| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mango Chutney | 
 
  | 
momento 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.10.2018 
Mesajlar: 25 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137441 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2018 
980 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
http://www.verita.com.tr
 
 
4 adet Verita Yemeye Hazır Mango
 
3 yemek kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zencefil
 
1 adet doğranmış soğan
 
1 diş Verita Sarımsak
 
1/2 kırmızı biber
 
1/2 su bardağı üzüm kurusu
 
1/3 su bardağı şeker
 
2 çay kaşığı tuz
 
1/2 su bardağı sirke
 
1/3 su bardağı su
 
 
Mangoları soyup doğradıktan sonra bir tencereye alın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Diğer tüm malzemeleri de tencereye ilave edin ve kaynayana kadar yüksek, sonrasında düşük ateşte kıvam alana kadar, 1 saat 15 dakika kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra soğumaya bırakın. Buzdolabında, cam kavanoz içerisinde 6 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
Mango Chutney | 
 
  | 
aşçıbaşı fikret 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.03.2017 
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123977 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2017 
1,086 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
4 sert ve olgunlaşmamış Mango (yaklaşık 1,5 kg)
 
1 parça Zencefil, taze (yaklaşık 40 gr.) 
 
4 küçük kırmızı Şili biberi 
 
3 adet Lime 
 
100 ml Elma sirkesi 
 
150 gr. Şeker kamışı şekeri 
 
 
Mangoları soyun ve etli kısmını çekirdeklerinden ayırın. Ayıklanmış 750 gr. meyveyi 1/2 cm küpler halinde doğrayın.
 
Zencefili ayıklayın ve ince şeritler halinde kesin. Şili biberlerini ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın, iyice yıkayın ve ince şeritler halinde doğrayın.
 
Limeleri sıkın, 75 ml olarak ölçün ve sirke ile karıştırın.
 
Mango ve şekeri bir kaba koyun ve üstü kapalı olarak 850 Watt gücünde yaklaşık 8 dakika pişirin.
 
Zencefil ve Şili biberlerini ilave edin ve 450 Watt gücünde yaklaşık 30 dakika daha pişirin.
 
Sirke-limon suyu karışımını ilave edin ve tekrar 450 Watt gücünde yaklaşık 10 dakika kaynatın. Bu karışım çok sulu olursa 5-8 dakika daha üstü açık pişirin.
 
Henüz sıcakken kavanozlara doldurun ve soğuduktan sonra soğutucuda saklayın.
  
 | 
 
Mango Chutney | 
 
  | 
Kadri Heper 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2007 
Mesajlar: 35 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19285 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2007 
5,653 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 olgun mango 
 
1 küçük baş soğan, 
 
2 diş sarımsak, 
 
1 acı sivri biber, 
 
1 çay fincanı üzüm sirkesi, 
 
100 g seker, 
 
yarım tatlı kaşığı toz zencefil, 
 
yarım tatlı kaşığı kişniş, 
 
yarım tatlı kaşığı hint safranı, 
 
yarım tatlı kaşığı toz hardal, 
 
tuz, 
 
75 g çekirdeksiz kuru üzüm
 
 
Mangoları soyarak ince dilimler halinde çekirdeğinden kesin. Soğanı ve sarmısağı ezin. Sevri biberi ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın. Hepsini sirke ve şeker ile miksere koyun ve püre haline getirin. Püreyi ve baharatı bir tencereye dökün, suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın, üzümleri atın. Tekrar 5 dakika pişirin ve bir gece soğumaya bırakın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mango Chutney Tarifleri Nar Ekşisi Tarifleri
 | 
 
 
 
 |