|
Mantar Soslu Bonfile |
|
Bulaşık Makinesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24754
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2008
8,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet bonfile et
500 gram mantar
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
Yarım kaşık salça
Yarım bardak ayçiçek yağı
Tuz
Maydanoz
Bonfileleri az sıvı yağ ve az tuzla karıştırın. Izgara veya teflon tavada pişirdikten sonra bir tepsiye alın. Başka bir kapta mantarları yağda kavurun ve soğanı ufak ufak doğrayıp mantara katın. 10 dakika kavurun. Domatesleri ve biberi de doğrayıp katın. 5 dakika kavurup salçayı da katın. Bir taşım kaynatın ve bonfilelerin üstüne dökün. Sıcak servis yapın.
|
Mantarlı Bonfile |
|
pırlanta
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc33372
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2009
3,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg dana bonfile eti
400 g kültür mantarı
3 orta boy domates
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 yemek kaşığı krema
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
karabiber
1/2 limon
Tuz
1,5 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Bonfile etleri parçaya ayrılır, parçalanan etler düz bir zeminde tahta ile ince yassı şekle gelene kadar dövülür. Mantarlar iyice yıkanır. 1/2 çay bardağı su ve 1/4 limon suyu ile haşlanarak kararmaması için 15 dakika pişirilir. Pişen mantarlar süzgeç yardımıyla süzülür. Geniş yayvan bir tavaya mısırözü yağı eklenir ve hazırlanan etler bu tavaya dizilir. Ağır ateşte maşa ile ters yüz edilerek etler pişirilir. Mantarlar, sivri biber, kuru soğan ve domates ince ince doğranır. Soğanlar pembeleşene kadar kavrulduktan sonra diğer malzemelerle birlikte tavadaki etlere eklenir. Domates suyunu salıp pişince Pınar krema ve 1 çay bardağı sıcak su eklenir. Tuz ve karabiber ilave edilir. Bu sos da 10-15 dakika boyunca kısık ateşte kaynatılarak etlerin sosu çekmesi beklenir. İnce doğranmış maydanoz serpilerek yanında patates ya da pirinç pilavı ile sıcak olarak servis edilir.
|
Mantarlı Bonfile |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1123
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2006
3,161 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme (4 Kişilik):
150 gr. 4 ad. Bonfile
4 ad. Domates
60 gr. Mantar
4 ad. Sivri biber
40 gr. Kaşar peyniri
40.gr margarin
30 gr. krema
tuz
karabiber
Yapılışı:
Domateslerin kabukları soyulup, konkeşe doğranır, biber ve mantarlar doğrandıktan sonra, eritilen margarinde sote edilir. İçine tuz, karabiber, krema, rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip karıştırılır. Bonfile ince şekilde dövülüp, hazırlanan sotelenmiş malzeme içine konup, sarılır ve ızgarada pişirilerek servis edilir. Yanına garnitür olarak istenilen sebzeler, haşlanmış ve sotelenmiş olarak ilave edilir.
|
Mantarlı Bonfile |
|
seçmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64107
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
2,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
500 gr. bonfile
200 gr. mantar
1 adet limon
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
Mantarları yıkayıp temizleyin ve limonlu suda bekletin. Soğanları halka halka kesin, kalan yağa atın. Mantarları da ilave edip soteleyin. Yavaş yavaş un serpin. Tuz ve karabiberi katın. Sıcak su ilave edin. Malzemeler pişince tencereyi ocaktan alın. Etleri kızgın yağda kızartın ve servis tabağına alın, üzerine mantarlı soğanlı karışımı yayın.
|
Mantarlı Bonfile |
|
muhakeme
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2013
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94075
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2013
2,599 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg bonfile
250 gr mantar
1 yemek kaşığı soya sos
1 adet havuç
1 kutu krema
3 sap taze soğan
1 yemek kaşığı margarin
Akşamdan marine edilmiş bonfileyi ister ızgarada ister tavada pişirin Bu arada bir tava içerisine margarini ilave ederek mantarları kavurunuz. Kavrulan mantarın içerisine soya sosu ilave ederek yeşil soğanlarıda ekleyiniz. Pişirdiğimiz bonfileyi bu karışımda kaynatarak hazırlamış olduğumuz tabağa ilave edin. Tabağı haşlanmış havuçlar, kavrulmuş sebzelerle süsleyerek bonfileyi tabağa sıcak alıp sıcak servis ediniz.
