| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantar soslu köfte | 
 
  | 
gümüş çatal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.06.2007 
Mesajlar: 30 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15674 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2007 
2,350 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kg. orta yağlı kıyma
 
1 adet küçük kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
yarım tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Sos için:
 
10-15 adet mantar
 
2 adet orta boy domates
 
yarım tatlı kaşığı kekik
 
yarım tatlı kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
 
Kıyma, rende soğan, dövülmüş sarımsak, ıslatılmış sıkılmış bayat ekmek içi, kimyon, karabiber, tuz 4-5 dakika yoğrulur. Köfte harcı yarım saat dinlendikten sonra arzu edilen şekilde köfteler hazırlanır. Izgarada ya da fırında pişirilir. Bu arada sos hazırlanır; ince doğranmış mantar sıvıyağda suyunu bırakana kadar kavrulur. Üzerine rende domates, tuz ve kekik katılır. Domates salça gibi olana kadar pişirilir, pişen köfteler servis tabağına konur, üzerine mantarlı sos konur.
  
 | 
 
Mantar Soslu Köfte | 
 
  | 
zeytin dalı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2008 
Mesajlar: 43 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65804 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011 
2,024 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr. mantar
 
600 gr. kıyma
 
1 adet orta boy soğan
 
1 adet yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı mısır nişastası
 
Yeteri kadar su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Arzunuza göre şekillendirip, ızgarada pişirin ya da kızartın. Mantarı bir tencereye alıp, üzerine bir su bardağı soğuk su ilave edin. 15 dakika haşlayıp, süzün. Mantarı tereyağında birkaç dakika soteleyin. Mısır nişastasını bir su bardağı suda açıp, üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip, birkaç dakika daha pişirin. Köfteleri mantar sosuyla servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantar soslu köfte Tarifleri Köfteler
 | 
 
 
 
 |