| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mandalinalı pasta | 
 
  | 
Vefa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2007 
Mesajlar: 22
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17385 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2007 
2,631 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
150 gram un, 
 
1,5 çay kaşığı kabartma tozu, 
 
2 çorba kaşığı kahve, 
 
150 gram margarin, 
 
3 adet yumurta, 
 
150 gram tozşeker 
 
Üzerine: 
 
100 gram fındık 
 
Krema için: 
 
150 gram tereyağı, 
 
300 gram pudra şekeri, 
 
1 çay kaşığı mandalina kabuğu rendesi 
 
Marmelat için: 
 
5-6 adet mandalina, 
 
yarım su bardağı tozşeker,
 
 
Unla beraber kabartma tozunu eleyin. Una, kahveyi, margarini, yumurtaları ve şekeri ekleyip karıştırın.
 
23 cm boyunda dikdörtgen kek kalıbını yağlayıp, karışımı boşaltın. 180 derece de 40-45 dakika pişirin. Pudra şekerini, tereyağı ve mandalina kabuğu rendesi ile karıştırın. Fırından çıkardığınız keki bir bıçakla ikiye bölün. Kremanın yarısını ikiye böldüğünüz kekin altta kalan kısmına sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Yanlarını krema ile sıvayıp, 100 gram kadar dövülmüş fındık ile kaplayın. Üzerine krema ile süsleyin.
 
Marmelat için mandalinaları soyup, püre yapın. Püreyi yarım bardak şekerle tencereye alarak marmelat kıvamı alana dek pişirin. Pişen marmelatı kekin üst kısmına sürüp servis yapın.
 
 
 ML® Mandalinalı Pasta için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül seren" tarafından gönderildi. 20.07.2018
  
 | 
 
Mandalinalı Yaş Pasta | 
 
  | 
zambak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2008 
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22150 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2008 
4,008 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Pandispanya Malzemesi:
 
7 yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
2 su bardağı un
 
1/2 paket vanilya
 
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
 
 
Pasta Kremi Malzemesi:
 
3 yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
3/4 su bardağı un
 
2,5 su bardağı süt
 
1/2 paket vanilya
 
 
Islatma Şurubu Malzemesi:
 
1/4 su bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı meyve suyu
 
 
Diğer Malzemeler:
 
1 kg. mandalina
 
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
 
2 çorba kaşığı fındık
 
 
 
Pandispanyanın Yapılışı:
 
Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp yağlı kâğıt yerleştiriniz.
 
Yumurta ile şekeri bakır bir kapta koyu boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un ve limon kabuğu rendesi katıp yavaşça karıştırınız. (Sulanmaması için çarpmayınız) Kalıba döküp hafif hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
 
Kalıp ılıklaşınca pandispanyanın çevresini bıçakla kalıptan kurtarıp ters çeviriniz. Kâğıdını çıkartınız.
 
 
Islatma Şurubunun Yapılışı
 
Şekere 1/4 su bardağı su katıp eritiniz. Meyve suyu ilave edip karıştırınız.
 
 
Pasta Kremi Yapılışı:
 
Bakır bir tencereye yumurta, şeker ve unu koyunuz. Karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave ediniz. Orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. (Pütürlü olmaması için koyulaşmasına yakın çok hızlı karıştırınız.) Vanilya katıp karıştırınız.
 
 
Pandispanya soğuyunca enine 2 eşit parçaya ayırınız. Her iki parçayı ıslatma şurubu ile ıslatıp bir miktar krema sürünüz. Altta kalacak parçanın dilimlenmiş ve beyaz kabuğu alınmış tatlı mandalinaların 3/4 ünü yerleştiriniz. Diğer parçayı kapatınız. Üstüne ve etrafına krema sürünüz.
 
Fındık, fıstık ve ayrılan mandalina ile üzerini zevke göre süsleyiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "bezgin seyyah" tarafından gönderildi. 04.09.2018
  
 | 
 
Mandalinalı Pasta | 
 
  | 
zatinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2011 
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69397 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2011 
3,329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet mandalina
 
4 adet yumurta
 
1 su bardagı toz şeker
 
Yarım su bardagı sıvı yağ
 
Yarım su bardagı portakal suyu
 
2.5-3 su bardagı un
 
1 tatlı kaşıgı kabartma tozu
 
1 su bardagı süt
 
540 gram dilimlenmiş ananas (suyuyla birlikte)
 
1 su bardagı hindistancevizi
 
1 paket vanilyalı creme ole (ya da pişmeden hazırlanan puding)
 
 
3 mandalinayı soyup dış zarlarını tamamen çıkartın. Yumurtaları toz sekerle çırpın. Yağı ve portakal suyunu ekleyin. Mandalina parçalarını ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu eleyin. (Normal kek kıvamından daha akışkan bir karışım olsun) Önceden ısınmış 175 C fırında yaklaşık 40 dakika -batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar- pişirin. Ananas dilimlerinden bir kısmını pastayı süslemek için ayırın. Kalan dilimleri birkaç parçaya kesin. Krem santiyi sütle çırpın. Creme ole'yi, hindistancevizini, minik ananas parçalarını ekleyip çırpmaya başlayn. Çırpmaya devam ederken diğer yandan ananasın suyunu karışım krema kıvamına gelene kadar ekleyin. Kek pişip soguduktan sonra ikiye bölün, arasına ve üzerlerine kremayı yayıp ayırdığınız ananas ve mandalinalar ile süsleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mandalinalı pasta Tarifleri Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |