| 
 
 
 | 
Mantar Sote | 
  | 
Zehra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2005 
Mesajlar: 46 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1356 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2006 
8,676 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. mantar
 
2 baş soğan
 
yarım kahve fincanı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı kekik
 
4 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
tuz
 
kırmızı biber
 
 
Mantarlar ayıklanıp yıkandıktan sonra ikiye bölünür. Teflon tencerede 2 su bardağı su içinde mantarlar 20 dakika kadar pişirilip suyu süzülür. Tekrar bir tencerede zeytinyağı ile soğan pembeleşene kadar kavrulur. Sonra mantar, tuz, kekik, kırmızı biber ilave edilir. 15 dakika pişirdikten sonra ateşten almadan önce doğranmış olan domates ve sivri biber eklenir. Karıştırdıktan sonra birkaç dakika içinde ateşten alınır. Servis yapılır.
 
 
 ML® Mantar Sote için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "toprak abla" tarafından gönderildi. 26.04.2018
  
 | 
MANTAR SOTE | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2625 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006 
7,091 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
500gr. mantar
 
2 adet soğan
 
4 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
2 adet çarliston biber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
tuz
 
karabiber
 
kekik
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Yağı tencereye koyun, soğan, sarımsak, domates ve biberi ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra mantarı doğrayın ve tencereye atın. Birkaç kez döndürdükten sonra bir çay bardağı su ekleyerek 25 dakika pişirin. İnmesine yakın, isteğe bağlı kekik veya karabiber ekleyebilirsiniz.
 
 
 ML® Mantar Graten için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "kumanda" tarafından gönderildi. 18.07.2019
  
 | 
Mantar Sote | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6972 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006 
6,099 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
500 gram kültür mantarı
 
10 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 orta boy domates
 
2 sivri biber
 
tuz
 
karabiber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
1/3 demet maydanoz
 
 
Yapılışı:
 
Mantarların üzerlerindeki çamur ve toprakları elinizle ovarak temizleyin. Iyice yıkayın, saplarının rengi solmuş uçlarını kesip atın. Büyük mantarları dörde, küçük mantarları ikiye bölün. Soğuk suda tutun. Sarmısakları ayıklayın ve bütün bırakın. Domatesi sıcak suya sokup çıkartın, kabuğunu soyun, küçük küpler halinde doğrayın. Sivri biberlerin sapını kesin, tohumlarını boşaltın, 1 cm uzunluğunda doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayın, ayıklayın, ince ince kıyın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın, sarımsakları atın, bir dakika kadar tahta kaşıkla çevirerek kızartın. Mantarları ilave ederek karıştırmaya devam edin. Mantarlar önce su salıp ardından çekmeğe başlayınca domates, yeşil biber, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Ocağı kapatıp kekiği koyun ve karıştırın. Sofraya getirmeden önce kırmızı biber ekin ve maydanozu serpin.
 
 
 ML® Biberli Mantar Kavurması için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.06.2021
  
 | 
Mantar Sote | 
  | 
sukun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2014 
Mesajlar: 20 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95158 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2014 
3,786 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Adet Soğan
 
1 Adet Havuç
 
400 Gr Mantar
 
2 Adet Biber
 
3 Adet Domates
 
1 Tutam Tuz
 
1 Tutam Karabiber
 
1 Çorba Kaşığı margarin
 
 
Tencerede yağı kızdırıp 2 adet doğranmış soğanı yağda kavurun. İki adet doğranmış biberi kavurup, bir adet ince doğranmış (jülyen) havucu ve 400 gr doğranmış mantar ekleyip karıştırıyoruz 10 dk pişirdikten sonra kabukları soyulup doğranmış 3 adet domatesi ilave edip karıştırın tuzunu ve karabiber ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.02.2023
  
 | 
Mantar Sote | 
  | 
tuluhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97393 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2014 
3,805 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram mantar
 
1 limon
 
2 kuru soğan
 
1 domates
 
3 diş sarımsak
 
3 dolamalık biber
 
1 adet havuç
 
1 adet kabak
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı sirke
 
1 adet kesme şeker
 
 
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tavada zeytinyağında kavurun. Üzerine doğanmış biber ve mantarları, havuçları, kabakları ekleyip kavurmaya devam edin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de içine karıştırıp üzerine limon suyu, sirke, şeker ve ezilmiş sarımsakları ilave edin. Kısık ateşte 25 dakika pişirip soğumaya bırakın. Yaz ve bahar sofraları için çok lezzetli oluyor. İsteyen üzerine rende kaşar peyniri de koyup fırına verebilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.02.2023
  
 | 
Mantar Sote | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110707 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2015 
4,756 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket mantar
 
3 adet sivri biber
 
1 adet kuru soğan
 
Sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
 
Bir tencere ateşe oturtularak çeyrek daire şeklinde doğranan soğanlar biraz sotelenir, sonra çoz az sıvı yağ ilavesi ile sotelenmeye devam edilir, tuz ilave edilir.
 
Tohumları alınarak yarım daire şeklinde doğranan biberler ilave edilerek sotelenmeye devam edilir.
 
Biberler de yumuşadıktan sonra boylamasına ikiye kesilerek yarım daire şeklinde doğranan mantarlar ilave edilir.
 
Mantarlar da suyunu salıp biraz çektikten sonra karabiber, kırmızı pul biber eklenir.
 
Bütün malzemeler beraberce biraz daha soteledikten sonra ocağın altı kapatılır.
 
 
 
  
 | 
Mantar Sotesi | 
  | 
yüksek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131786 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2018 
1,394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket mantar
 
2 adet orta boy soğan
 
3 adet domates
 
3 diş Sarımsak
 
3 adet biber
 
Tuz
 
Pul biber
 
Sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı salça
 
Maydanoz
 
 
Domatesleri bir yemek kaşığı zeytinyağında pişirin. Kabakları verev doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri küp şeklinde doğrayın. Kereviz saplarını 2 cm kalınlığında doğrayın. Biber, kabak ve kereviz saplarını kalan zeytinyağı ile yapışmaz tavada sürekli karıştırarak yumuşayıncaya kadar soteleyin.
 
 
 
  
 | 
Mantar Sote | 
  | 
reaksiyon 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134528 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2018 
1,369 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr Mantar
 
1 çorba kaşığı Margarin
 
1 adet Sivribiber
 
1 adet Domates
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Mantarları küçük küçük doğrayıp margarinle birlikte sote edin. Küçük küçük doğradığınız domatesleri ve sivribiberleri ekleyin. 5-10 dk. sote ettikten sonra baharatları da ekleyin.
 
 
 
  
 | 
Mantar Sote | 
  | 
müno 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139327 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2018 
1,180 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gözde Şarküteri
 
 
1 Kuru Soğan
 
1 Diş Dövülmüş Sarımsak
 
1 Kırmızı Biber
 
3 Yeşil Sivri Biber
 
½ Çorba Kaşığı Pul Biber
 
½ kg. Haşlanmış Mantar 
 
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 
 
 
Kuru soğanı ufak ufak doğrayın. Doğradığınız soğanı sarımsakla beraber yağda pembeleşinceye kadar kavurun ve yaklaşık 5 dakika sonra pul biber ve salçayı ekleyerek yeniden kavrulmaya bırakın.
 
İyice kavrulduktan sonra mantarlarla beraber 3 bardak su ekleyerek haşlamaya bırakın.
 
Kırmızı ve yeşilbiberleri ufak ufak doğradıktan sonra onları da ekleyin ve 3 dakika daha pişirin.
 
Servis tabağına alın ve üzerine biraz zeytinyağı serpiştirin. Tercihen servis yağarken üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mantar Sote | 
  | 
ferzan ata 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2017 
Mesajlar: 48 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140432 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2019 
1,496 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 kilo mantar
 
2 adet kuru soğan
 
5 adet yeşil biber
 
1 diş sarımsak
 
3 adet domates
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
 
Öncelikle mantarları şapkalarından başlayarak sote dilim dilim doğruyoruz.
 
Daha sonra doğradığımız yeşil biberleri ve soğanları tavaya atıyorsunuz. Yaklaşık 10 dakika boyunca kısık ateşte biber ve domatesleri kavuruyorsunuz.
 
Sonra domateslerinizi tavanın içine atıyorsunuz ve üstünü kapatıp pişmesini bekliyorsunuz.
 
Domateslerde piştikten sonra sarımsağını ilave ediyorsunuz.
 
Tüm içindeki besinler kavrulduktan sonra mantarlarınızı tavaya atıyorsunuz. Sarımsak da ilave edildikten sonra 15 dakika boyunca tavada yemeğin pişmesini bekliyorsunuz. Bu aşamada yemeğe tuz, karabiber ve pul biber de ilave edin. Yemeğiniz 15 dakika sonra hazır.
 
 
 
  
 | 
Mantar Sote | 
  | 
mustafa b. 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2019 
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144376 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2019 
1,024 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket kültür mantarı
 
2 adet orta boy soğan
 
3 adet domates
 
3 diş sarımsak
 
3 adet yeşil biber
 
Tuz
 
Pul biber
 
Sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı salça
 
Maydanoz
 
 
Soğanları yemeklik doğrayın. Biberleri ince ince dilimlerin. Sarımsakları da incecik kıyın. Sıvı yağı tencereye alıp sırasıyla önce soğanları sonra biberleri son olarak da sarımsakları ekleyerek kavurun. Salça ve pul biberi de ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. İnce ince dilimlenmiş mantarları da ekleyip iyice karıştırın. Mantarlar bir süre piştikten sonra içine doğranmış domates ve tuzu da ilave edin. Yemeğinizin suyu çekilene kadar pişirmeye devam edin. Mantar sote hazır.
 
 
 
  
 | 
Mantar Sote | 
  | 
sinbad 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.02.2020 
Mesajlar: 38 Şehir: Yerevan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148449 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2020 
846 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram mantar
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet yeşil biber
 
1 adet kapya biberi
 
2 diş sarımsak
 
2-3 adet domates
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın.
 
Mantarları da temizledikten sonra orta büyüklükte doğrayın.
 
Zeytinyağını tavaya alıp soğanı ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun.
 
Sarımsak ve biberi de ekleyip kavurun.
 
Daha sonra mantarları da ilave edip karıştırın ve orta ateşte kavurun.
 
Suyunu salıp tekrar çekene kadar ara ara karıştırın.
 
Domateslerin kabuğunu soyun ve rendeleyin.
 
Mantarlar suyunu çekince domates, su ve tuzu da ilave edip karıştırın.
 
Suyunu iyice çekene kadar pişirip ocaktan alın.
 
 
 
  
 | 
Mantar Sote | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156778 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2021 
524 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1000 gr. mantar
 
125 gr. tereyağı veya margarin
 
3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 
 
1 tatlı kaşığı dövülmüş sarmısak
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Düzgün ve beyaz mantarları seçin. Küçük olanları bütün, büyükleri dörde bölerek kullanın. Mantarları limonlu suda yıkayın. Sudan alıp süzerek, bez içinde kurutun. Yağın üçte biri ve 1/2 limonun suyu konmuş tavaya mantarları koyun. Orta ateşte, iyice karıştırarak, suyunu çekinceye kadar pişirin. Geri kalan yağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve yağı karartmadan mantarları kızartın. Servis yaparken sarımsaklı maydanozla veya sarmısaksız servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 18.10.2022
  
 | 
Mantar Sote | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158649 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2021 
417 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kültür mantarı
 
4 adet yeşilbiber
 
3 adet domates
 
1 adet soğan
 
5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı salça
 
Tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Maydanoz
 
 
Geniş bir tavada zeytinyağı konularak doğranmış soğanlar ve biberler sotelenir.
 
Daha sonra ince doğranan mantarlar ilave edilir ve suyu çekene kadar pişirilir.
 
Suyu çekince üzerine domates, salça tuz ve karabiber eklenir.
 
Hiç su koymadan bir müddet domatesler suyunu çekene kadar pişirilir.
 
Ocaktan indirmeden kıyılmış maydanoz ilave edilir biraz karıştırılıp ocaktan alınır.
 
Servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Mantar Sote | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168103 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2022 
320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 tane mantar
 
1 adet yeşil biber
 
1 adet kırmızı biber
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Çay kaşığı ucu kadar fesleğen, tuz, karabiber
 
 
Mantarları sirkeli suda iyice yıkayın.
 
Tam ortadan ikiye bölün.
 
Biberleri de ortadan keserek içindeki tohum kısımları atın.
 
Parmak ucu büyüklüğünde kesin.
 
Tavaya zeytinyağını koyun.
 
Sonra biberleri tavaya koyun ve kızarmalarını bekleyin.
 
Akabinde mantarları koyup baharatları dökün.
 
Yarım su bardağı kadar ılık su koyup biraz kaynatın.
 
Suyunu çektikten sonra tabağa alın.
 
 
 
  
 | 
Mantar Sote | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170242 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2023 
397 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kültür mantar
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet domates
 
1 adet yeşil biber
 
1 adet kırmızı biber
 
Karabiber, pul biber, nane ve kekik
 
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
 
 
Bir tavaya soğanları küp küp kesip atın.
 
Pembeleşmeye başlayan soğanların akabinde biberleri ilave edin.
 
Domatesin kabuklarını soyun.
 
Küp küp kesin ancak önce mantarları yıkayıp ortadan ikiye bölüp atın.
 
En son suyunu salmış domatesleri atıp baharatları ekleyin.
 
Ekmek banmalık bir lezzet için ise üzerine biraz kaşar rendeleyin.
 
10 dakika sonra mantar soteniz hazır.
 
 
 
  
 | 
Mantar Sote | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170969 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2023 
367 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Domates 2 Adet
 
Riviera Zeytinyağı 1 Yemek Kaşığı
 
Kültür Mantarı 500 Gram
 
Sivri Biber 1 Adet
 
Soğan 1 Adet
 
 
Tencerenize yağınızı koyup yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Daha sonra mantarları, küp şeklinde doğradığınız domatesleri, biberi ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |