| 
 
 
 | 
Mantar Tatlısı | 
  | 
delibaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2011 
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76371 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2012 
4,372 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 su bardağı pudra şekeri
 
1/2 su bardağı nişasta
 
4 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
200 gr margarin
 
1 çorba kaşığı kakao
 
 
Hamur yoğurma kabına oda sıcaklığında margarin pudra şekerini ekleyip krem haline gelene dek yoğurun. Kakao, kabartma tozu, nişasta, unu ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki avuç arasında yuvarlayın fakat bastırmayın. Bir soda veya gazoz şişesini yıkayıp una batırıp kurabiyenin ortasına derince batırıp çekin, mantar şekli vermeden önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 25 dakika pişirin. Üzerine soğuk şerbet dökün servis yapın.
 
Şerbeti: 1,5 su bardağı şekeri 1 su bardağı su ile kısık ateşten 10 dakika kaynatın. 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edip ateşten alıp soğutun.
 
 
 
 
Fotoğraf "kristal çanak" tarafından gönderildi. 16.12.2015
  
 | 
Mantar Tatlısı | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165414 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2022 
216 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr tereyağı
 
2 yumurta
 
1 paket hamur kabartma tozu
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
3 yemek kaşığı irmik
 
3 su bardağı un
 
Şerbeti için:
 
2.5 su bardağı toz şeker
 
2.5 su bardağı su
 
 
Bir kapta oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, şeker, irmik karıştırılır. Daha sonra karışan malzemelerin içine un ve kabartma tozu ilave edilir. Hamur kendini toplayıp şekil alıncaya kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlandıktan sonra boş soda şişesi ile şekil verilir. 120 derecede 20-30 dakika pişirilir. Bir tencerede 2.5 su bardağı şeker ve 2.5 su bardağı şerbet kaynatılır. Her ikisi de ılıkken şerbetlenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |