Kısa URL: https://ml.md/lc103290
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2014
2,588 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı margarin
1 adet beyaz etli balık
1 adet havuç
8 adet mantar
4,5 su bardağı balık suyu
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Balığı temizleyip haşlayın ve haşlama suyunu saklayın. Balığın derisini ayırıp kılçıklarını ayıklayın ve havuçların büyüklüğünde parçalara ayırın. Bir tencereye margarini dökün. Minik küpler halinde doğradığınız havuçları kavurmaya başlayın. Mantarları yıkayıp minik olarak doğrayıp havuçlara ilave edin ve mantarlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Unu ekleyip biraz daha kavurup üstüne süzdüğünüz 4,5 bardak suyunu ekleyin.( Balık suyu yeterli gelmezse su ile tamamlayabilirsiniz.). Kaynamaya başlayana kadar arada karıştırın. 5-6 dakika kaynatın. Nişastayı sütün içinde eritin. Kaynayan çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin. Parçalanmış balıkları ve tuzu en son ekleyip çok karıştırmadan (balıklar çok fazla parçalanmasın diye) 5 dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatın.
Kısa URL: https://ml.md/lc84563
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2012
2,593 defa indirildi / yazdırıldı
200 gr. balık filetosu
1 adet kuru soğan
6 adet mantar
7 dal maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
Rendelenmiş soğan ve ince kıyılmış mantarları tereyağında kavurun. Unu ekleyip biraz daha kavurun, suyu ekleyin. Balık filetolarını ince ince kıyıp çorbaya ekleyin. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirip üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc25664
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2008
2,135 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet kaya balığı
250 gram mantar
2 adet soğan
1 adet havuç
2 adet domates
4 diş sarımsak
1 adet limon
3 adet yumurta sarısı
Tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
Balıkları ayıklayın ve az tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Çıkarıp etleri ufak ufak doğrayın. Havucu, soğanı, domatesi rendeleyin ve yağla birlikte balık suyuna koyup 5 dakika kaynatın. Mantarları da ufak ufak doğrayın ve ilave edin. 5 dakika da öyle kaynatıp indirin. Yumurta sarısını ve limonu çırpın. Az soğuk suyla sulandırın ve çorbaya karıştırın. Maydanozu da doğrayın ve sıcak servis yapın.