| 
 
 
 | 
Mantarlı Bohça | 
  | 
ERTOSUN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2006 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7038 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2006 
2,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı unu eleyip maya ile karıştırın. 1 su bardağı yoğurt 50 gr. margarin ve 1 yumurta akı ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin. 1 soğanı doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvıyağda 2 dakika kavurun. 250 gr. doğranmış mantar ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Birer çay kaşığı karabiber, pul biber, nane ve tuz ekleyip ocaktan alın ve soğutun. Hamuru 9 eşit parçaya bölün. Her birini açıp iç malzeme koyun, bohça şeklinde kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin. 1 yumurta sarısı sürüp 30 dakika bekletin ve 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  
 | 
Mantarlı Bohça | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53512 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2010 
3,352 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur:
 
1,5 yemek kaşığı kuru maya
 
3 su bardağı un (330 g)
 
1 yemek kaşığı ılık su (10 g)
 
1 su bardağı yoğurt (200 g)
 
50 g margarin
 
1 yumurta akı
 
İçi için:
 
1 kuru soğan
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ (20 g)
 
250 g mantar
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
 
Mayayı ılık suda eritin ve 10 dakika bekletin. Unu eleyip çözülmüş maya ile karıştırın. Yoğurt, margarin ve yumurta akı ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin. Soğanı doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağda iki dakika kavurun. Doğranmış mantarları ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Birer çay kaşığı karabiber, pul biber, nane ve tuz ekleyip ocaktan alın ve soğutun. Hamuru 9 eşit parçaya bölün. Her birini açıp iç malzeme koyun, bohça şeklinde kapatın ve yağlanmış tepsiye sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 30 dakika bekletin ve önceden ısıtılmış 180-190°C'lik fırında 15-20 dakika pişirin.
  
 | 
Mantar Bohçası | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102817 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2014 
1,837 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
60 gr tereyağı
 
400 gr mantar
 
100 gr kuşbaşı et
 
1 soğan
 
3 çorba kaşığı kaşar rendesi
 
1 su bardağı un
 
1'er kaşık galeta ve mısır unu
 
2 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
5 adet patates
 
 
Kuşbaşı etler, yemeklik doğradığınız soğan ile yağ ilave ettiğiniz bir tencerede kavurun. Yıkayıp doğradığınız mantarları da ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuzunu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
 
Patatesleri haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin. Yumurtanın sarısını aklarından ayırın. Un, yumurta sarıları, kaşar peyniri ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
 
Patatesli hamurdan iri parçalar koparıp avucunuzda yuvarlak açın. (zorlanırsanız elinizi yağlayarak düz bir zemin üzerinde yapın.) Hamurun ortasından bir miktar etli, mantarlı harçtan koyup hamuru kapatın.
 
Galeta unu ve mısır ununu bir kapta harmanlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
 
5-Hazırladığınız bohçaları unlu karışıma bulayıp, yağlı kağıdın üzerine dizin. Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
6- Fırından çıkarıp servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |