Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bonfile Tarifleri > Mantarlı Biftek (11 adet - 947,336 defa bakıldı)

Mantarlı Biftek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mantarlı Biftek

oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc2629
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
4,513 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet biftek
1/2 kg mantar
1 su bardağı çiğ krema
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Tuz ve karabiberlediğiniz biftekleri hafif kızartın ve tavadan çıkararak bekletin. Aynı yağın içinde uzunlamasına doğradığınız mantarları kavurun ve onları da ayrı bir kaba çıkarın. Yine aynı yağın içine kremayı ekleyın. İyice kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ekleyin.(sosun koyu olması isteniyorsa 1 tatlı kaşığı un ilave edilebilir) 1-2 dakika kaynayan kremalı sosun içine önce mantarları sonra biftekleri koyun ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin.


Mantarlı Biftek

OSMANLI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 56
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc4975
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006
4,496 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
Yarım Kg. Mantar
2 Diş Sarmısak
4 Adet Biftek
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup,birkaç dakika kızdırın. Daha sonra 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp,yağın içine atın. Pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların yanına yarım kg mantarı ekleyin. Sürekli karıştırarak kavurun.Dövülmüş 2 diş sarmısağı ve yeterli miktarda tuzu ilave edin.Malzemeleri birkaç dakika daha kavurduktan sonra ,ocaktan alın.
Başka bir kabın içinde 4 adet bifteği kendi suyuyla pişirin.Daha sonra etlerin içine önceden hazırladığınız mantarlı malzemeyi koyun. Mantarların üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini serpin.
İçleri dolan etleri genişçe bir tepsiye koyun.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene dek pişirin.


Mantarlı biftek

cemsertel
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 21.09.2007
Mesajlar: 10
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc17885
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2007
4,348 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Gazete

500 gr. az yağlı biftek
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
bol karabiber ve istenen miktarda tuz karıştırılarak hazırlanmış harç
2 orta boy domates (kabuklan soyulup küp küp doğranmış)
2 adet yeşil biber (halka halka doğranmış)
1 orta boy kuru soğan (küp kesilmiş)
4-5 sap taze soğan (ince kıyılmış)
6-7 adet iri beyaz taze mantar (şeritler halinde kesilmiş)
2-3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı su
Tuz, karabiber, kekik, fesleğen, kırmızı biber, isteğe göre bir miktar daha kimyon.

Öncelikle etleri çok geniş olmayan parçalara ayırıp fazla yağlarını kesip atın. Hare için verilen ölçülerde zeytinyağı, süt, kimyon, karabiber, kekik ve tuzu karıştırıp etleri bu karışıma iyice bulayın ve çekmesini sağlayın. Bu şekilde 30 dakika kadar bekletin. Sığ ve geniş bir teflon tencereye etleri harcını süzmeden aktarıp çevirerek kızartın. Fazla kızarmamasma ve yanmamağına dikkat edin, Etler piştiğinde tencereden alın ve bir kenarda bekletin. 1 çay bardağı zeytinyağını aynı tencerede kızdırıp unu ekleyin ve karıştırarak birkaç saniye kavurun. Kuru soğan, sarımsak, taze soğan, biber ve mantarları tencereye alın. Suyunu salıp hafif çekene ve yumuşayana kadar so-teleyin. En son domatesleri ilave edip biraz daha pişirdikten sonra karışım un sebebiyle hafif koyulaşmaya başlayacaktır. Bu aşamada etleri tekrar tencereye alıp ateşi kısırı ve yarım su bardağı su ilave edin. Bir miktar daha tuz, karabiber, fesleğen, kırmızı biber ve kekik ilave ederek hafifçe karıştırın, kapağını kapatıp kısık ateşte 1.5-20 dakika kadar pişirin.


Mantarlı Biftek

meral hamzaoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2014
Mesajlar: 23
Şehir: Kahramanmaraş
Kısa URL: https://ml.md/lc102719
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2014
4,006 defa indirildi / yazdırıldı




50 gr sıvıyağ
Yarım kilo biftek
Yarım kilo mantar
1 adet biber
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 çay kaşığı Tuz
1 tutam kekik
1 tutam pul biber

Mantarları yıkayın ve kararmaması için limon suyu damlatılmış suda 10 dakika haşlayın.
Bifteklik eti biraz küçültün ve yağda kızartın.
Sonra, haşlanan mantarları dörde bölün ve bifteklerle birlikte biraz kavurun.
Üzerine halka şeklinde doğranan kırmızı biberleri ilave edin. Biberler pişene kadar kısık ateşte pişirin.
En son haşlanmış mısır, tuz, kekik, pul biberi de ekleyerek karıştırın. Bu şekilde 5 dakika kadar pişirin.



SOSLU MANTARLI BİFTEK

Tomris
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2010
Mesajlar: 42
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc47748
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2010
3,975 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg biftek
400 gr mantar
100 gr tereyağı
maydanoz
1 kaşık un
tuz
biber
1 diş sarımasak
salça

Biftekler tavada kızartılır. Bir tencereye koyarak, maydanoz, sarımsak ve suyla pişirilir. 15 dakika sonra ateşten indirilir, (yalnız bifteklerin çok körpe ve çok ince kesilip, kasap tarafından dövülmüş olması gereklidir). Mantarlar da haşlanır. Servis tabağının ortasına mantarlar koyulur, etrafına biftekler dizilir. Sosun hazırlanması için unu önce domates salçasıyla kavrulur. İnce doğranmış maydanoz da ilâve edilip; sos üzerine gezdirilir.


Mantarlı Biftek

Neslihan Sak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.08.2008
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc26604
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2008
3,730 defa indirildi / yazdırıldı




4 parça biftek
1 paket mantar
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz

Bifteklere az tuz ve az karabiber serpilir. Tavaya tereyağı konur, eriyince bfteklerin iki yüzü kızartılır. Tavadan alınır. Aynı yağda doğranmış mantarlar pişirilir. Servis sırasında tabağın ortaına mantar konur. Üzerine biftek yerleştirilir.


MANTARLI BİFTEK

sinbat
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 17.03.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc22625
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2008
3,654 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
Yarım kilo mantar
3 dilim biftek
2 yumurta
1 baş soğan
Yarım demet maydanoz
3 kaşık tereyağı
Biraz un
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
5 adet orta boy domates

Yapılışı:
Etleri una bulayın ve tereyağında güzelce kızartın. Aynı yağda doğranmış domates, soğan, mantar, tuz ve biberi pişirin. Etlerin üzerine bu sostan koyun ve eti sarıp bir kürdan geçirip kapanmasını sağlayın. Etleri yağlanmış borcama dizerek 15-20 dakika fırınlayın, sıcak olarak servis yapın.


Mantarlı Biftek

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc107980
Gönderme Tarihi: 29.May.2015
3,351 defa indirildi / yazdırıldı




400 gr mantar
1 kg biftek
100 gr margarin
2 adet çarliston biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tutam tuz
50 gr kaşar peyniri

Biftekler teflon tavada yağsız olarak kızartılır. Yıkanıp, dilimlenen mantarlar margarinde kavrulur. Mantar suyunu bırakıp çekince yemeklik doğranan domates ve biber eklenip, bir süre pişirilir. Tencereye su ve salça eklenir. Kızartılan biftekler de tencereye alınır, tuzu ayarlanarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. İstenilen yumuşaklıkta pişen etler bir fırın kabına alınır, mantar etlerin üzerine yerleştirilir. Yemeğin suyu da fırın kabına dökülür. Kaşar peyniri rendesi serpilerek önceden ısıtılmış orta dereceli fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.



Mantarlı Biftek

sazan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.09.2014
Mesajlar: 26
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc101396
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2014
3,105 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet dana biftek
800 gram tereyağı
5 sap maydanoz (iri doğranmış)
1 su bardağı mantar
8 adet taze soğan
1/4 çay kaşığı muskat
100 gram mozzarella peyniri

Tereyağının yarısını eritip maydanoz, mantar, taze soğan ve muskatı ilave edin. Mantarlar sararana kadar soteleyin. Tuz ve karabiber koyup tavadan alın. Aynı tavada kalan tereyağını ısıtın. Etlerin her iki yüzünü 4'er dakika pişirin. Mantarlı karışımı etlerin üzerine koyun. Peyniri serpin. Fırının ızgara konumunda peynirler eriyene kadar pişirin. Patates püresi ve domateslerle birlikte servis yapın.


Mantarlı Biftek

toprak abla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc133658
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2018
994 defa indirildi / yazdırıldı




Kişi adedine göre biftek
1 paket mantar
Dilimlenmiş eritme peyniri

Teflon tavada biftekler az yağda kızartılır.
Mantarlar sote haline getirilir.
Tepsiye dizilen bifteklerin üzerine mantarlar onların üzerine de eritme peyniri konulduktan sonra fırında 20 dk. kadar pişirilir.
Yanına haşlanmış zeytinyağlı brokoli, garnitür olarak konulabilir.


Mantarlı Biftek

L.L
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2020
Mesajlar: 24
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc150817
Gönderme Tarihi: 27.May.2020
482 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sozcu.com.tr

1 kg biftek
Zeytinyağı
1 kg kültür mantarı
Yarım kg soğan
Değirmen karabiber
Kaya tuzu
Et suyu
Süt
Kuru biberiye

Piyazlık soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurup üzerine et suyunu yavaş yavaş çektirelim. Üzerine mantarları ekleyip kavuralım. Ateşten almadan önce üzerine değirmen karabiber ekleyip soğuması için kenara alalım.
Eti süt ve biberiye içinde 2 saat kadar beklettikten sonra kızgın döküm tavada 3' er dakika pişiriyoruz. Üzerine tuz-karabiberini ekledikten sonra soğanlı harcı ile servis edebiliriz.







Mantarlı Biftek Tarifleri Bonfile Tarifleri



(11 adet Mantarlı Biftek 947,336 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort