| 
 
 
 | 
Mandalinalı Tart | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185252 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2025 
75 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1+1/6 su bardağı un
 
125 gram margarin
 
1 su bardağı pudraşekeri
 
1-2 çorba kaşığı soğuk su
 
Dolgu için:
 
1+1/6 su bardağı şekersiz krema
 
1+1/4 su bardağı pudraşekeri
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağından bir parmak fazla mandalina püresi
 
Üzerine:
 
Pudraşekeri
 
 
Hamur için, unu ve şekeri bir kaba eleyin. Margarini parmak uçlarınızla yedirerek hamura ekleyin.
 
Hamur, ekmek kırıntısı görünümü aldığında suyu katın ve yoğurun.
 
Sonrasında strece sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
 
Dolaptan aldıktan sonra hafif unlanmış zeminde 24 cm’lik kalıp büyüklüğünde açın.
 
Yağlanmış kelepçeli kalıba yerleştirin. Kenarlarını yükseltin. Kabarmaması için üzerine folyo ve bakliyat koyup önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.
 
Folyo ve içindekileri alıp 15 dakika daha pişirin.
 
Dolgu için bütün malzemeyi karıştırın.
 
Hamurun ortasına yavaşça dökün, tekrar fırına sürün ve 20-25 dakika daha pişirin.
 
Üzerine pudraşekerini eleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Mandalinalı Tart | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169654 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2023 
353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
1,5 - 2 su bardağı un
 
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 
1 yumurta akı
 
125 g oda sıcaklığında tereyağı
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
Dolgu:
 
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
 
1 su bardağı krema
 
1,5 su bardağı süt
 
Üzeri için:
 
2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
 
Kalıp:
 
Dikdörtgen altı çıkabilen tart kalbı (20X30 cm)
 
 
Un, pudra şekeri ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Üzerine yumurta akı, tereyağı ve şekerli vanilini ekleyip yoğurun. Hamuru sarıp buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin. 
 
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın.
 
Süre sonunda hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun. Cevizden biraz daha büyük bir parça alıp üst süsleme için ayırın. Kalan hamuru pişirme kağıdı üzerinde 20x30 cm boyutlarında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte alıp kalıbın üzerine ters çevirin ve kağıdını çıkarın. Eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına eşit şekilde yayın. Çatal ile birçok yerinde delin. Dondurucuya koyun ve 15 dakika bekletin.
 
Ayırdığınız hamuru merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesin, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin. 
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
 
Süre sonunda kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
 
Tartı fırına alın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
 
Süre sonunda fırından alın. Oda sıcaklığına gelince tartı kalıptan çıkarın.
 
Krema ve sütü tencereye alıp üzerine pastacı kremasını ekleyin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
 
Mandalina suyu, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
 
Tartı servis tabağına alın. Soğuyan kremayı mikser ile 1 dakika çırpın ve tartın içine yayın. Soğuyan mandalinalı sosu üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
 
Süre sonunda kalp şeklindeki kurabiyeler ile süsleyin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Mandalinalı Tart | 
  | 
sarı domat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143815 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2019 
797 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
200 gram un
 
100 gram pudra şekeri
 
Bir tutam tuz
 
100 gram tereyağı
 
2 yumurtanın sarısı
 
Yarım su bardağı ayran
 
Dolgusu için:
 
1 su bardağı ayran
 
55 gram toz şeker
 
3 yumurtanın sarısı
 
2 yemek kaşığı un
 
1 limonun rendelenmiş kabuğu
 
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
 
Bir tutam tuz
 
Mandalina kreması için:
 
4 mandalinanın suyu ve kabuğu
 
1 limonun suyu
 
220 gram toz şeker
 
60 gram tereyağı
 
2 yumurta
 
4 yumurtanın sarısı
 
Üzeri için:
 
Mandalina dilimleri
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
 
Hamuru için un, pudra şekeri ve tuzu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağı, yumurta sarıları ve ayranı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Hamuru 23 santimetre çapında bir tart kalıbına yayıp kenarlarına şekil verin. Üzerine çatalla birkaç delik açın. Hamurun fazla kabarmaması için üzerine yağlı kağıt serip bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Bakliyatları üzerinden alıp fırını 160 dereceye ayarlayın ve 5 dakika daha pişirin.
 
Dolgusu için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Dolguyu tart hamurun üzerine yayın ve 30 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Mandalina kreması için mandalina suyu, limon suyu toz şeker ve tereyağını ısıya dayanıklı cam bir kaseye alın ve benmari usulü pişirin. Tereyağı tamamen eridiğinde yumurta ve yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Sürekli karıştırarak krema kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Soğuyan kremayı tartın üzerine yayın. Mandalina dilimlerini toz şekere bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında mandalinalar karamelize olana kadar pişirin. Tartın üzerini mandalina dilimleri ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Mandalinalı Tart | 
  | 
hamarat teyze 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2016 
Mesajlar: 40 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115285 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2016 
2,251 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr margarin
 
1 su bardağı un
 
1 çay bardağı tozşeker
 
1 tutam tuz
 
1 paket vanilya
 
1 paket kuru maya
 
Islatmak için:
 
1 su bardağı ısıtılmış mandalina suyu
 
3 yemek kaşığı tozşeker
 
Üzeri için:
 
3 tane mandalina
 
 
Tüm malzemeleri karıştırıp, tart hamurunu hazırlayın. 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tart kalıbına koyun. Üst kısma mandalina dilimlerini dizin ve 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin. Isıtılmış mandalina suyuna şekeri katıp, şeker eriyene dek karıştırın. Pişen tartın üzerine sıcak mandalina suyunu gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Mandalinalı Tart | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58200 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2010 
4,329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
2,5 su bardağı un
 
125 gr. tereyağı
 
2 çorba kaşığı toz fındık
 
1 yumurta
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
1 su bardağı toz şeker
 
Buzlu su
 
Kreması için:
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı mandalina suyu
 
3 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1 su bardağı toz şeker
 
 
Kreması için tencerye 2 su bardağı sütü alın. Üzerine 3 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şekeri ilave edin ve ocağa alın. Krema katılaşmaya başlayınca üzerine 1 su bardağı mandalina suyunu ilave edin. Devamlı karıştırarak kremayı pişirin. Tart hamuru için karıştırma kabın 2.5 su bardağı unu alın. Üzerine 2 çorba kaşığı toz fındık 1 tatlı kaşığı kabatma tozunu ekleyin. Ortasına havuz açın ve içine 1 adet yumurtayı kırın. Yumurtanın üzerine 125 gr. tereyağını alın. Unun üzerine 1 su bardağı toz şekeri alın. İlk önce terayağını ve yumurtayı karıştırın. Daha sonra unu da karışıma ekleyerek yoğurun. Tart hamurunu kalıba yerleştirin ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkan tart hamurunun üzerine hazırladığınız kremayı ilave edin. Üzerine mandalina dilimleri ile süsleyerek servis edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "onbaşı" tarafından gönderildi. 18.06.2016
  
 | 
 
 
 
 
 
 |