| 
 
 
 | 
Mantar Kavurması | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2620 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006 
3,277 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 gr tereyağı
 
3 adet yumurta
 
1 kg mantar
 
2-3 diş sarımsak
 
Tuz
 
Üzerine:
 
1 kase sarımsaklı yoğurt
 
50 gr tereyağı
 
Kırmızı biber
 
 
Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine yumurtalar kırılarak pişirilir. Daha sonra güzelce yıkanan mantarlar büyüklüklerine göre dörde bölünerek tencereye konulur, daha sonra sırasıyla sarımsaklar ufak ufak doğranarak, tuz ile birlikte eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Diğer tarafta tereyağı ile kırmızı biber yakılır. Suyu çeken mantarlar et kavurur gibi kavrulur, daha sonra bir servis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğurt konulur, üzerine yakılan kırmızı biberli yağ dökülür ve servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "zehra teyze" tarafından gönderildi. 17.07.2019
  
 | 
Mantar Kavurma | 
  | 
bahar gibi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.12.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70595 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2011 
2,682 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr mantar
 
1 adet kuru soğan
 
Yarım su bardağı zeytinyağ
 
Yarım limon suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Mantarları bol suda yıkayın, yıkadığınız mantarları küpler halinde doğayın. Geniş bir tencerede suyu kaynatın, içine yarım limon suyunu sıkın, doğradığınız mantarları suya aytın ve 10 dakika kadar haşlayın. Haşladığınız mantarları süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağını alın, orta ateşte yağı kızdırın ve soğanları tencereye atın. Soğanı 1 dakika kadar soteledikten sonra mantarları ekleyin. 6-7 dakika harlı ateşte (suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tuz karabiber ile tatlandırarak sıcak servis yapın.
  
 | 
Mantar Kavurması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96289 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2014 
1,894 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg mantar
 
2-3 soğan
 
½ su bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Mantarlar yıkanıp ayıklanır, doğranır. İnce doğranmış soğan tencerede yağla kavrulur. Konkase doğranmış domatesler eklenerek biraz daha kavrulur. Mantarlar eklenerek sadece yağı kalana kadar pişirilir.
  
 | 
Mantar Kavurması | 
  | 
sarı kafa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118436 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2016 
1,401 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram mantar
 
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı pulbiber
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
2 çorba kaşığı sirke
 
1 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Mantarları iyice yıkayın. Tencereye bolca su koyun. İçine limon suyu, sirke ve şekeri koyun, mantarları ilave edip, haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu süzün. Bir tavaya tereyağını koyun. Eriyince doğradığınız mantarları ilave edin.
 
5 dakika soteleyin. Kekik, tuz, kırmızıbiber ve kaşar peyniri koyup harmanlayın. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Mantar Kavurması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158487 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2021 
458 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
Yarım kilo mantar
 
2 adet sivri biber
 
3 adet orta boy soğan
 
1 adet domates
 
2 kaşık tereyağı
 
Biraz tuz
 
İsteğe göre pul biber
 
 
Mantarlı yemekleri seviyorsanız bu lezzet tam size göre. Mantar kavurması tarifi için öncelikle mantarları temizleyin ve bol suda yıkadıktan sonra küçük doğrayın.
 
Bir tavada veya tencerede soğanları minik minik doğrayarak kavurun. Biberleri ve domatesleri de ufak doğrayarak soğanlara ilave edin. Bir süre kavurulduktan sonra temizlediğiniz mantarları da ilave edin. 10-15 dakika kavurun.
 
Sulu sevenler biraz sıcak su ilave edebilir. Tuzunu ve baharatını da ekleyerek bir tur daha karıştırdıktan sonra sıcak servis edebilirsiniz. Mantar kavurması hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |