| 
 
 
 | 
Mantar Dolması | 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4726 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006 
3,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr Mantar
 
6-7 Çorba Kasigi or Peyniri
 
1/2 Demet Dereotu
 
Tuz, Karabiber
 
 
Mantarlari temizleyip kök kisimlarini kesin. Çuku yerleri üste gelecek sekilde cam bir kaba dizin. Tuz ve karabiber serpin.
 
Kiyilmis dereotunu lor peyniri ile karistirip mantarlarin içine doldurun.
 
Önceden isitilmis 230 dereceli firinda 15 dakika pisirin.Sicak olarak servis yapin.
  
 | 
Mantar Dolması | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1121 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2006 
3,010 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
16 ad. Büyük mantar
 
6 diş Sarımsak
 
2 kaşık Tereyağı
 
2 adet Domates
 
4 adet Sivribiber
 
2 adet Soğan ve Kekik
 
 
Tereyağı eritilip, ince kıyılmış soğan, biber ve domatesler sote edilir. Kavrulur.
 
Hazırlanan bu malzeme mantarların içine doldurulur, üstüne beşamal sos dökülüp, fırında kızartılır ve servis yapılır.
  
 | 
MANTAR DOLMASI | 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12670 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2007 
2,815 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 
 
İri cinslerinden 8 mantar, 
 
25 gram margarin yağı, 
 
zeytinyağına yatırılmış 5 ançüez filetosu, 
 
1 yumurta, 
 
1 baş soğan, 
 
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz, 
 
1 diş sarımsak, 
 
1 tutam kekik, 
 
3 çorba kaşığı zeytin, yağı, 
 
yeteri kadar kurutulmuş ekmek tozu, 
 
tuz ve karabiber.
 
 
Yapımı: Sıkı etli, böcekler tarafından dokunulmamış 8 iri mantarı ele almalı. Bunların şemsiyeyi andırır tepelerini keskin bir bıçakla saplarından ayırmalı. Sonra bu tepelerin ince zarlarını nemli ve temiz bir çuvalla sürterek gidermeli. Mantarların saplarının toprağa değen bölümlerini keskin ve ince bir bıçakla kesip attıktan sonra aynı nemli çuvalla ovalayıp zarlarını gidermeli. Sonra bu sapları kıyarcasına ince doğramalı ve kıyılmış maydanozla karıştırmalı.
 
Küçük bir tavaya margarin yağının yarısıyle 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyup tavayı ateşe oturtmalı. Rendelenmiş soğanı tavaya attıktan sonra tahta bir kaşıkla karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurmalı. Soğanlar pembeleşince kıyılırcasına ince doğranmış sarımsakla çatalla ezilmiş ançüezi katmalı. Mantar saplarıyle maydanozu da tavaya attıktan sonra tuzunu ve biberini serpmeli ve vakit vakit karıştırarak mantarları pişirmeli. Mantar parçaları pişince (orta ısılı ateşe 15 - 20 dakika pişer) tavayı ateşten indirmeli ve bir kenarda soğumaya bırakmalı. Tavadakiler soğuk denecek kadar ılıyınca yumurtayı katmalı ve karışımı yavaş yavaş karıştırırken azar azar kurutulmuş ekmek tozunu katmalı. Karışım yarı koyu bir macun durumuna gelince mantarların tepelerini, çukur yerleri havaya gelecek biçimde oturtup bu harçla içlerini doldur-malı, bir spatula veya bıçakla harcı düzlemeli.
 
Bir fırın tepsisini kalan margarin yağıyle bulamalı. Sonra mantarların tepelerini harçlı tarafları yukarı gelecek biçimde yanyana dizmeli.
 
Bir tutam kekiği serpiştirdikten sonra kurutulmuş ekmek tozundan da yeteri kadar serpmeli ve tepsiyi orta ısılı bir fırına sürmeli.
 
Fırında 20 dakika kadar tuttuktan sonra tepsiyi çıkarmalı ve mantarları servis tabağına koyup hemen servis yapmalı.
  
 | 
Mantar Dolması | 
  | 
hünerli eller 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.09.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56313 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2010 
2,715 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 kg iri mantar
 
3 orta boy patates (haşlanmış)
 
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
 
1/2 çay bardağı süt
 
1/2 demet maydonoz
 
2-3 çorba kaşığı beyaz peynir (arzuya göre)
 
2-3 çorba kaşığı kaşar rendesi
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Mantarların sap kısmını çıkaralım. Patatesleri püre haline getirip içine, tereyağını, sütü, arzuya göre ezilmiş beyaz peyniri, kaşar rendesini kıyılmış maydonozu, tuzu karabiberi ekleyip karıştıralım ve mantarların oyuklarına tepeleme bir şekilde dolduralım. Isıtılmış 200° ısılı fırında 15-20 dakika pişirerek servis yapalım.
  
 | 
MANTAR DOLMASI | 
  | 
aydan müftüoğlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.07.2010 
Mesajlar: 63 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53716 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2010 
2,510 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yeteri kadar büyük mantar alınız. Bunların saplarındaki topraklı yerlerini soyunuz. Temizce yıkayınız ve bir bez üzerinde kurutunuz. Saplarını çıkarıp incecik kıyınız. Kıymalı rendelenmiş az soğan ilave ederek sadeyağda kavurunuz. Biraz et suyu katarak yumuşatınız. Ateşten indirilmesine 5 - 10 dakika kala bir miktar ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, pek az oranda un, tuz ve baharat ilave ederek karıştıra karıştıra kavrulurken indirmeğe birkaç dakika kala kıyılmış mantar saplarını da ilave ediniz, sonra karıştırıp indiriniz. Bu içi mantarlara doldurunuz. Tavanın içine sadeyağı koyup bir havanda dövülmüş peksimeti üzerlerine serpiniz. Üstüne de saç bir kapak kapatarak altına ve üstüne hafif ateş vererek 10 dakika kadar pişirdikten sonra ateşten indiriniz. Sıcak olarak servis yapınız.
  
 | 
Mantar Dolması | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104284 
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2015 
2,434 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet büyük boy mantar
 
6 dal taze nane
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1/2 demet maydanoz
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet közlenmiş kırmızı biber
 
Kimyon, kırmızı pul biber, nane
 
 
Mantarların içlerini tuz, karabiber ve tereyağı ile tatlandırıp 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Bulgurun üzerine sıcak su döküp beş dakika şişmesini bekleyin. Kıyılmış maydanozu, doğranmış kırmızı biberi, baharatları ve zeytinyağını bulgurun üzerine ekleyip karıştırın. Bu karışımı da pişmiş olan mantarların içine doldurun.
 
 
 
  
 | 
Mantar Dolması | 
  | 
kule 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134781 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2018 
1,014 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
20 adet mantar
 
150 gr. krem peynir
 
100 gr. beyaz peynir
 
2 sap dereotu
 
125 gr. mozzarella veya kaşar peyniri
 
Biber
 
Pul biber
 
1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
 
 
Öncelikle krem peynir, beyaz peynir ve dereotunu karıştırın. Beyaz peyniri önce rendeleyin.
 
Mantarların iri ve aynı boyda olmasına dikkat edin. Temizleyip mantarların saplarını koparın.
 
Çok hızlı bir şekilde mantarları yıkayıp hemen limon suyu sürün. Böylece kararmalarını engellersiniz.
 
Mantarları pişirme kağıdına boş olan kısımları alta gelicek şekilde döndürüp 15 dakika 220 C de pişirin.
 
Mantarlar suyunu salmış olacağından fırın kağıdını değiştirip mantarları havlu kağıdı ile silin.
 
Sonra fırın kağıdını değiştirip mantarları dizin.İçlerine yarım çay kaşığı krem peynirli karışımdan koyun.
 
Üstüne rendelenmiş kaşar peynirini koyun, böylece krem peynirli karışım görünmez.
 
Pul biber veya karabiber serpip fırında, 15 dakika boyunca 220C derecede kaşarlar eriyip kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Mantar Dolması | 
  | 
fehmi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134488 
Gönderme Tarihi: 31.May.2018 
920 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket mantar
 
Maydonoz
 
Dereotu
 
Domates
 
Yarım çay bardağı su
 
Kaşar
 
 
Mantarların saplarını koparın saplarını ince ince dorayıp.
 
Maydonoz dere otu domateslerle yarım çay bardağı suyla kavurun.
 
Şiştikten sonra mantarları borcama dizin.
 
Yaptığınız karışımı içine doldurun fırına verin.
 
İnmeye yakın kaşarları koyun.
 
 
Not: Salçalı su yapın ve dizdikten sonra aralarında gezdirin.
  
 | 
Mantar Dolması | 
  | 
fotocan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.05.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142592 
Gönderme Tarihi: 09.May.2019 
691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gram kıyma
 
12 adet iri mantar
 
2 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
 
Yarım adet limon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tutam tuz
 
 
Sap kısımlarını çıkardığınız mantarları limonlu suda bekletin. Tencerenin içine tereyağını, kıymayı, küp küp doğradığınız soğanları, karabiber ve tuzu atıp kavurun.
 
Mantarın içine kavrulmuş kıymadan koyun. Fırın kabına yerleştirin. Her birinin üstünü rendelenmiş kaşar peyniriyle kapatın.
 
Fırın kabına 1 bardak su ilave edin. Pembeleşene kadar pişirin. Kırmızı toz biberle süsleyin.
 
 
Not: Kıyma yerine tavuk da kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mantar Dolması | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155247 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2021 
416 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo mantar
 
Tereyağı
 
1 su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
 
2 dilim çekilmiş bayat ekmek
 
Yarım çay bardağı süt
 
Yarım demet maydanoz
 
Kırmızı pul biber
 
Tuz
 
 
Mantarları yıkayıp saplarını çıkartıyoruz. Ortalarına bir çay kaşığı tereyağı koyuyoruz. Tepsiye dizip 180 derecede hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ekmeklerin iç kısmını rondodan geçiriyoruz. Peyniri rendenin ince bölümüyle rendeliyoruz. Ekmek içini, peyniri, küçük doğradığımız maydanozu, sütü, tuzu, biberi bir arada karıştırıyoruz. Mantarların içine peynirli karışımdan dolduruyoruz. Peynirler eriyene kadar fırında pişirmeye devam ediyoruz.
  
 | 
Mantar Dolması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171010 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2023 
400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Domates 1 Adet
 
Zeytinyağı 1 Adet
 
Sofra Tuzu 2 Adet
 
Toz Şeker 1 Adet
 
Baldo Pirinç 1 Fincan
 
Su 1 Adet
 
Kültür Mantarı 20 Adet
 
Sivri Biber 1 Adet
 
Havuç 1 Adet
 
Soğan 1 Adet
 
 
Mantarları temizleyip fırın tepsisine yerleştiriyoruz, içlerine cokaz az tereyağı koyuyoruz fırınlıyoruz.
 
Soğan ince dogranır, biberle ve rendelenmiş havucla birlikte kavrulur, pirinceklenir domates rendelenir, tuz, karabiber, eklenir az su ile pişirilir.
 
Fırından aldığımız mantarların içine doldurulur, üzerlerine kaşar peyniri eklenip peynir eriyene kadar fırınlanır.
  
 | 
Mantar Dolması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159906 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2021 
377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
5 adet mantar
 
100 gram dana kıyma
 
1 adet soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı pul biber
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Beşamel sos için:
 
1 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı muskat
 
1 adet yumurta sarısı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Domates sos için:
 
3 adet domates
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
4 dal taze fesleğen
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
50 gram taze kaşar
 
 
Mantar dolması tarifi yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında kavuruyoruz. Sarımsak, kıyma, salça, pul biber, tuz ve karabiber ekleyerek harcımızı kavuruyoruz. Kavrulan kıyma harcına su ekleyerek biraz daha pişiriyoruz.
 
Saplarından ayırdığımız mantarları fırın kabına alarak içine kıymalı harcı dolduruyoruz. Üzerlerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar ilave ederek fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Tereyağı ve zeytinyağında unu kavuruyoruz. Kavrulan una süt ekleyerek karıştırıyoruz. Kıvam alan beşamel sosa muskat, tuz ve karabiber ekliyoruz. Son olarak yumurta sarısını ilave ederek ocağın altını kapatıyoruz ve hızlıca çırpıyoruz.
 
Zeytinyağında salçayı kavuruyoruz. Rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ekleyerek pişiriyoruz. Son olarak doğranmış fesleğen ekleyerek biraz daha pişiriyoruz.
 
Tabağın tabanına domates sosu yayarak pişmiş olan mantar dolmalarını üzerine yerleştirip servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Mantar Dolması | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164101 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2022 
359 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.semhome.com.tr
 
 
10-12 adet mantar
 
2 yemek kasıgı ince dogranmıs sogan
 
2 yemek kasıgı ekmek kırıntısı 
 
2 çay kasıgı zeytinyagı 
 
1 dis ezilmis sarımsak 
 
Tuz
 
Toz biber 
 
 
Mantarlı güzelce temizleyin ve saplarını farklı bir yere ayırın.
 
Sogan, ekmek kırıntısı, zeytinyagı, sarımsak ve baharatları ayrı bir kap içinde karıstırın.
 
Olusturdugunuz iç harç ile mantarların ortasını doldurun.
 
Önceden 200 derecede 5 dakika ısıtılmıs Aircook kabınızın içine mantarları yerlestirin ve 200 derece 10 dakika pisirin.
 
 
 
  
 | 
Mantar Dolması | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181371 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2025 
180 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10-12 adet büyük boy kültür mantarı
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 küçük soğan (rendelenmiş veya ince doğranmış)
 
1 diş sarımsak (ezilmiş)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2-3 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
 
Tuz ve karabiber
 
İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı pul biber veya kekik
 
 
Mantarların saplarını dikkatlice çıkarın ve içlerini hafifçe temizleyin. Sapları ince ince doğrayın, çünkü iç harcında kullanacağız.
 
Bir tavaya zeytinyağını ekleyip ısıtın.
 
Soğanı ve sarımsağı tavada yumuşayana kadar soteleyin.
 
Doğranmış mantar saplarını ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
 
Ocaktan alıp içine tuz, karabiber, maydanoz ve isteğe bağlı baharatları ekleyin.
 
Hazırladığınız harcı mantarların içine doldurun.
 
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
 
Mantarları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika, kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkarıp sıcak servis yapın. Yanına yeşil salata veya yoğurt sos ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mantar Dolması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183145 
Gönderme Tarihi: 22.May.2025 
63 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10-12 adet büyük boy kültür mantarı
 
1 adet küçük kuru soğan (ince doğranmış)
 
1 diş sarımsak (ezilmiş)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3-4 dal maydanoz (ince doğranmış)
 
3 yemek kaşığı galeta unu veya bayat ekmek içi
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
 
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe göre)
 
 
Mantarların saplarını ayırın, şapkalarını dikkatlice temizleyin. Sapları küçük küçük doğrayın.
 
Tavaya zeytinyağını alın, ince doğradığınız soğanları ve sarımsağı kavurun.
 
Üzerine doğradığınız mantar saplarını ekleyin, suyunu salıp çekene kadar pişirin.
 
Ocaktan aldıktan sonra maydanoz, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyin, güzelce karıştırın.
 
Hazırladığınız iç harcı mantar şapkalarının içine doldurun.
 
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, peynirler eriyip kızarana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.
 
Ilık olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |