| 
 | 
| Mandalinalı Kek | 
|  | Hasibe Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.05.2007
 Mesajlar: 53
 Şehir: Siirt
 | Kısa URL: https://ml.md/lc16765 Gönderme Tarihi: 30.Tem.2007
 3,145 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gram margarin
 250 gram un
 250 gram pudraşekeri
 6 adet yumurta
 2 adet ufalanmış bisküvi
 1 adet mandalinanın kurutulmuş kabuğu
 1 tatlı kaşığı tarçın
 1 tutam muskat rendesi
 
 Fırını 150 derecede ısıtın. 25 santim uzunluğunda bir kek kalıbını yağlayın. Ufalanmış bisküvileri kek kalıbının yanlarına ve kenarına serpiştirin. Kurutulmuş mandalina kabuğunu küçük küçük kıyın. Bir kapta yumuşatılmış margarin ve pudraşekerini beyaz renk alana dek çırpın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarılarını yağlı karışıma katın ve unu serpiştirin. Kıyılmış mandalina kabuğunu, muskat rendesini ve tarçını da ilave ederek karıştırın.
 Yumurta aklarını çırpın. Metal bir kaşık yardımıyla dikkatlice hamura katın ve iyice karıştırın. Hamuru daha önce yağladığınız kalıba dökün. Alüminyum folyoyla kaplayın. Keki düşük ısılı fırında 2 saat pişirin. Servis yapın.
 
 
 | 
| MANDALİNALI KEK | 
|  | EKO Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.09.2009
 Mesajlar: 22
 Şehir: Sinop
 | Kısa URL: https://ml.md/lc40605 Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2009
 2,920 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3/4 bardak toz şeker
 1 çorba kaşığı margarin
 1 kahve fincanı un
 3 yumurta
 1 limon kabuğu
 1 çay bardağı sıkılmış mandalina suyu
 3 bardak süt
 biraz tuz
 
 Bir tencereye yağ ve şeker koyulup iyice çırpılarak köpük köpük yapılır. Ayrı bir yerde birkaç kez çırpılmış yumurta sarıları, un, rendelenmiş limon kabuğu, mandalina suyu, süt ve tuz ilâve edilip karıştırılır. Yumurta akları da bir tutam tuz ilâvesiyle çırpılıp kar haline getirildikten sonra ilâve edilir. Karıştırıldıktan sonra, içi hafifçe yağlanıp şekerlenmiş kalıba dökülür. Kalıp da içinde,su bulunan daha geniş bir tepsiye oturtulup orta fırında 45 dakika kadar pişirilir. Üzeri kızarınca pişmiş demektir. Tepsi çıkarılır, soğuduktan sonra dilim dilim kesilip servis yapılır.
 
 
 | 
| Mandalinalı Kek | 
|  | referans Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.06.2011
 Mesajlar: 50
 Şehir: İstanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc64816 Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
 3,505 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet yumurta
 1/2 su bardağı toz şeker
 1/2 su bardağı mandalina suyu
 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
 2 çorba kaşığı yoğurt
 1/2 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı un
 1 paket vanilya
 1/2 paket kabartma tozu
 
 Yumurta ve toz şekeri çırpın. Mandalina suyu, hindistancevizi rendesi, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. Muffin kalıplarını yağlayın. Karışımı bu kaplara boşaltıp fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında yarım saat pişirin. Soğuduğunda üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Mandalinalı Kek | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc103114 Gönderme Tarihi: 20.Kas.2014
 2,333 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 fincan şeker
 4 fincan un
 3 kaşık kaynar su
 2 kaşık margarin
 1 tane kabartmatozu
 1 tane vanilya
 10 tane mandalina
 3 kaşık nişasta
 6 kaşık şeker
 
 Yumurta, şeker ve vanilyayı köpürene kadar çırpıyoruz. Un, kabartmatozu, margarini eritip ve suyu katarak 3-4 dakika daha çırpmaya devam ediyoruz. Kelepçeli kalıbımız varsa tabanına göre yağlı kağıt keserek yerleştiriyoruz. Kalıbın açıkta kalan yanlarını yağlıyoruz. Kek hamurumuzu kalıbımıza dökerek 170c önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra kekimizi biraz soğutup ortadan enlemesine kesiyoruz.Yapışmış olan yağlı kağıdımızı çıkarıyoruz. Kek kalıbımızı yıkayıp hazırlayalım sonraki aşamada bize lazım olacak.Şimdi peltemizi pişirmeye başlayabiliriz. Mandalinalarımızı sıkıp suyunu bir tencereye alıyoruz. Şekeri ve nişastayı katarak topak kalmamsı için iyice çırpıyoruz. Kısık ateşte Koyulaşana kadar pişiriyoruz. Çok katı olursa 1 kahve fincanı kadar kaynar su ekleyebilirsiniz. Kek kalıbımzın tabanına temiz bir yağlı kağıt yerleştiriyoruz. Kekimizin alt katını tabana yerleştirip üzerine mandalina sosumuzun yarısını döküyoruz ve spatulayla yayıyoruz arzu ederseniz bu aşamada ikiye bölünmüş mandalina dilimleri koyabilirsiniz. Diğer kek katını üzerine bastırmadan koyup üzerine geri kalan sosu döküyoruz. Yine üzerini süsleyip Buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz. Servis yapmadan önce bir bıçakla kekimizi kalıbın yanlarından ayırıp sonra kelepçesini açıyoruz. Artık kekimiz servise hazır.
 
 
 | 
| Mandalinalı Kek | 
|  | habibe gülyüz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.02.2014
 Mesajlar: 32
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc103645 Gönderme Tarihi: 15.Arl.2014
 2,232 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 adet mandalina
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı kıyılmış ceviz
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 çay kaşığı tarçın
 1 çay kaşığı toz zencefil
 2,5 su bardağı kadar un
 
 Öncelikle şekeri ve yumurtaları derin bir kapta iyice çırpın. Daha sonra üzerine sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri de kendi içinde karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. İki mandalinanın suyunu sıkıp karışımın içine koyun. Tarçınla tatlandırıp yağlanmış kek kalıbına dökün. Üzerine de dilimlenmiş mandalinaları dizin ve 180 derecede 30 dakika pişirip fırından alın. Servis yaparken üzerine pudra şekerini döküp ikram edin.
 
 
 | 
| Mandalinalı Kek | 
|  | merinos Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.07.2017
 Mesajlar: 40
 Şehir: Karaman
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128818 Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2017
 1,280 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 150 g tereyağı
 150 g toz şeker
 3 yumurta
 175 g un
 6 mandalinanın suyu
 1 mandalinanın rendelenmiş kabuğu
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 Glazür için:
 150 g pudra şekeri
 6 yemek kaşığı mandalina suyu
 3 yemek kaşığı krema
 
 Tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtalar, un, mandalina suyu, mandalina kabuğu ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Harcı hafif yağladığınız küçük kek kalıplarına paylaştırın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Glazür için pudra şekeri ve mandalina suyunu küçük bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın ve kremayı ekleyip karıştırın. Ilınan keklerin üzerine glazür gezdirip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Mandalinalı Kek | 
|  | alemin kralı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.03.2020
 Mesajlar: 23
 Şehir: Sivas
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150828 Gönderme Tarihi: 28.May.2020
 501 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 2 su bardağı un
 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
 1 tutam tuz
 1 su bardağı toz şeker
 2 yemek kaşığı rendelenmiş mandalina kabuğu
 2/3 su bardağı zeytinyağı
 3 yumurta
 1 su bardağı mandalina suyu
 Üzeri için:
 250 ml krema
 Mandalina dilimleri
 2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 Fırını önceden 180 derecede ısıtın. 23 santim ebatındaki kek kalıbını yağlayın. Un, kabartma tozu ve tuz büyük bir kaseye eleyin. Rendelenmiş mandalina kabuğu ve şekeri bir kaseye alıp elinizle ovalayın. Zeytinyağını ekleyip mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek (eklemeler arası 3-5 dakika) çırpmaya devam edin. Mikseri durdurup unlu karışımın 1/3ünü ekleyin. Un tamamen kaybolana kadar çırpın. Mikseri durdurup mandalina suyunun yarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından sırasıyla unlu karışımın 1/3ünü, mandalina suyunun geri kalanı ve unlu karışımın son kısmını ekleyerek yavaşça çırpın. Karışımı kek kalıbına dökün. 50 dakika boyunca fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kekin kalıbın içinde ılınmasını bekleyin. Soğuk kremaya yavaşça pudra şekeri ekleyip katılaşana kadar çırpın. Soğuyan kekin üzerine yayın. Mandalina dilimleriyle süsleyip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Mandalinalı Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc170619 Gönderme Tarihi: 03.Mar.2023
 421 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://cook.com.tr
 
 Ayçiçek Yağı 1 Çay Bardağı
 Un 1 Su Bardağı
 Toz Şeker 1 Su Bardağı
 Yumurta 3 Adet
 Kabartma Tozu 1 Paket
 Vanilya 1 Paket
 Mandalina 1 Adet
 
 Karıştırma kabında 1 su bardağı şeker ile teker teker eklemek suretiyle 3 adet yumurtayı 10 dakika kadar çırpın. Daha sonra sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpın.
 En son unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Üzerine 1 adet mandalina rendesi ve 1 adet mandalina suyunu ilave ederek, bu sefer mikserle değil tahta kaşıkla hafifçe karıştırın.
 Çok karıştırmayın. Hazırlanan harcı, daha önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 - 35 dakika pişirin. Piştiğini kontrol etmek için sivri bir bıçak yardımı ile kontrol edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |