|
Mandalinalı Puding |
|
muhafız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc150391
Gönderme Tarihi: 08.May.2020
465 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
File antepfıstığı
Mandalina suyu, süt, toz şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp tel çırpıcı yardımıyla karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın. İçine bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Pişen pudingi servis kaselerine paylaştırın. Üzerini file Antep fıstığı ile süsleyerek soğuk servis yapın.
|
Mandalinalı Puding |
|
zemine
Aşçı
Kayıt: 09.01.2015
Mesajlar: 17 Şehir: Bakü |
Kısa URL: https://ml.md/lc104254
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2015
1,977 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet mandalina
100 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta sarısı
Mandalinaların suyunu sıkın. Tencereye süt, kakao ve sıktığınız mandalina suyunu koyun. Karıştırarak içine şekeri ekleyin. Isınmaya başlayınca nişastayı az suyla çözdürüp tencerenin içine ilave ederek sürekli karıştırın. Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
Sıcakken içine bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Biraz soğuyunca içine dövülmüş damla sakızı ve vanilyayı koyup mikserde 2 dakika karıştırın. Portakal kabuklarını kase gibi kullanarak içlerine doldurun. Mandalina taneleriyle süsleyip servis yapın.
|
Mandalinalı Puding |
|
tetik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2014
Mesajlar: 36
|
Kısa URL: https://ml.md/lc103438
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2014
2,464 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı file badem
5 adet mandalina suyu
2 su bardağı su
1 adet mandalina
Pudingi için önce süt, yumurta ve 1 su bardağı şekeri kaynatın. Daha sonra un ve 2 çorba kaşığı nişastayı az su ile ezip ekleyin. Vanilya, badem ve tereyağını da ekleyip kaynatın. Servis kabına dökün.
Diğer tarafta mandalina suyu, su, 1 bardak tozşeker ve 4 kaşık nişasta ile bir sos pişirin ve pudingin üzerine dökün. Mandalina dilimleri ile süsleyerek soğuk servis yapın.
|
Mandalinalı Puding |
|
astronot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2008
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc21435
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2008
2,586 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. mandalina
4 çorba kaşığı oralet
3,5 çorba kaşığı mısır nişastası
12 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
250 gr. sade bisküvi
1/2 su bardağı fındık
1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
Tencereye oralet, şeker ve nişastayı koyup karıştırarak yavaş yavaş 3,5 su bardağı su ilave ediniz. Orta hararetli ısıda devamlı karıştırarak pişiriniz. Vanilya katıp ara sıra karıştırarak ılıklaştırınız.
Kalıbı yağlayıp mandalinaları zevke göre kalıbın tabanına diziniz. Üzerini örtecek kadar krema koyup düzelterek buzdolabında dondurunuz.
Artan kremaya küçük kırılmış bisküvi ve dövülmüş fındık katıp karıştırınız. Donan meyvelerin üzerine döküp tekrar dondurunuz. Kremanın kenarlarını bıçak yardımı ile kalıptan kurtarınız. İçinde sıcak su bulunan bir kap içinde kalıbın tabanını biraz tutup, servis tabağına ters çeviriniz. Meyve aralarını hindistancevizi rendesi ile süsleyiniz.
Not: Kreması, oralet yerine limon suyu ile de hazırlanır. Krema oraletsiz pişirilir. 1 limon kabuğu rendesi ve iki limon suyu katıp bir taşım kaynatılır. 1 çorba kaşığı margarin katılıp karıştırılır.
|
Mandalinalı Puding |
|
panjur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka |
Kısa URL: https://ml.md/lc5421
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
3,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Yaprak Jelatin
2 Mandalina
2,5 Küçük Kutu Süt Kreması
4-5 Çorba Kaşığı Tozşeker
2 Portakalın Suyu
Sütlü Çikolata
Jelatini 5 dakika suda bekletin.
Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince zarlarını soyun. Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın.
Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün.
Süt kremasına mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip karıştırın.
Jelatini kısık ateşte eritin. Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp jelatine ilave edin.
Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın.
Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın.
Kremalı karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin.
Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin. Portakal suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
Çikolatayı rendeleyin.
Pudingi kalıptan çıkarın. Folyoyu üzerinden alın. Pudingi dilimleyip servis tabaklarına alın.
Çikolata eşliğinde servis yapın.
|
|