.isteğe göre krema ile de tatlandırabilirsiniz
|
Mantarlı Bonfile |
|
A+
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Karatay-Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc66640
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2011
2,588 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sıvıyağ
500 gram bonfile
200 gram mantar
1 adet limon
1.5 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
Etleri kızgın yağda kızartın. Tabağa alıp, bekletin. Mantarları yıkayıp, temizleyin. Limonlu suda bekletin. Soğanları halka halka kesin, kalan yağa atın. Mantarları da ilave edip, beraber soteleyin. Yavaş yavaş un serpin. Tuz ve karabiberi katın. Sıcak su ilave edin. Malzemeler pişince tencereyi ocaktan alın. Servis tabağındaki etlerin üzerine mantarlı soğanlı karışımı yayın.
|
Mantarlı Bonfile |
|
pazartesi
Aşçı
Kayıt: 01.12.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc103357
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2014
2,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim bonfile
6 dilim tost ekmeği
20 adet mantar
1 yemek kaşığı margarin
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
6 yemek kaşığı krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tost ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla kesip fırında iyice kurutun .Mantarları ince ince doğrayın .Yağı eritin ufak doğranmış soğanlar ile mantarı kavurun tuzunu,karabiberini ve salçasını atın .altını kapatın kremasını içine atıp karıştırın yağsız teflonda bonfilelerini iki tarafinı da ikişer dakika pişirin kenarda bekletin fırın tepsisine ekmekleri sıralayın üzerlerine bonfileleri koyun mantarlı sosa ilave edin fırında 20 dakika pişirin.
|
Mantarlı Bonfile |
|
boyalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc103754
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2014
2,010 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. bonfile
100 gr. mantar
1/2 adet pide
1 su bardağı yoğurt
Bonfileyi bütün olarak yağsız tavaya alın, her tarafını kahverengi oluncaya kadar çevirerek pişirin. Daha sonra 200 derecedeki fırında 20 dakika daha pişirin. Mantarları iri iri doğrayıp kavurun. Pideyi doğrayıp kızartın. Pideleri servis tabağına koyun, üzerine yoğurdu dökün, dilimlenmiş bonfile ve mantarları da koyarak servis yapın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 11.03.2017
|
Mantarlı Bonfile |
|
ziynet yılmaz
Aşçı
Kayıt: 25.10.2016
Mesajlar: 17 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc120598
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2016
1,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
4 büyük bonfile dilimi (150 grlık)
300 g. kültür mantarı
1 su bardağı et suyu
10 adet arpacık soğan
2 dal taze kekik
2 diş sarımsak
½ çay bardağı üzüm sirkesi
½ su bardağı krema
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Krema, hardal, tane karabiber, zeytinyağı, sarımsak ve kekiği karıştırarak bir marinasyon sıvısı hazırlayın. Bonfile dilimlerini bu sıvını içerisinde 2 saate yakın bekletin. Bir tavayı iyice ısıtın ve sıvıyağı ekleyin. Tavaya bonfile dilimlerini koyun ve her yüzünü 3 er dakika pişirip tavadan alın. Aynı tavada mantarı ve soğanı soteleyin. Üzerine et suyu ve marinasyon sıvısından kalan sosu da ilave edip çektirin. Ardından bonfile dilimlerini de tavaya koyup kapağı kapalı 5 dk kısık ateşte pişirin. Servis edin.
|
|