sogan ve sivri biberi dograyin. Tereyağıini tencerede eritip önce soğani biraz kavurun. Kavrulunca yesil biber, mantar ve rendelenmis domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Milföy hamurlarini unlayarak merdane ile ince açin. Mantarli soteyi hamura yayin. Her iki tarafindan ortaya dogru rulo yapin. Bu ruloyu iki tarafindan bölün. Üzerine yumurta sarisi sürüp kasap peyniri rendesi serpin. Yaglanmis tepsiye dizin. Önceden isitilmis firinda 180 °C kizarana kadar pisirin.
Fotoğraf "elmalı" tarafından gönderildi. 17.10.2018