| 
 
 
 | 
Mandalinalı Puding | 
  | 
muhafız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.04.2020 
Mesajlar: 44 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150391 
Gönderme Tarihi: 08.May.2020 
578 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
Üzeri için:
 
File antepfıstığı
 
 
Mandalina suyu, süt, toz şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp tel çırpıcı yardımıyla karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın. İçine bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Pişen pudingi servis kaselerine paylaştırın. Üzerini file Antep fıstığı ile süsleyerek soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Mandalinalı Puding | 
  | 
zemine 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 09.01.2015 
Mesajlar: 17 Şehir: Bakü | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104254 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2015 
2,067 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet mandalina
 
100 gram bitter çikolata
 
3 çorba kaşığı kakao
 
2 su bardağı süt
 
4 çorba kaşığı şeker
 
4 çorba kaşığı nişasta
 
1 çay kaşığı vanilya
 
1 yumurta sarısı
 
 
Mandalinaların suyunu sıkın. Tencereye süt, kakao ve sıktığınız mandalina suyunu koyun. Karıştırarak içine şekeri ekleyin. Isınmaya başlayınca nişastayı az suyla çözdürüp tencerenin içine ilave ederek sürekli karıştırın. Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
 
Sıcakken içine bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Biraz soğuyunca içine dövülmüş damla sakızı ve vanilyayı koyup mikserde 2 dakika karıştırın. Portakal kabuklarını kase gibi kullanarak içlerine doldurun. Mandalina taneleriyle süsleyip servis yapın.
  
 | 
Mandalinalı Puding | 
  | 
tetik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2014 
Mesajlar: 36
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103438 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2014 
2,563 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 çorba kaşığı un
 
6 çorba kaşığı nişasta
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı vanilya
 
3 çorba kaşığı file badem
 
5 adet mandalina suyu
 
2 su bardağı su
 
1 adet mandalina
 
 
Pudingi için önce süt, yumurta ve 1 su bardağı şekeri kaynatın. Daha sonra un ve 2 çorba kaşığı nişastayı az su ile ezip ekleyin. Vanilya, badem ve tereyağını da ekleyip kaynatın. Servis kabına dökün.
 
Diğer tarafta mandalina suyu, su, 1 bardak tozşeker ve 4 kaşık nişasta ile bir sos pişirin ve pudingin üzerine dökün. Mandalina dilimleri ile süsleyerek soğuk servis yapın.
  
 | 
Mandalinalı Puding | 
  | 
astronot 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.02.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21435 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2008 
2,693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. mandalina
 
4 çorba kaşığı oralet
 
3,5 çorba kaşığı mısır nişastası
 
12 çorba kaşığı şeker
 
1 paket vanilya
 
250 gr. sade bisküvi
 
1/2 su bardağı   fındık
 
1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
 
1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
 
 
Tencereye oralet, şeker ve nişastayı koyup karıştırarak yavaş yavaş 3,5 su bardağı su ilave ediniz. Orta hararetli ısıda devamlı karıştırarak pişiriniz. Vanilya katıp ara sıra karıştırarak ılıklaştırınız.
 
Kalıbı yağlayıp mandalinaları zevke göre kalıbın tabanına diziniz. Üzerini örtecek kadar krema koyup düzelterek buzdolabında dondurunuz.
 
Artan kremaya küçük kırılmış bisküvi ve dövülmüş fındık katıp karıştırınız. Donan meyvelerin üzerine döküp tekrar dondurunuz. Kremanın kenarlarını bıçak yardımı ile kalıptan kurtarınız. İçinde sıcak su bulunan bir kap içinde kalıbın tabanını biraz tutup, servis tabağına ters çeviriniz. Meyve aralarını hindistancevizi rendesi ile süsleyiniz.
 
 
Not: Kreması, oralet yerine limon suyu ile de hazırlanır. Krema oraletsiz pişirilir. 1 limon kabuğu rendesi ve iki limon suyu katıp bir taşım kaynatılır. 1 çorba kaşığı margarin katılıp karıştırılır.
  
 | 
Mandalinalı Puding | 
  | 
panjur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5421 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006 
3,112 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 Yaprak Jelatin
 
2 Mandalina
 
2,5 Küçük Kutu Süt Kreması
 
4-5 Çorba Kaşığı Tozşeker
 
2 Portakalın Suyu
 
Sütlü Çikolata
 
 
Jelatini 5 dakika suda bekletin.
 
Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince zarlarını soyun. Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın.
 
Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün.
 
Süt kremasına mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip karıştırın.
 
Jelatini kısık ateşte eritin. Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp jelatine ilave edin.
 
Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın.
 
Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın.
 
Kremalı karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin.
 
Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin. Portakal suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
 
Çikolatayı rendeleyin.
 
Pudingi kalıptan çıkarın. Folyoyu üzerinden alın. Pudingi dilimleyip servis tabaklarına alın.
 
Çikolata eşliğinde servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |