| 
 
 
 | 
MANTAR MÜCVERİ | 
  | 
ziynet 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.04.2009 
Mesajlar: 17 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35346 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2009 
2,364 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-6 kişilik
 
Yarım kg. mantar
 
1/4 limonun suyu
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım paket kabartma tozu
 
Yarım tatlı kaşığı kekik
 
Tuz
 
3 adet yumurta
 
4 çorba kaşığı un
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Mantarları boyuna dilimler halinde keselim. Limon suyu ilave edilmiş suda mantarları haşlayalım. Mantarların suyunu süzelim. Üzerine ince kıyılmış maydanozu, kabartma tozunu, kekiği ve tuzu ilave edelim. Ayrı bir kapta yumurtaları iyice çırpalım. İçine unu ekleyerek tekrar çırpalım. Yumurtalı unlu karışıma mantarları ilave edip karıştıralım. Yağı kızdıralım. Mantarlı malzemeyi kaşık yardımıyla kızgın yağa dökelim. Kaşık kaşık yağa döktüğümüz mücverin arkalı önlü kızarmasını sağlayalım. Altın sarısı renk alana dek kızartıp mücverleri, emici bir kağıt üzerine alalım. Servis yapalım.
  
 | 
Mantar Mücveri | 
  | 
sultaniye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2011 
Mesajlar: 64
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64938 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011 
2,193 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. mantar
 
2 adet yumurta
 
2 adet sivri biber
 
3 adet taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay bardağı süt
 
2 çorba kaşığı tepeleme un
 
1 tutam kabartma tozu
 
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
 
 
Mantarları ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın. Yeşil biberleri ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Biber, maydanoz, süt, un, kabartma tozu ve baharatları mantarlarla karıştırın. Yağsız tavayı biraz yağlayın. Karışımdan kaşıkla dökerek arkalı önlü kızartın.
  
 | 
Mantar Mücveri | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107976 
Gönderme Tarihi: 29.May.2015 
1,727 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr mantar
 
1 tutam maydanoz
 
1/2 paket kabartma tozu
 
3 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı un
 
1 tutam kekik
 
1 tutam tuz
 
Kızartmak için;
 
100 gr margarin
 
1 adet limon
 
1 su bardağı su
 
1 diş sarmısak
 
1 kase yoğurt
 
 
Mantarları iyice yıkanıp, boyuna dilimlenir ve limonlu suda haşlanır. Suyu süzülerek soğumaya bırakılır. İnce kıyılmış maydanoz, 1/2 paket kabartma tozu, kekik ve tuz eklenir. 3 adet yumurta 4 yemek kaşığı unla çırpılır. Karışıma mantarı ilave edilip iyice karıştırılır. Malzemeden kaşıkla alınarak kızgın margarine dökülür ve arkalı önlü kızartılır. Fazla yağları kağıt havlu ile alınıp isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |